Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Grup toplantısında konuşuyor.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
-Hukuki meşruiyet demokrasinin en temel şartıdır. Bizim yaklaşımımız demokrasiyi içine sindiren ve Anayasal düzeni içine sindiren herkesi siyasetin içinde tutmaktır. Bizim üzerimize düşen görevde budur.
-Demokrasimiizn ulaştığı olgunluk seviyesi geçmişle kıyaslanamaz. anayasal düzenimiz kendisini koruyabilecek bir güce sahip. Demokrasimizi korumamız onu daha fazla geliştirmekle mümkündür. Ancak terörist unsurların yan kolu durumuna düşmek, demokrasinin ve hukuk devletrinin kabul edeceği şeyler değildir. Anayasakl düzeni önemsemeyenler anayasal düzen içinde isyaset yapamazlar.
-Yargısız infazın, siyasi lincin kitabımızda yeri yok. Teöre, şiddete de yer yok.
-Ne iç politikanın dar çerçevesinde boğuluyoruz, ne de dış politikanın grift zemininde savruluyoruz.
-2007'de iki seçim atlattık. Bir nevi krizler ve seçimler yılı oldu. Ancak aldığımız tedbirler sonucu, bazılarının beklediği gibi bir kriz söz konusu olmadı. Son 5 yılda katettiğimiz mesafe, ülkemizi dünya kamuoyunun önünde çok itibarlı bir seviyeye yükseltmiştir.
-Dış politikada izlediğimiz bu kararlı tutum, Türkiye'yi dünyada barış için bir adres durumuna getirmiştir.
-AB ile ilişkilerimizi sürdürürken ABD iel olan ilişkileirmizi de rasyonel bir zeminde sürdürüyoruz. Türk Dünyası İşbirliğ Toplantısı'nı yeniden başlattık. İlkini geçen yıl Antalya'da yaptık, bu yıl Bakü'de farklı bir heyecan yaşadık. Halklarımız arasındaki bağlar güçlendirilmeli ve sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan yeniden şahlanmamız lazım.
-Geçmişte çokça Orta Asya edebiyatı, Türki Cumhuriyetlerle kardeşlik edebiyatı yapıldı. Biz işin edebiyatında değiliz, biz uygulamadayız. Oya şimdi çok daha sağlam köprüler kuruyoruz. 3,5 sene iktidar ortağı oldunuz ne yaptınız? Hiç.
-Son 5 yılda Türkiye'nin dış ticareti büyük ölçüde artmıştır. Biz dış gezilere iş adamlarımızla gittik. Dünyanın en büyük 100 müteahhitlik şirketi arasında 22 Türk şirketi yer alıyor. Yaılan işlerin tutarı 2001'de 1.7 milyar dolardı, bugün bu rakam 19 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün yurt dışı müteahhitlik hizmetleri konusunda ABD ve Çin'in ardından üçüncü sıraya yükselmiştir.