E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BU NE CÜRET? PEŞMERGE TÜRK ASKERİNE SİLAH ÇEKTİ 

Terör örgütü PKK’yı besleyen, kucağına oturduğu ABD’nin desteğiyle Türkiye’ye tehditler savuran Barzani güçleri, sonunda Süleymaniye’de görevli sivil Türk askerine silah doğrulttu. Genelkurmay, “En ufak bir davranışta vururuz” açıklaması yaptı.

2.06.2007 - 07:16
BU NE CÜRET? PEŞMERGE TÜRK ASKERİNE SİLAH ÇEKTİ


Kuzey Irak’taki peşmerge güçlerinin, sivil olarak görev yapan Türk askerine, “çuval olayı” ile gündeme gelen Süleymaniye’deki bir kontrol noktasında sözlü tacizde bulunarak silah doğrulttuğu ortaya çıktı. Genelkurmay, olaya sert tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün akşam yapılan yazılı açıklamada olayın dün öğle saatlerinde gerçekleştiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün öğle saatlerinde Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, TSK unsurlarının kendilerini tanıtarak ‘’bu etik dışı davranışa’’ gerekli tepkiyi vermesi üzerine, “yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayının’’ sona erdirildiği belirtilerek, olaydan sonra TSK unsurlarının“vukuatsız olarak’’ üslerine döndükleri kaydedildi.

‘TÜRKİYE’YE KARŞI SAYILIR’

Açıklamada, ‘’İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk Milleti’nin ve kahraman Türk Ordusu’nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir’’ denildi.

‘BARZANİ VAR’ DEMİŞTİ

Peşmerge güçlerinin Türk askerine yönelik küstahça cüretin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın son açıklamalarının hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Orgeneral Büyükanıt, önceki gün Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı açıklamada, sınır ötesi bir operasyonda ilk defa Barzani’den ve ABD’den söz etmişti. Orgeneral Büyükanıt, sınır ötesi operasyon konusunda, hükümetten “hedef” istemiş, “Alınacak kararda hedef açıkça belirtilmeli. İçeri girip sadece PKK ile mi uğraşacağız, yoksa Barzani ile de bir şeyler olacak mı? Hedef PKK mı, Barzani mi, yoksa ikisi mi?” kritik sorusuna dikkat çekmişti.

‘DİYARBAKIR’ TEHDİDİ

Irak Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesut Barzani, geçtiğimiz aylarda “Türkiye Kerkük’ü karıştırırsa biz de Diyarbakır’ı karıştırırız” tehdidini savurmuş, Türkiye’ye yönelik açık tahrikini sürdürmüştü.

Akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
'CHP'YE KARŞI ADAY OLDUM'
İstanbul'dan bağımsız sol adayı Prof. Dr. Baskın Oran, aday olma gerekçelerini ...
 
PKK'NIN YÖNETİCİ KADROSU KANDİL'DE! İŞTE 300 TERÖRİSTİN KATILDIĞI O TOPLANTI!
K.Irak’a operasyon tartışmaları sürerken PKK, Kandil Dağı'nda 5. kongresini yaptı.
TÜRKİYE'DEKİ TEHLİKELİ KUTUPLAŞMA NY TIMES'DA
Tarih öğretmeninin, öğrencilerinden duyduğu ATATÜRK ve HZ. MUHAMMED ile ilgili konuşma neydi?
PARTİLERDE ADAY LİSTESİ MESAİSİ
Aday listeleri için geri sayım başladı. AK Parti'de 20 vekil, CHP'de vekillerin ...
 
TUĞCU'DAN DEMİREL'E SÜRPRİZ ZİYARET
'367 kararı yargının yüz karasıdır' diyen Erdoğan'a dava açmaya hazırlanan ...
DP'DEN ERKAN MUMCU'YA CEVAP
Demokrat Parti Genel Sekreteri Kamil Turan, Anavatan Partisi Genel Başkanı ...
MUMCU SAĞDA ÇATLAK SİNYALİ VERDİ
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Doğru Yol Partisi'yle Demokrat ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
Cüneyt Çakır
premier lig
Mesut Bakkal
hdp
Numan Kurtulmuş
muhsin yazıcıoğlu
Ergenekon
Basketbol