E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK PARTİ'NİN KAPATILMA İHTİMALİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİ DE HAREKETE GEÇİRDİ 

Milli Görüş çizgisinde çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve yazar Şubat ayından bu yana yürüttükleri çalışmaları siyasal bir harekete dönüştürmek için düğmeye bastılar.

16.07.2008 - 10:29
AK PARTİ NİN KAPATILMA İHTİMALİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİ DE HAREKETE GEÇİRDİ

Milli Görüş çizgisinde siyaset yapan ve bu çizgiye yakın çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve yazar Şubat ayından bu yana yürüttükleri çalışmaları siyasal bir harekete dönüştürmek için düğmeye bastılar. Milli Görüş’ün önemli isimlerini bir araya getiren “3N” toplantılarının ikincisi geçtiğimiz hafta sonu Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantıda, kapatılan Refah Partisi, Fazilet Partisi ile Saadet Partisi ve AKP’nin neden başarısız olduğu masaya yatırıldı. Toplantıda, Milli Görüş çizgisinin bundan sonra nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği tartışıldı.
3N toplantıları, Milli Görüş’ün öne çıkan isimlerinden eski milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve Faruk Ünsal’ın çağrısıyla Bolu’da yapılan toplantıyla başladı. “Ne oldu? Neredeyiz? Ne yapmalıyız?”sorularının kısaltması olan “3N“ adı verilen platform, AKP ve Saadet Partisi içinde rahatsızlığa ve dalgalanmaya neden oldu. “İslami duyarlılıkla siyaset yapan ve Milli Görüş çizgisinden gelen bütün partilerin neden başarısız olduğu ve nerelerde hata yapıldığını masaya yatırmak” amacıyla oluşturulan platform Bolu’da önce gündemsiz olarak toplandı. İslami kesimden önemli isimlerin yanı sıra AKP ve Saadet Partisi’nden de bazı isimlerin katıldığı toplantıda dünyada ve Türkiye’de İslami hareketin ve siyasetin serüveni, Türkiye’de Milli Görüş çizgisinin neden başarısız olduğu tartışıldı. AKP’nin politikaları masaya yatırılarak ekonomi ve uluslararası siyaset de ele alındı. Toplantıların bundan sonra da devam etmesi ve yılda 3 defa yapılması kararlaştırıldı. Böylece Milli Görüş çizgisinde yeni bir siyasetin ilk adımları da atılmış oldu.

-İKİNCİ TOPLANTI AKP’NİN KAMP YAPTIĞI OTELDE-

3N toplantılarının ikinci toplantısı 11-13 Temmuz’da AKP’nin de istişare toplantılarını yaptığı Kızılcahamam Asya Termal tesislerinde yapıldı. Buradaki toplantıya Ali Bulaç, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Osman Bostan, Abdurrahman Arslan, Altan Tan, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Prof. Dr. İlhami Güler, Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Doç. Dr. İsmail Hakkı Genç, Doç Dr. Murat Yülek, Doç. Dr. Kadir Canatan, Faruk Ünsal, Abdullah Çalışkan, Mehmet Emin Bilgiç, Abdülbaki Erdoğmuş, Hidayet Tuksal, İhsan Eliaçık, İhsan Şener, Altay Ünaltay, Yusuf Ziya Yağmur, Abdülhamit Gül ve Fikret Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu 68 kişi katıldı.
2 gün süren toplantıların ilk gününde siyasi gelişmeler ve ikinci gününde ise ekonomik durum ele alındı. Toplantının ilk gününde yapılan konuşmalarda katılımcılar Milli Görüş ve İslami siyasette çok ciddi yanlışlar yapıldığını ve bunların başarısızlığının ise sürekli olarak dışarıda arandığı fikrinde birleştiler. Toplantıda sürekli olarak başarısızlığın ve parti kapatmaların nedeni olarak siyonizm, rantiye ve bir kısım medyaya bağlanmasına karşın “biz nerede yanlış yapıyoruz” sorusunun sorulmadığı dile getirildi.

-İKTİDAR KAVGASI DEĞİL ADALET DEVLETİ-

“Biz nerede yanlış yaptık” ve “bu yanlışları nasıl ortadan kaldırırız” sorularının yanıtının arandığı toplantıda şu kanıya ve çözüm önerisine varıldı:
“Milli görüş çizgisinden gelen partiler sürekli olarak bir iktidar mücadelesine girdiler. ‘Biz Müslümanız ve iyi insanlarız, iktidar olursak her şey iyi olur’ düşüncesi hakimdi. Durum böyle olunca sıkı bir iktidar kavgası verildi ve yaşanan sıkıntılar da buradan kaynaklandı. Eğer bundan sonra siyasete devam edilecekse iktidar kavgası vermek yerine ‘adalet devleti’ için mücadele etmek gerekir. Adalet devleti nasıl yaratılır bunların tartışılması gerekir. Sadece kendimiz için değil bütün bir toplum için adaleti istemek gerekiyor. Bugüne kadar verilen siyasi mücadelede böyle davranılmadığı için başarısızlık oldu.”
Toplantının ikinci gününde ise ekonomik gelişmeler ve AKP’nin izlediği ekonomi politikaları ele alındı. Katılımcılar bu konuda ise, “Serbest piyasa ve liberalizm hiç sorgulanmadan kabul edildi ve uygulandı. AKP’nin asıl başarısızlığın altında bu yatıyor. Başarısızlık olarak hep başörtüsüne takınılan tutum gösterildi ve eleştirildi, ancak ekonomi hiç sorgulanmadı. 6 yıldır uygulanan ekonomik politikalara güçlü daha güçlü, zayıf daha zayıf hale geldi. Ancak bunların hiçbiri sorgulanmadı. Adil bir ekonomik düzen oluşturulmalı, küresel adaletsizliğe karşı çıkılmalı, yine küresel ölçekte iddiaları olan adil bir ekonomik düzen üzerinde çalışılmalı” şeklinde görüş birliğine varıldı.

-AKP VE SP’DEN KATILIM -

3N’nin Kızılcahamam’daki ikinci toplantısında, bir din olarak İslam üzerine de tartışmalar yapıldı. Toplantıda konuşan İlahiyat profesörleri, “Bir din olarak İslam’ın bütünüyle tanımlanmış bir siyasal ve ekonomik düzeninin olmayacağı, Müslümanlığın hem siyasal ve toplumsal olarak hem de ekonomik olarak adaleti amaçladığı, adaleti ayağa kaldırmak için Müslüman siyasetçilerin akıllarını kullanarak insanlığın ortak kazanımlarından yararlanmaları ve adil toplumsal-ekonomik ilişkilerin tesisi için çalışmaları gerektiği” söylediler. Bu fikir tüm katılımcılar tarafından uygun bulundu ve bundan sonra yapılacak toplantılarda bu konuların olgunlaştırılmasına karar verildi.
Toplantının tüm konuşmaları kaydedildi, bu kayıtların çözülmesi ve kitap halinde basılmasına karar verildi.
Sonuç bildirisi yayınlanmayan toplantıda, 3N toplantılarının ilerisi için yeni siyasetin mutfağı olması ve bu nedenle toplantıların periyodik olarak tekrarlanması kararı alındı. Sonbaharda tekrar bir araya gelinmesi kararı alınan toplantıda yeni toplantıda tartışılacak konular da tespit edildi. Yeni bir siyasi oluşum için toplumun tüm kesimlerini yanına almak isteyen Milli Görüş’ün önemli isimleri, tüm toplumsal kesimlere yönelik teklifler hazırlamaya da başladılar. Bu nedenle başta çalışanlar, Kürtler ve Aleviler olmak üzere toplumun değişik kesimlerine yönelik hazırlanan tekliflerin önümüzdeki günlerde bitirilmesi ve tartışmaya açılması amaçlanıyor.
Öte yandan toplantılara AKP ve SP’nin bazı MKYK üyelerinin ve il başkanlarının da katıldığı öğrenildi.

YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Abuzer Abbas 10 Temmuz 2008 Perşembe 

Allah şehit polislerimize rahmet eylesin, geride kalanlarına da sabırlar versin... Dilerim bu şehitlerimizin geride kalan aileleri için devletin vereceği üç kuruştan fazlası uygun görülür...

Yorumu oyla      18      10  
Pehlivan47 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

Olay mobese ve konsolosluk kameraları ile tamamen kaydedilmiş, polis olay yerindeki herkesin görüp izlediği bu saldırının görüntülerini nedense gizli tutuyor.. Kaçan saldırganın bir an önce yakalanması için neden bu teröristin görüntüsü medyaya verilmez ki? Hrant Dink katili Ogün Samas bu şekilde ihbarla yakalanmamış mı idi?

Yorumu oyla      18      10  
fatoş 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

Şehit olan polislerimize Allahtan rahmet diliyorum. Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin. bu olay en kısa sürede aydınlatılmalı..czaları en ağır şekilde verilmeli.

Yorumu oyla      18      10  
totem 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

bu ülkenin güvenliği için şehit olan polislerimizin mekanı cennet olsun allah ailelerine sabırlar versin.bu ülke üzerindeki oyunlar bitmeyecekmi hiç?

Yorumu oyla      18      10  
fatih 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

eğer bu olayıda aydınlatamazlarsa yazıklar olsun böyle ülkeye, kimse biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz demesin o zaman.merakla beklicem inşaallah aydınlatılır.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Yazıcıoğlu CHP'ye Yüklendi
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Halk ...
Ergenekon: Felaket Senaryosu
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Eğer kapatma davasıyla Ergenekon Davası ...
CHP'li Oyan'ın KEY iddiası
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
ygs soru ve cevapları
A Milli Takım
Şota Arveladze
mülteci
Barack Obama
YÖK
ÖSYM sonuçları
takipsizlik kararı