AK Parti'ye açılan kapatma davasının görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi'nin ilk oturumunun tamamlanmasının ardından gazeteci-yazar Emin Çölaşan, HABERTÜRK canlı yayınına telefonla katılarak davayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çölaşan şunları kaydetti:
"Bu parti kapatılırsa Türkiye'de hiçbir şey olmaz. Avrupa'dan, Amerika'dan birkaç tane çatlak ses çıkar, kınama mesajı çıkar...Onun dışında hiçbir şeycik olmaz. 'AKP kapatılırsa Türkiye çöküşe gider' böyle bir şey yok. Türkiye'nin bürokratik kadroları, siyasi kadroları, Silahlı Kuvvetleri her şeyi dört dörtlük. Herhangi bir partinin kapatılmasıyla Türkiye'de hiçbir şey olmaz."
"Kapatılmama kararı çıkarsa bundan sonra dini siyasete alet edeceklere bir cesaret aşılanmış olur. Dolayısıyla ben AKP'nin kapatılmasını bir vatandaş olarak kesinlikle diliyorum. Tahmin ediyorum milyonlarca insan da benim gibi aynı şeyi düşünüyor. Ülkemizi bu duruma getirenleri uyaracak bir yargı kararının gerekli olduğuna inanıyorum. İkincisi bunlar burunlarından bugüne kadar hiç kıl aldırmadılar. Bunların üzerinde bir güç olduğunu birilerinin göstermesi gerekiyor. Yani kapatılma kararını o yüzden istiyorum. Kapatma kararı olmasa bile baştakilere siyaset yasağı getirilmesini içtenlikle istiyorum."
"Bu Anayasa'yı yapanlar geçmiş hükümetler ve bugünkü iktidardır. Dolayısıyla demokrasiye aykırı, lafları havada kalmaktadır. Yüzde 47 de alsa, yüzde 90 da alsa farketemez."
"Ben bu partinin kapatılmasını istiyorum, ki bundan sonra kimse din sömürüsü yapmasın."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...