E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ahrar'uş Şam İran'la müzakereleri kesti! 

Suriye'deki muhaliflerden Ahrar'uş Şam Hareketi, rejim ve Hizbullah birliklerinin düzenledikleri saldırıları durdurması için İran heyetiyle yürüttüğü müzakereleri durdurdu.

6.08.2015 - 12:54
Ahrar uş Şam İran la müzakereleri kesti!

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam Hareketi'nin, rejim ve Hizbullah birliklerinin Zebedani ilçesine düzenlediği saldırıları durdurması için İran heyetiyle yürüttüğü müzakereleri durdurduğunu duyurdu.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, rejim ve Hizbullah birliklerinin Zebedani ilçesine düzenlediği saldırıların durdurulması için İran heyetiyle görüşüldüğü, ancak Şam'ın Lübnan sınırındaki ilçesinde bulunan muhalif savaşçıların ve sivillerin burayı terk etmesi konusunda ısrar etmesi üzerine müzakerelerin durdurulduğu belirtildi.

Müzakerelerin "Zebedani'nın sınırlarını ve Hareketin sorumluğunu aştığı ve tüm Suriye'nin meselesi haline geldiği" ifade edilen açıklamada, "Zebedani, Suriye'nin mezhepsel olarak bölünmesi projesinin önündeki en büyük kayadır. İran heyetinin, ilçedeki muhaliflerin kenti terk etmesinde ısrar etmesi Şam çevresi ve Lübnan sınırındaki bütün bölgeleri Sünni arındırma planıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Suriye'deki tüm muhalif gruplara "özellikle Şam ve çevresi olmak üzere bütün cepheleri harekete geçirmeleri" çağrısı yapıldı.

Öte yandan, AA muhabirine konuşan, Ahrar'uş Şam Hareketi'nin Basın Sorumlusu Ahmed Karaali, İran heyetinin Zebedani'deki sivillerin yanı sıra muhalefetin kuşatması altındaki Şii nüfusun yaşadığı Fua ve Keferya köylerinin de boşaltılarak, burada yaşayan sivillerin başka yerlere göç ettirilmesini istediğini, bunun ise mezhepsel bir göç planı olduğunu söyledi.

"Hareketin bu konuda tek başına karar veremeyeceğini ve böylesi bir kararda bütün muhalif grupların yanında alimlerinde rol alması gerektiğini" aktaran Karaali, "Ahrar'uş Şam'ın, müzakerelere muhaliflerin Fua ve Keferya köylerine saldırıları durdurmasına mukabil rejim ve Hizbullah'ın da Zebedaniye saldırmaması ve bölgelerde ateşkes yapılması niyetiyle gittiğini" ifade edildi.


(AA)

ETİKETLER:
ahrar'ur şam , iran , suriye , hizbullah ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afganistan:
Afganistan'ın güneyindeki Zabul kentinde Afgan ordusuna ait bir helikopterin ...
Yemen:
Yemen'in çeşitli kentlerinde yaşanan şiddet olaylarında Husi Ensarullah ...
Rusya, Kuzey Kutbu'nu istiyor!
Rusya, Kuzey Kutbu'nun 1.2 milyon kilometrekarelik alanın kendisine ait ...
 
IŞİD'den Almanya'ya:
2014 yılında Türkiye'nin serbest bıraktığı IŞİD'li Muhammed Mahmud Mahmud, ...
Obama'dan çok sert uyarı!
ABD Başkanı Barack Obama, İran'la sağlanan nükleer anlaşmayı savundu. ...
Fransa yan çizdi!
Fransa, Ukrayna krizindeki rolünü gerekçe göstererek tesimatlarını yapmadığı ...
 
Arap Ligi Genel Sekreteri Arabi'nin ifadelerine kınama

Dışişleri Bakanlığı, Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi'nin açıklamalarını kınadı.

DAEŞ hedeflerini vuruldu!
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini vurdu.
Londra metrosunda grev başlatıldı!
İngiltere'nin başkenti Londra'da her gün 4 milyona yakın kişinin yolculuk ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
döviz
TCMB
barcelona
sanayi
haberler
yargıtay
tekne
TBMM