E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

58 yıl sonra galip geldik! 

A Milli Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'yı 89-87 yendi.

6.09.2015 - 09:51
58 yıl sonra galip geldik!

Türkiye, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'yı 89-87 yenerek, rakibi karşısında resmi karşılaşmalarda 58 yıl sonra galip geldi.

Karşılaşmaya Ersan ve Dixon'ın sayılarıyla 5-2 önde başlayan milliler, 5. dakikada 13-9 üstünlük sağladı. Hücumda tüm oyuncularla etkili olan milli takım, Semih'in smaç basketiyle 9. dakikada farkı 13 sayıya (24-13) çıkardı ve ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de etkili başlayan A Milli Takım, savunmada yardımlaşarak rakibin sayı yollarını kapadı. İtalya'nın pota altını savunmaya çalıştığı bu dakikalarda dış atışlara yönelen ve bunda başarılı olan milliler, Melih'in 3 sayılık basketiyle 14. dakikada farkı 16 sayıya (40-24) kadar çıkardı. Bu farkın ardından Türkiye düşüş yaşarken, 8-0'lık seri yakalayan İtalya, Gentile'nin basketiyle 18. dakika içinde farkı 8 sayıya indirdi: 45-37. Semih ve Dixon ile 4-0'lık seri yakalayan milli takım, soyunma odasına 51-42 önde gitti.

Maçın ikinci yarısında A Milli Takım, Gallinari'yi savunmakta zorlandı. İtalya, Bargnani, Gallinari ve Gentile ile 7-2'lik seri yakalamasına rağmen, "12 Dev Adam, Melih ve Dixon ile karşılık vererek üstünlüğünü korudu ve 3. periyodu 66-61 üstün geçti.

İtalya ilk yarıda 16 sayı geriye düştüğü maçta son periyotta oyuna ortak olmayı başardı. Millilerin, basit top kayıplarını iyi değerlendiren İtalya, özellikle maçın en skorer ismi Gallinari ile 37. dakikada farkı 2 sayıya (83-81) indirdi. Kritik anlarda sorumluluk alan Semih, attığı faul atışıyla maçın bitimine 6,3 saniye kala skoru 89-87'ye getirdi. Milli takım, son hücumu değerlendiremediği karşılaşmada hücum ribaundunu alarak rakibinin sayı bulmasına fırsat vermedi ve karşılaşmayı 89-87 kazandı. 

Milli takım, resmi maçlarda 58 yıldır yenemediği İtalya'yı bu sonuçla mağlup ederek, şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

Bu arada karşılaşmayı 10 bin 700 seyirci izledi. Maçı izleyenler arasında FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu da yer aldı.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray hedefi 12'den vurdu!
Galatasaray'ın transferde son güne kadar bekleyerek çok ciddi kazanımlar elde ettiği ortaya çıktı.
Fikret Orman: Obi Mikel'i geri çevirdik!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferin son günü arayarak gelmek isteyen ...
Pereira'dan şok Diego Ribas kararı!
Fenerbahçe’nin hocası Vitor Pereira, Sırp oyuncuyu takıma monte ederek, ...
 
Türkiye, Hollanda maçına hazır!
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yarın Hollanda ...
Terim'den Millilere tam destek!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ...
Takımı 10-0 yenilince bakın ne yaptı?
Malezya Milli Takımı Teknik Direktörü Salleh, takımının Birleşik Arap ...
 
İtalya'da ilk cep Hamilton'ın!
Formula 1'de sezonun 12. yarışı İtalya Grand Prix'sine, Mercedes'in Büyük ...
Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı!!

Modern Pentatlon Yıldız A Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ...

UEFA O Görevi Cüneyt Çakır'a Verdi!
FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'a büyük görev verildi. Yapılacak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
barcelona
yunanistan
seçim
Southampton
Mehmet Şimşek
bodrum
saldırı
Binyamin Netanyahu