Amerika'da 4 eyalet, bugün ön seçimler için sandık başına gidiyor. Sonuçlar özellikle Demokrat Parti adayları arasındaki yarış için önem taşıyor.
Sandık başına gidecek eyaletler Teksas, Ohio, Rhode İsland ve Vermont. Barack Obama ve Hillary Clinton toplam 370 delege için yarışacak.
Demokrat Parti başkan adaylığını garantilemek için adayların 2025 delegeye sahip olması gerekiyor.
Süper Salı'dan bu yana arka arkaya 11 eyalette ön seçimleri kazanan Barack Obama'nın delege sayısı 1378. Hillary Clinton'ın delege sayısı ise 1269.
Bugünkü seçimlerin sonuçlarına göre ya Obama farkı iyice artıracak, ya da Clinton, rakibini yakalayarak "yarışta varım" diyecek.
Bugünkü ön seçimlere Cumhuriyetçi aday John McCain ise daha rahat giriyor.
McCain, Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığını garantilemek için gereken 1191 delegenin, 1047'sini kazanmış durumda.
Sandıklar sırasıyla Vermont, Ohio, Teksas ve Rhode İsland'da kapanacak.
İlk sonuçlar da Türkiye saatiyle sabaha karşı saat 2'den sonra alınacak.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |