Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Açıklıyor!
Merkezi Cenevre’de bulunan BM bahseden Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından verilen basın toplantısında Dünya Sağlık İstatistikleri 2014 yılı raporu açıklandı.
WHO 2012 yılında dünyaya gelen bir kız çocuğunun 73, erkek çocuğunun ise 68 yaşına kadar hayatını sürdüreceği öngörülüyor.
Yayınlanan rapora göre düşük gelir düzeyli ülkeler büyük ilerleme kaydetti. 1990 ile 2012 yıları arasında Liberya’da elde edilen verilere göre bu ülkede 20 yıllık bir yaşam beklentisi ortaya çıktı. Liberya'yı Etiyopya, Maldivler, Kamboçya, Doğu Timor ve Ruanda izledi.
Yüksek gelir düzeyli bir ülkede yaşayan erkeklerin düşük gelir düzeyli ülkelerde yaşayanlara oranla 16 yıl fazla yaşadığı belirtilen raporda, kadınlarda bu rakamın 19 yıla çıktığı kaydedildi.
Rapordaki verilere göre, ortalama olarak 2012 yılında doğan bir insanın ömrü, 1990'da doğanlara göre altı yıl daha uzun.
2012 yılında doğan erkekler arasında en uzun yaşayacaklar İzlanda, İsviçre ve Avustralya'da, kadınlar arasında ise Japonya, İspanya ve İsviçre'de olacak.
Genel olarak kadınlar daha uzun yaşıyor!
Yapılan araştırmalar kadınların dünyanı neresinde olursa olsun erkeklere oranla daha uzun yaşadıklarını da ortaya çıkarttı.
Yüksek gelir düzeyli ülkelerde kadınlar erkeklerden altı, düşük gelir düzeyli ülkelerde ise üç yıl fazla yaşıyor.
Yüksek gelir düzeyli ülkelerdeki yaşam süresi artışının temel nedeninin, bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadeledeki başarı olduğunu belirten WHO yetkilileri artık kalp krizi dolayısıyla 60 yaşından önce ölen insan sayısında önemli bir düşüş yaşandığına vurgu yapıyor.
Rapora göre tütün tüketimindeki azalma da insanların daha uzun yaşamasında önemli bir etken olarak görülüyor.
Son haber
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...