E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türk Bayrağına Çirkin Saldırı 

DTP'nin Öcalan için Diyarbakır'da düzenlediği yürüyüşte, okul bahçesine girerek Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericiler gözaltına alındı.

16.07.2008 - 22:28
Türk Bayrağına Çirkin Saldırı

Türk bayrağının indirilip yerine terör örgütü PKK'nın kullandığı flamaların asılmaya çalışıldığı çirkin provokasyon, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Koşuyolu Caddesi'nde anaokulu bahçesinde yaşandı.

Yüzü puşu sarılı göstericilerin Türk bayrağına yönelik çirkin girişimi fotoğraf karelerine yansıdı.

Diyarbakır'da 2 gün süren toplantı yapan DTP, toplantıdan sonra saçlarının kazıldığı iddia edilen teröristbaşı Öcalan'a destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

DTP il binasının bulunduğu Bayındırlık Caddesi'nden Koşuyolu'na kadar yürüyen ve DTP Genel Başkanı Emine Ayna ile diğer yöneticilerinin bulunduğu grup basın açıklaması yaptı.

Teröristbaşı lehine sloganların atıldığı açıklamadan sonra, 10 kişilik yüzü sarılı gösterici yol güzergahında bulunan bir okulun bahçesine girdi.

Okulun bahçesinde dalgalanın Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericiler, yerine ellerinde taşıdıkları terör örgütünü temsil eden bez parçalarını asmaya çalıştı. Göstericilerin bu girişimine DTP'li Diyarbakır Dicle ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Akengin, engel olmaya çalıştı.

Başkanı dinlemeyen grup, bir göstericinin bayrak direğine tırmanmasına yardım etti. Okul bahçesine giren bir grup DTP'li ile Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Türk bayrağını göstericilerden aldı, okul yöneticilerine teslim etti.

PROVOKASYONCU GRUP DIŞARDAN GELMİŞ

Provokasyon girişimi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, olay yerinden aldığı görüntüleri inceledi. Yapılan çalışmada polise saldıran ve Türk bayrağına yönelik çirkin girişimde bulunan göstericilerin ilçelerden geldiği tespit edildi.

Bu kişilerin Silvan ilçesinden gelerek daha önce Diyarbakır'ın farklı yerlerinde polise taşlı ya da molotoflu saldırıda bulunduğu belirtildi. 1'i bayan 11 kişiyi gözaltına alan polis, soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

Gözaltına alınan 11 göstericiden 7'sinin çocuk olduğu öğrenildi. Yaşları 18'den küçük olan göstericiler, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne teslim edildi.

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Kutluk Kargaoğlu 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

ben bu yazıyı taraftan da beklerdim. ayıp etmiş.. akp merkezinde hazırlanan bir habere benziyor. bugün ayıp etmiş.. hiç olmaz ise tarafla birlikte yayınlasalardı.. neyse yarın sıra taraf'ta. ihanet sıra ile olsun demiş olabilirler. neyse ki altan'lar açığı hemen kapatırlar. hizmette sınır yok..

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu (1) 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

savcı doğruluğunu araştırmadığı günlükleri delil kabul ediyor ve insanları tutuklatmak için elişnden geleni yapıyor. Ama tayyipgillerden bağımsız davranması gereken savcı ün peşinde olmalı ki, birbiri ile ilgisi olmayan bir çok olayı bu soruşturmaya alıyor. Ama sonuç olamıyor. Savcıya soru: ölen Okkır'ın mesuliyetini omuzlarında hissediyor mu? 13 aydır davasız ve suçlamasız özgürlüğünü kısıtladığı adamın ölümü konusunda vicdanen rahat mı?

Yorumu oyla      18      10  
laik cumhuriyet! asit´e 9 Temmuz 2008 Çarşamba 

F. Tipi gazete aciklamis, mis :)

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Erdoğan, MÜSİAD Başkanı'nı Kabul Etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan'ı kabul ...
Veli Küçük'ün Eşi Ve Kızı Refakatçi Oldu
Cezaevi odasındaki banyoda düşmesi sonucu Kocaeli Devlet Hastanesine yatırılan ...
GENELKURMAY'DAN ERGENEKON YALANLAMASI... ASKER BİLGİ VE BELGE TALEP ETMEMİŞ
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı yaptığı açıklamada, 'Ergenekon ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
şampiyonlar Ligi
Acun Ilıcalı
Recep Tayyip Erdoğan
Tedavi
Ankara
poyraz karayel
uefa
GAZİANTEP