Emlak konut GYO güvencesiyle İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir’de inşa edilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul’un mağaza ve dükkanları 14 Mayıs’ta satışa çıkıyor. Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinin cadde mağaza ve dükkânlarının satışı açık artırmayla yapılacak. emlak Konut tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Evvel İstanbul projesinde 10 adet, Adım İstanbul projesinde 120 adet olmak üzere toplam 130 mağaza ve dükkan bulunduğu belirtildi. Dükkan ve mağazaların büyüklükleri 37 ile 1198 metrekare aralığında değişiyor. Yabancı uyrukluların da katılabileceği ihalede, tüm mağaza ve dükkanların minimum muhammen bedeli KDV dahil 278 milyon 960 bin liradan başlayacak. İhaleye çıkan mağaza ve dükkanlar yakın zamanda Başakşehir’de inşasına başlanacak olan Şehir Meydanı, Şehir Parkı ve sağlık Kent’in yanıbaşında olacak.
Projenin Reklam yüzü ise Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı oldu. EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, dev kamu projeleriyle son birkaç yıldır yıldızı parlayan Başakşehir’in yatırımcıların gözdesi haline geldiğini belirterek, “3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyol Projesi, metro ve havaray gibi dev projeler planlanıyor. EYG olarak, bu değerlerle geleceğe uzanan kalıcı yatırımlar oluşturmayı hedefliyoruz. Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerimiz, sundukları yaşam olanakları ile yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Mağaza ve dükkanlarımızla tekrar yatırımcılara sesleniyoruz. Yatırım cevherini kaçırmayın” dedi.
‘Bankacılık yapıyoruz’
Aynı zamanda Konutder Başkanı olan Çelik, ticari ünitelerin satışı için düzenlenen basın toplantısında, sektördeki risklere de dikkat çekerek, zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çelik sektörün, faizlerin yüksek olması nedeniyle kendi kendine vade seçeneği sunduğunu ve tüm riski üstüne aldığını, devlet bankalarının taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi. Çelik, “Bardağın dolu tarafından bakarsak sektör büyümeye devam ediyor. Bardağın boş tarafından bakacak olursak sektör bankacılık yapmaya başladı. Çünkü kredili satışlar iyice azalmaya başladı” dedi.
Çelik, sektörün bir yandan satma riskini bir yandan da taksit riskini aldığını, bankaların da sadece bu inşaat firmalarının riskini aldığını ifade ederek, “Bütün risk firmaların üstünde. Oysa bankacılık sisteminde risk ne kadar dağılırsa kredi o kadar kaliteli olur. Bu yüzden taksitli sisteme artık son verilmeli, bankacılık sistemi de bireysel konut alıcısının riskini alarak, sektörü bu riskten çıkarmalı” diye konuştu.
‘Semtsel dönüşüm yapılmadan kent dönüşmez’
Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektörünün yeni yaklaşımlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşümün geldiği noktada bir şehrin, semtin yapısına odaklanmak gerektiğini söyledi. Çelik, “Yapacağınız proje mahalleye uyuyor mu?, Şehrin dokusuna uyuyor mu? Bunlara biraz bakmak, semti dönüştürmeden de kentsel dönüşüm yapmamak lazım. Türkiye’de bundan sonra zihniyet değişimiyle şehirleri ve kentleri doğru planlamak lazım. Şehirlerin öykülerini iyi yazdığınızda daha fazla değer oluşturabiliyorsunuz.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...