E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bahçeli'den kritik açıklamalar: Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir... 

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, "Ümit ediyorum ki geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir" ifadelerini kullandı.

20.06.2023 - 11:48
Bahçeli den kritik açıklamalar: Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, gündeme dair birçok konuya değinerek açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Unutulmasın sınavlar gelir geçer. Hayat gelip geçiyor. Geçmişte hüzünle alınan karneler bir zaman sonra yalnızca tebessümle anılıyor. Mesele notların düşük ya da yüksekliği değil onu alan iradenin samimi terbiyesidir. Ülkemizde 19 milyonu temel eğitim öğretimde, 8 milyon yükseköğretimde olmak üzere 27 milyon öğrenci vardır. Pek çok ülkenin nüfuslarından fazla. İşte zenginlik buradadır. Bize düşen öğrencilerimizi o sınavdan çıkarıp bu sınava sokarak hayatı kısır döngü haline almış tek düze öğretim mantığına havale etmemektir.

"ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER ÇOK UZAKTA DEĞİL"
Sapkın akımlarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir. Biz gençliği sınavlarla veya karnelerle bulmadık. Bu yolda da kaybetmeyiz, kaybetmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir.

Parti olarak rehavete kapılamayız. Siyasi çalışmaları rölantiye alamayız, hız kesmeden devam edeceğiz. Zaman çalışma zamanıdır.

Siyasi mücadelemizi şevkle sürdürmek durumundayız. Her an seçim olacakmış gibi bütün demokratik ihtimallere hazır olmalıyız. Seçimler tamamlanmış olsa da Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Peş peşe eklemlenen seçim gündemi, milli iradenin tercihi ile noktalanmış olacak. MHP, bu seçimlere hazırlık sürecini başlattı. Birinci stratejik hedefimiz, mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek, daha çoğunu eklemektir.

İkinci stratejik hedefimiz, Cumhur İttifakı'nın doğasına uygun hareket edip, muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin makus hallerine son vermektir.

"İSTANBUL, 5 YILINI KAYBETTİ"
İstanbul, Ankara, İzmir, büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere; il belediyelerinin, ilçe ve belde belediyelerinin, Türkiye'nin yükselen itibarına uygun yönetilmesi tarihi önemdedir.

İstanbul, 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüş, kaos, kriz ve karmaşa dünyanın en büyük Türk kentinin önünü kesmiştir. Aynı durum Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir, Muğla, Aydın, Hatay büyükşehir belediyeleri için de geçerlidir. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ayak oyunlarından, kongre hesaplarından başka bildikleri bir şey yoktur ve her şey ortadadır. Türk milleti, mahalli idarelerin üzerine düşen zillet gölgelesinden kurtulmalıdır. CHP'nin ve diğer zillet partilerinin yönetimi altındaki belediyelerin, hürriyet ve haysiyetlerine kavuşmalarına şahit olacağız.

MHP, yeni kabinenin ekonomi politikalarına ve enflasyonla mücadele kararlılığına güvenmektedir. Modern ekonominin sağlığı, para politikalarının istikrarlı yapısına bağlıdır. Ekonomi politikaları, bütünlük içinde uygulanıp, piyasa şartlarını dengelediği sürece başarılı olacaktır.

Dünyadaki trendin aksine Türkiye ekonomisi 11 çeyrektir büyümektedir. Ekonomik adalet, ekonomik özgürlük, ekonomik güvenlik taviz verilmemesi gereken ilkeler olmalıdır. Türkiye, enflasyon kuşatmasını yaracaktır. Toplumun her kesimini kurdaki dalgalanmalara, öngörülemeyen ekonomik fırtınalara karşı emniyete almak, alım gücünü istikrar içinde tutmak, alın terinin karşılığını adil şekilde dağıtmak ekonomi yönetiminin sorumluluğudur.

Politika faizinin artışı hususunda beklentileri yükseltmek amacıyla iç ve dış lobilerine faal olduklarını gözlemledik. Küresel finans çevreleri ile iç piyasa aktörleri, PPK'nın toplantısına kilitlendi. Bize göre bu durum ahlaki, hakkaniyetli bir gelişme değildir. MHP'nin faize karşı bakışı bellidir, değişmemiştir. Teorik ve pratik uygulamada faiz artışı, yatırımı caydıran, üretim çarkına çomak sokan, kredi ihtiyacını pahalılandıran politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik istikrarı elde etmesi için alınması gereken kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır, bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir.

Muhalefet partilerinin beyhude çırpınışları, ekonomideki temelsiz iddiaları sonuçsuzdur. Şanslı azınlığın kaymak siyasi tabakası olan partilerin, insanımızın ne yediğinden, nasıl geçindiğinden haberleri yoktur. Tefecilerden para, yabancılardan akıl almayı marifet görenlerin savruldukları hazin verici siyasi travmaları ızdırap vericidir. Muhalefet partilerinden hiçbir yol olmayacaktır. Vekil almak amacıyla CHP'ye postunu seren, ilk zelzelede pencereden atlayıp sığındığı evini terk ederek taşa tutanlar siyasi ahlakın yüz karalarıdır. Bunlar, dün de bugün de yarın da güven vermeyen siyaset timsarlarıdır.

Vekil olduğu partisinin adayına oy vermediğini pişkince açıklayanların, çıkarlarına nasıl kul köle olduğu sabittir.

"BATAN GEMİYİ İLK TERK EDEN KORKAKLAR"

Bu ahlaki yanılma bizim sorunumuz değilse bile yeni bir Babacan vakasını Türk siyaset ve demokrasi hayatının hak etmediğini söylememiz sorumluluğumuzun gereğidir.

Batan gemiyi ilk terk eden korkaklar ve korsanlardır. Batık gemiyi limana sağlam götürmekten bahseden Kılıçdaroğlu'nun, baba oğlu arasındaki saltanat kavgasından nasıl çıkacağı merak konusudur. Hançer üstüne hançer yiyen CHP'li yöneticilerin pişmanlık içinde özür dilemesi, yararsız bir sızlanmadır. Mensuplarının birbirine güvenmediği bir siyasi bünyenin kadavraya dönüşmesi kaçınılmazdır.

ETİKETLER:
Bahçeli , MB , Yerel Seçimler YÖK , MHP
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ABD Dışişleri Bakanı ile bir araya geliyor! İki bakan arasında ilk görüşme
Al Monitor, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da ...
Erdoğan'dan atama hamlesi: Bu hafta belli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bürokrasiye yeni atamalar yapmak için listeler ...
Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı belli oldu
Gazeteci Özgür Yici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı oldu.
 
YTP Genel Başkanı Yılmaz: CHP Türkiye'nin bir numaralı sorunudur
Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, "Muhalefeti ...
Fatih Erbakan: CHP’nin ne yaparsa yapsın yüzde 25’i geçemeyeceği ortaya çıktı
Bir dizi ziyaret çerçevesinde Kocaeli'ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel ...
AK Parti MYK toplantısı yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu ...
 
AK Parti’de görevlendirmeler belli oldu
AK Parti’de Efkan Ala Genel Başkanvekili, Zafer Sırakaya Dış İlişkiler ...
CHP'nin acı günü!
CHP Spor Kurulu Başkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı ...
Özhaseki deprem bölgesinde uygulanacak modeli duyurdu, özeleştiri yaptı: "Aynı hatalara düşmeyeceğiz"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Club Brugge
şampiyonlar Ligi
NBA
ygs sonuçları
yunanistan
ygs 2015
siyanürlü mektup
Avustralya