Yıldırım: "Bizim davamız, şike meselesi değil, memleket meselesi. Sizler bu yönde karar vermezseniz, ülkemizin geleceği maalesef karanlık olur..."
Duruşmada ilk savunmayı yapan ve yazılı savunmasını da mahkeme heyetine sunan Aziz Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir. İçinde başka bir devlet olamaz. Başka bir devlet kurulursa ve kurulmaya çalışılırsa biz her zaman bunun karşısında olacağız."şeklinde konuştu.
Gözaltı sürecinde Haseki Hastanesi'ne sevk edildiğini ve hastane kaydında Metris Cezaevi'ndeki yerinin "T-1, T-2" şeklinde yazılı olduğunu savunan Yıldırım, "Cezaevinde yatacağımız daha önceden belirlenmişti. Çünkü, bu bir operasyondur. Özel yetkili mahkemelerdeki bütün davalarda olduğu gibi bu daönceden yapılmış bir operasyondur. 4 senedir yaşananlarla her şey gözüküyor zaten." dedi.
BENİ ERGENEKON'A BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR
"Beni, Giresun'da bir arabanın büfeye çarpması sonucu örgütle suçladılar. Amaç şuydu; 220 sayfalık fezlekede 70 sayfa Sedat Peker yazıyordu. Peker, Ergenekon sanığıdır. Ona yakın olan Olgun Peker, Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun vasıtasıyla bana ulaşmak istediler. Bir milletvekili benim için, 'Ergenekon'un kasası' demişti. Amaçları beni de Ergenekon'a bağlamaktı.
Giresun'daki silahlı örgütün organizesine karışmamın sebebi budur. Baktılar kiErgenekon'a bağlayamıyorlar, 2010'da şikeyle ilgili bir kanun yerine ekim ayında kulüplerin katılımı dışında bir kanun hazırladılar. 2011 yılının Nisan ayında devreye giren kanundan önce beni, şubatta dinlemeye başladılar. Dinlemeye başladıkları zaman da çok masumane konuşmalarım dinlenildi."
ŞİKE DEĞİL MEMLEKET MESELESİ
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim davamız, şike meselesi değil, memleket meselesi. Sizler bu yönde karar vermezseniz, ülkemizin geleceği maalesef karanlık olur. Odatv, Balyoz, Ergenekon ve askeri casusluk davaları gibiözel yetkili mahkemelerde yapılan bütün davaların, ülkenin taşıyamayacağı kadar ağır yük oluşturduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu yükten kurtulması gerektiğini, beraat kararların sanıkları itibarıyla değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarıyla ilgili olduğunu söylemek istiyorum."
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...