E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Batıya Güvenme Ülkene Güven
16 Aralık 2014 Salı

Son asırda yaşadığımız “yenilgi” psikolojisinin ruhumuzu esir alması hayat boyu tavırlarımıza ve reflekslerimize de yansıyor. Bazı kesimlerin neredeyse her adımda, her olayda “Acaba Batı buna ne der?” “Bak işte Batı bunu destekler” ya da “Batı buna izin vermez” gibi sorgulamalarına şahit oluyoruz. Bu durum ya saflıktan ya da Batının içimizde yürüttüğü psikolojik harbin yansımasından kaynaklanıyor.
“Batı ne der” kompleksinden kurtulalım artık. Batının ne diyeceği hiç de umurumuzda olmamalı. Aksine bizim ne diyeceğimizi Batı merak etmeli bundan böyle..
11 Eylül bahanesiyle binlerce masumu Guantanamo ve benzeri esir kamplarına doldurup, Kardinal George Bush’un talimatları ve bilgisi dahilinde dünyanın en iğrenç işkencelerini uygulayan ABD’nin, bizim için ne diyeceğini hiç merak etmiyoruz.
Halkın oylarıyla seçilmiş ilk Mısır cumhurbaşkanına karşı Mısır ordusunun darbe yapmasına destek verip bu darbeci yönetimi meşru kabul edip ilişki kuran, destekleyen ABD’nin, Avrupa’nın özgürlüğü de demokrasiyi de desteklediğine katiyyen inanmadık ve inanmıyoruz.
1948’den bu yana işgal ve esaret altında bulunan Filistinli Müslümanların özgürlüğünü ve bağımsızlığını, BM Güvenlik Konseyi’ndeki veto hakkını her defasında kötüye kullanıp, Hitlervari soykırım yapan Siyonistleri sistematik olarak devamlı destekleyen ABD’nin bizim için olumlu düşünüp iyilik yapacağına inanmamız imkansızdır.
Renginden ve inançlarından dolayı insan yerine koymadıkları zencileri sokak ortasında takır takır katleden, ve yine sokak ortasında, annesinin gözleri önünde sara hastası genç kızı boğan katil polisleri masum gösteren ABD’nin bize vereceği makul bir dersten söz edemeyiz.
Orta Afrika’da Müslümanları canice yöntemlerle katleden Anti Balaka örgütünü Fransa üzerinden destekleyen Avrupa’nın teröre karşı mücadele ettiğine inanmamız beklenmemelidir.
Son dört sene içinde Suriye’de 300 bin Müslümanı yasaklı silahları da kullanarak katleden, ülke nüfusunun yarısını evinden barkından veya ülkesinden uzaklaştıran katil Esad’a destek olan Avrupa ve Amerika’nın bize vereceği bir mesaj bulunmamaktadır.
Afrika’yı yüzyıllarca sömüren, soykırımlar yapan, daha 20 sene önce Bosna’da Srebrenitza katliamını kendi askerlerinin gözleri önünde yaptıran ve seyreden AB’nin hangi insani kriterinden söz edilebilir?
2000 yılından bu yana Alman derin devletinin katlettiği Türkleri hiç gündemine almayan Avrupa mı bize özgürlük ve insan hakları dersi verecek, yoksa “Ermeni soykırımı olmamıştır” diyene para ve hapis cezası uygulayan Fransa mı?
Hiç kimse siyasi ve ekonomik olarak uçurumun eşiğinde olan AB’den veya Avrupa ülkelerinden bir medet beklemesin. Dünyanın en önemli ekonomik birliği olduğu zannedilen AB, son yıllarda derin bir ekonomik krizle uğraşıyor. Dünyanın en güçlü devletlerinin kurduğu AB, kendi içindeki Ukrayna’ya bile sahip çık(a)madı. Ukrayna’da, AB ve ABD’ye güvenerek Rusya’ya kafa tutanlar şimdi sokak çocukları gibi ortada kaldılar. Kendi kalbindeki Ukrayna’ya sahip çıkamayan Avrupa’nın dışardakilere sahip çıkacağı umudu sadece bir “ham hayal”dir.
PKK, HDP ve diğer kesimlerde ABD ve Avrupa’ya güvenip Yeni Türkiye’ye kafa tutanlar büyük bir yanılgı içindeler. Eski Türkiye, ABD güdümünde bir akılla yönetiliyordu. Ankara, 1998’de Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması için rest çektiğinde Öcalan’ı Suriye’de daha fazla tutamadılar. Türkiye’nin baskısı neticesinde Öcalan ne kaçtığı Rusya’da kalabildi, ne Yunanistan’da ne de İtalya’da.. Ankara’nın baskısı nedeniyle bütün ülkeler Abdullah Öcalan’ı kor ateş gibi gördüler ve daha önce kullanmış olmalarına rağmen sahip çıkmadılar ve kovdular. Öcalan Kenya’ya kadar düştü ve Nairobi’de Türkiye’ye teslim edildi.
Eski Türkiye bile bunu yaptı ve PKK’yı kullanmış olan devletler sonunda PKK’nın başına sahip çıkamadılar ise bundan herkesin çıkarması gereken dersler ve ibretler olmalı.
Artık ABD’den, Avrupa’dan bağımsızlaşmış, tarihi kodlarına kavuşmuş, siyasi ve ekonomik olarak dünyaya meydan okuyan, egemen devletlerin BM, NATO, AB gibi en güçlü örgütlerine kafa tutan bir Türkiye var. Bunu bir blöf, kof kabadayılık olarak gören veya Tayyip Erdoğan’ın şahsi karakteri gibi görenler varsa- ki var- bunlar büyük bir yanılgı veya aldanma içindeler.
Yeni Türkiye, “Acaba Washington ne der” veya “Acaba AB bize kızar mı” gibi bir kompleks içinde değil. Ya da “AB bizi üye olarak alır mı, almaz mı” diye bir kaygı da taşımıyor.
Bunu aslında ABD, AB ve Rusya da görüyor. Gördükleri için Ankara’ya biri gelip diğeri gidiyor. Umarız içimizde, ABD ve AB’ye bel bağlayanlar da görürler ve çareyi dışarda değil içerde ararlar.
Tüm bunlardan sonra onlara güvenip, ABD ve AB ile ortaklaşa iş tutarak milletini, devletini hançerleyenler şunu iyi bilsinler. Böyle yapanlar kim olurlarsa olsunlar, bu ülkenin mütedeyyin insanlarını da tüm İslam coğrafyasını da karşılarına almış olacaklar ve karşılarında bulacaklar. Bizden söylemesi..
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 29886 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Aralık 2014 Pazartesi 16:42

GUGUK devletine GÜVENİN sağ sol ve yabancı HUKUKÇULAR GUGKUK devleti diyor Alperciğim .Biraz önce İZMİR HUKUKÇULARI ADINA BİR AVUKAT AÇIKLAMA yapıyordu ÜLEMİZ GUKUK DEVLETİ diyordu. sen yollarına gül dök Kuyumcuların ve saatçilerin gemiler büyüdü FİLo oldu.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 21 Aralık 2014 Pazar 14:44

"TÜBİTAK'ın, 'Teknogirişim Sermaye Desteği' programı kapsamında açılan 100 bin TL destek ödüllü yarışmada dereceye giremeyen öğrencinin, aynı projeyle katıldığı uluslararası fizik yarışmasında dünya birincisi olması"na ne diyelim sayın yazar? ÜLKEME GÜVENEYİM diyen bir gence sizin AKPcilerin TÜPÜTAK'ı ancak avanta varsa değer veriyor. PARDUS diye millete kaladıkları linux sistemi bir halta benzemiyor, mollalardan fazlasını da beklemiyoruz. Bari kafa karıştırmayın da işimize bakalım.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 20 Aralık 2014 Cumartesi 11:42

Yolsuzluk,hırsızlık değildir diyen KARAMANİLERİN HOCA olduğu,birileri cızlavet giyerken milyarlık Mercedeslere binen sevadı azama tabi olmayan diyanet başkanlarının olduğu ülkeye güvenin.Hukukun İranlıoğlanlara çalıştığı, Face sayfasında umre fotoğrafları olan gece de alemlere akan 2 yüzlü işadamlarının ,insanların cirit attığı köşe döndüğü AKP Cumhuriyetine TORBA YASALARIYLA MAKUL ŞÜPHE ALO FATİH VE ALO SAVCI CUMHURİYETİNE güvenin:-) BRAVO.A.Tan -SEN GÜVEN biz zulmü alkışlayamayız.SEN alkışla.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 19 Aralık 2014 Cuma 21:02

Kimse ayranım ekşidir demez...Yalan söyleyenler de daima sureti Haktan görünür. İsrail için KÜRECİK kuranlara Gemilerden en yüksek ticarete imza atanlara ayarlı algı mahfillerinde one mınut çekenlere moderatöre dedim diyenlere anlaşma gereği M.Yazıcıoğlu dosyasını hasıraltı edenlere savcıyken avukat olup 6 bin hakim savcıya ve 14 bin polise müdahale eden kutuculara Somada ölenlere aynı gömlekle sahip çıkanlara güvenin...Dava para davası olmuştur.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 19 Aralık 2014 Cuma 19:32

Sn .tAN PERİNÇEK medya operasyonu RTE'nin emriyle değil diye savunmuş.EEEE yepisyeni Türkiye kimler kimlerle müttefik...Gel de ülkene güven:-)

Yorumu oyla      57      52  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TCMB
passolig
sınav stresi
işte benim stilim
Brezilya
Vedat İnceefe
Mehmet Şimşek
Slaven Bilic
Carlos Arroyo