E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

9 milyon liraya 'fetvalı' takvim 

Bütçesi tartışmalara neden olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 yılı için bastırılan takvime 9 milyon 881 bin 280 TL ödenek ayırdığı ortaya çıktı.

1.01.2020 - 22:58
9 milyon liraya  fetvalı  takvim

2020 yılı için bütçeden 11,5 milyar lira ödenek ayrılan ve 125 bin çalışanı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın baskı harcamaları ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Diyanet’in 3 milyon 384 bin adet basılan 2020 takvimlerine 9 milyon 881 bin 280 TL harcandı. Dergilerinin maliyeti ise 5 milyon 82 bin lira oldu. Diyanet Aile Dergisi’nin sadece grafik tasarımı için 117 bin TL harcandı.

Diyanet Çocuk Dergisi, Diyanet Aylık Dergi ve Diyanet Aile Dergisi'nin bir yıllık basım masrafının 5 milyon 82 bin TL olduğu belirlendi. Dergilerin 12 sayısının montaj, kalıp, baskı, cilt, poşetleme, etiketleme, paketleme, teslim ve kabul şartlarını içeren iki ayrı sözleşme imzalandı. Bu dergilerin grafik tasarımlarına ise toplam 212 bin 400 TL ödendi.

Diyanet tarafından basılan süreli yayınlardan Diyanet Aylık Dergi'nin ve Diyanet Aile Dergisi'nin yıllık aboneliği 72 TL, Diyanet Çocuk Dergisi ise 60 TL. Diyanet İlmi Dergi 56 TL, Diyanet Arapça İlmi Dergi ise 25 TL ücret alınıyor.

FETVALI TAKVİM

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bastırdığı takvimlere koyduğu fetvalarla da sık sık gündeme gelmişti.

Diyanet’in geçmiş yıllardaki takvimlerindeki bazı tartışmalı ifadeler şöyleydi:

*Ateistin kestiği eti yemek, baskılı tişörtle ve üzerinde canlı varlıkların resimleri ile namaz kılmak günahtır.

* Lades haramdır. Taraflardan bir kimsenin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır.

* Kabirlerin yükseltilmesi, üzerine kubbeli binalar yapılması, taşına övücü veya kaderden şikayet edici sözler yazılması dinimizce yasaklanmıştır.

* Kürtaj cinayettir. Anne karnındaki ceninin dinen meşru sayılan haklı bir gerekçe olmadan düşürülmesine, aldırılmasına ve gebeliğe son verilmesine müsaade edilemez.

* Cinsel arzuları tahrik eden ifade ve tasvirleri içeren, haramları güzel gösteren müzikleri yapmak ve dinlemek günahtır.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İlker İnanoğlu
Yeni Zelanda
Kocan Kadar Konuş
Mesut Bakkal
Devlet Bahçeli
saldırı
Akhisar Belediyespor
Haliç
güneş tutulması