E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Darbeler Çocuklara Nasıl Anlatıldı? 

Darbeler ilköğretim 8. sınıf 'İnkilap Tarihi' kitabında çok farklı bir şekilnde yer aldı. Darbeler çocuklara 'darbeci'lerin ifadeleriyle anlatılıyor.

6.09.2008 - 10:57
Darbeler Çocuklara Nasıl Anlatıldı?

Türkiye’nin yakın tarihine ait 12 Eylül ve 28 Şubat, Abdullah Öcalan’ın yakalanışı gibi önemli olaylar İlköğretim 8’inci sınıf ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ kitabında yer buldu.

İlköğretim 8’inci sınıf ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ kitabında, 12 Eylül, Körfez Savaşı, 28 Şubat süreci gibi yakın tarih konuları da yer buldu. Kitapta, 28 Şubat süreciyle ilgili, “Laiklik karşıtı söylem ve eylemlerin artması üzerine Milli Güvenlik Kurulu, 28 Şubat 1997 tarihinde hükümeti uyardı” ifadelerine yer verildi.

12 Eylül ile ilgili ‘darbe ve ihtilal’ gibi nitelemelerin kullanılmadığı kitapta, Abdullah Öcalan’ın yakalanışı da yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 8’inci sınıf ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ ders kitabının 7’nci ünitesini yakın Türkiye tarihine ayırdı. Kitapta dikkat çeken bazı konular ve yer alan ifadeler şöyle:

DARBELER DARBECİLERİN İFADELERİYLE ANLATILDI

27 MAYIS: 1950’lerin ikinci yarısından itibaren yabancı kredilerin azalması ve tarımda verimsiz bir dönemin başlamasıyla artan muhalefet karşısında Demokrat Parti hükümeti, muhalefeti etkisiz hale getirmeye çalıştı. Artan ekonomik ve siyasi sıkıntılar 27 Mayıs 1960’taaskeri müdahaleye yol açtı. (Adnan Menderes hakkındaki bilgide idam edildiğine yönelik bir ifadenin yer almaması dikkat çekti.)

12 MART MUHTIRASI: 1961 Anayasası ile yeni bir döneme giren o yıllardaki Türkiye’de, politikacıların siyasi, sosyal ve ekonomik sıkıntılara çözüm getirmeyen çekişmeleri, toplumsal gerginliği artırdı... Tüm bu gelişmeler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 1971’de ülkedeki çatışma ortamına son vermek için hükümete bir muhtıra vermesine yol açtı.

12 EYLÜL: Demirel’in başkanlığındaki hükümet, Başbakanlık Müsteşarı ve DPT Müsteşarvekili Turgut Özal’ın hazırladığı ekonomik istikrar programını 24 Ocak 1980’de uygulamaya koydu. Ancak uygulama, ülkede yaşanan sıkıntıya çözüm olmadığı gibi huzursuzluklara da neden oldu... 1980 12 Eylül’üne gelindiğinde TSK geçici bir süre için yönetime el koydu. Bütün ülkede sıkıyönetim ilan edildi.

28 ŞUBAT SÜRECİ: 1996’da hükümet Refah Partisi ile DYP arasında kuruldu. Laiklik karşıtı söylem ve eylemlerin artması üzerine Milli Güvenlik Kurulu, 28 Şubat 1997 tarihinde hükümeti uyardı.

ÖCALAN’IN YAKALANMASI: 1990’lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye’de saklanan bölücü örgüt başının 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesidir.

MİSYONERLİK FAALİYETLERİ: Misyonerlik faaliyetlerinde sadece din adamları değil, din adamları olmayan kişiler de kullanılmaktadır. (Konu anlatılırken, verilen bilgi kutucuğunda ‘Misyonerlik, başka dini inançlara sahip olan insanları, kendi dinine geçirmek, ülke içindeki milli ve kültürel değerleri yok ederek ülke bütünlüğünü bozmak için çalışmalar yapmaktır’ ifadelerine yer verildi.)

Radikal

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
 
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
Avrupalı Haftada Kaç Saat Çalışıyor?
Türkiye’de 45 saat olan haftalık çalışma süresi Avrupa Birliği üyesi ülkeler ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Club Brugge
fransa
Kuzey Kore
Kızılyıldız
eyfel kulesi
passolig
ygs soru ve cevapları
Abdullah Ercan