E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TÜRKİYE'YLE NÜKLEER İŞBİRLİĞİ NEO-CON'LAR İÇİN Mİ? 

Bush'un Türkiye'yle nükleer işbirliği için Kongre onayı istemesi, FBI ifşacısı Edmonds'ın açıkladığı sırları geriye dönük olarak aklamayı amaçlıyor. Edmonds'ın ifşa ettiği nükleer sır kaçakçılığı halkasında, Grossman, Wolfowitz ve Feith gibi eski yetkililerin adı geçiyor.

28.01.2008 - 11:21
TÜRKİYE YLE NÜKLEER İŞBİRLİĞİ NEO-CON LAR İÇİN Mİ?

JOSHUA FRANK (Counterpunch.com)

FBI'ın sırlarını ifşa eden Sibel Edmonds'a göre nükleer alanında geniş bir karaborsa var ve belli ABD yetkilileri Türk ve İsrailli çıkar çevrelerine kendi kanalları üzerinden hassas nükleer teknoloji bilgisi verdi. Bu ilk olarak iki hafta önce Times gazetesinde yayımlanan sert bir iddiaydı ve Edmonds'ın iddiasında haklı çıkmasına az kaldı gibi duruyor. Bush yönetimi 22 Ocak'ta sessiz sedasız, başkanın nükleer sırların Türkiye'ye satışı için Kongre'den onay istediğini açıkladı. Bu şiddetteki her hikâyede olduğu gibi, ABD medyası yine gözlerini kapatmayı seçti; ne Edmonds'un öyküsü ne de Bush'un son duyurusu haber yapıldı.

Zamanlama fazlasıyla şüpheli...

Beyaz Saray'ın basın açıklaması, anlaşmanın ta 2000'de Clinton tarafından imzalandığını savunuyor: "Gelgelelim imzadan hemen sonra ABD kurumları, gereken Nükleer Silahların Yayılmasını Değerlendirme Beyanı'ndan (NSDB) ve gizli ekten çıkarılan sonuçların sorgulanmasına yol açan, bazı Türk özel varlıklarının nükleer silahlanmayla doğrudan ilişkili faaliyetlere karıştığı yönünde bilgiler aldı. Anlaşma Kongre'ye sunulmadı ve yönetim NSDB'yi gözden geçirdi."

Basın bülteninde hangi 'özel varlıklara' değinildiği açık değil, ancak Times'daki haberde belirtilen 'varlık' olarak Amerikan Türk Konseyi bunlardan biri olabilir.

Bush yanlıları kendi açıklarını kapatmaya çalışır gibi görünüyor, zira Bush'un nükleer sırları Türkiye'ye satma çağrısının zamanlaması şüpheli, hatta fazla aleni. Beyaz Saray Edmonds'tan korkmuş gibi duruyor ve nükleer teknolojinin Türk özel 'varlıklarına' yasadışı satışına karıştığı iddia edilen ABD yetkililerini temize çıkarmayı umuyor. Bu yetkililerden biri de muhtemelen Clinton döneminde ABD'nin Türkiye büyükelçisi olan ve 2001-2005 arası dışişlerinde çalışmış olan Marc Grossman. Edmonds'ın söylediklerine bakılırsa Grossman, Pakistan, İsrail ve Türkiye'nin istihbarat servislerinin ABD'de dokunulmazlık altında operasyon yapabilmesine izin vermiş nükleer sır kaçakçılığı halkasına doğrudan karışmış. Nükleer ticaretinde tümüyle suç ortağı olan ABD yönetimi Edmonds'a göre, bu yabancı ülkelerin ABD'deki varlığının uyuşturucu trafiği, casusluk ve karapara aklama gibi her türlü yasadışı faaliyeti kapsayan geniş çaplı suçlardan haberdardı.

Edmonds 'yönetimin birçok kolu olaylara siper oldu' diyor. Bunlar arasında Washington'da Türklerin çıkarlarını temsil ederek kâr sağlamış yeni muhafazakârlarla ilişkili bir ulusal güvenlik teşkilatı var. Justin Raimondo geçenlerde Antiwar.com'daki yazısında şunları belirtiyordu: "Bu grupta Grossman'ın yanı sıra şu isimler de var: Irak savaşının başta gelen beyni, eski Dünya Bankası başkanı Paul Wolfowitz, savunma bakanlığının politikadan sorumlu eski yardımcılarından Douglas J. Feith, Feith'in halefi Eric Edelman ve vurgunculukla savaş tellallığını birleştirmekteki eşsiz mahareti nedeniyle yönetimdeki kilit danışmanlık görevinden istifa etmek zorunda kalan iflah olmaz yeni muhafazakâr Richard Perle. Edmonds Türk, Pakistanlı ve İsrailli ajanlardan menkul üç taraflı bir ittifaktan dem vuruyor. Eski FBI çalışanına bakılırsa, Pakistanlı bilim adamı A. K. Han'ın kurduğu nükleer karaborsa şebekesine istihbarat akışını sağlayarak ABD'nin nükleer sırlarını ve teknolojisini sızdırma çabaları, bu ajanlarca koordine ediliyordu. Derken mültimilyoner Pakistanlı nükleer uzman çark etti ve elindeki nükleer bilgileri Kuzey Kore, Libya ve İran'a sattı."

Bush yönetimi Türkiye'nin ABD'den nükleer sır almasına izin verilmesi talebiyle bu 'yetkilileri' aklamaya mı çalışıyor? Edmonds'un para için nükleer yeraltı hikâyesine Grossman'dan başka kimler karıştı? ABD'li yetkililerin Türkiye'ye nükleer teknoloji verdiği haberi sızmaya başladıkça, Bush ekibi bu karanlık operasyonu yasallaştırmak için harekete geçermiş görünüyor.

Kongre Bush'un Türkiye'yle nükleer işbirliği tasarısını 90 gün içinde engellemez veya değiştirmezse, tasarı otomatikman yasalaşacak ve muhtemelen Grossman ve yeni muhafazakâr nükleer tüccarı dostlarının işlediği iddia edilen suçları geriye dönük olarak temizleyecek. (ABD merkezli internet sitesi, 26 Ocak 2008)

radikal

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ASYA ÇAKILDI, PİYASALAR KARIŞTI
Uluslararası piyasalarda sular bir türlü durulmak bilmiyor. Cuma günü ...
 
DARBE PLANI İÇİN NEDEN 2009 SEÇİLDİ?
Asker üzerinden darbe planlayan karanlık güçleri yeni hesabı ne? Yaşar ...
TSK'DA SÜRPRİZ EMEKLİLİK
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sürpriz bir emeklilik daha yaşandı.
KABLOLU İHANETE 151 YIL
Telekom grevi sırasında kabloları 15 yerden keserek sabotaj yapan teknisyenin davası başladı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Tedavi
Mersin İdmanyurdu
Tehdit
Demba ba
1. Lig
mehmet özkan
zonguldak maden
hdp
Slaven Bilic