E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TFF'den açıklama geldi! '2 gün sonra cevap vereceğiz' 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündemdeki konularla alakalı bir basın toplantısı düzenledi. Büyükekşi, son günlerde kamuoyunu meşgul eden konularla alakalı 2 gün sonra yazılı bir açıklama yapılacağını açıkladı.

7.11.2023 - 15:08
TFF den açıklama geldi!  2 gün sonra cevap vereceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Büyükekşi'nin sözleri...

"VİZYONUMUZUN BAŞLANGICI"

"29 Ekim'de Cumhuriyetimiz'in 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadık. Federasyonumuzun 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'ün, bizim için ayrı bir önemi daha var. Hem 100 yıllık hizmetlerin ve emeklerin sembolü hem de "futboun yeni 100'ü" vizyonumuzun başlangıcı."

"2 GÜN SONRA CEVAP VERECEĞİZ"

"İşte bu sebeple, yüzde yüz adil, yüzde yüz şeffaf, yüzde yüz tarafsız yönetim anlayışımızı yineliyoruz. TFF olarak bir müddettir futbol ailemizin ortak sorunlarına kalıcı çözümler üretebilmek için önemli bir projeyi hayata geçirebilmek, kronikleşmiş problemlerin üstesinden birlikte gelebilmek adına yoğun bir mesai içerisindeyiz. Lakin, son zamanlarda ortak problemlerimize yönelik olması gereken eleştirilerin dozu artıp, odağı ve uslübü değişince, ve bu eleştiriler problemlere odaklı değil, dedikodulara ve doğrudan federasyonumuza yönelik olunca, ve bazı söylemlerin toplumumuzu sonradan pişman olunacak vahim sonuçlara taşıma riskini görünce, ilk günden bu yana söylediğimiz, şeffaf, sorumlu ve açık bir iletişim anlayışımızla bundan sonra her 15 günde bir sizlerle buluşacağız. Bu ilk toplantıyı bir başlama vuruşu olarak görün. Bu toplantının sonunda herhangi bir soru almayacağız. Ama son dönemde kamuoyunu doğru ya da yanlış bilgilendirmelerle meşgul eden tüm soruların cevaplarını 2 gün sonra yazılı olarak kamuoyu ile paylaşacağız."

"MHK'DE YENİ YAPILANMA"

"Türk futbolunun marka değerini artırmak için tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk futbolunun değerini aşağı çeken kaos ortamının kimseye faydası yok. Bunların başında da hakem atamaları gelmekte. Bu konuda strateji plan çalışmalarımızda da gündeme gelen ve talep edilen devrim niteliğinde bir adım atacağız. Ve Avrupa'da başta Almanya'da olmak üzere uygulaması olan ve kulüplerimizin de süreçlerin önemli bir parçası olduğu MHK'da yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerimiz ile işbirliği içinde olarak, kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmalarını istiyoruz. Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere klasman kararlari ve hakem performansları ile İlgİlİ konulardakİ tartışmaları da sonlandıracaktır."

"YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ"

"Ayrıca yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemi ile hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hem de maç esnasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız. Diğer taraftarn hakemlerin performanslarını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz. Devre arasında MHK tarafindan hakem klasmanlari belirlenirken tüm bu performans değerlendirmelerinin dikkate alınacağından şüpheniz olmasın. Bunlara ilave olarak, 104 hakem ve gözlemci ile oluşan ankatleri de belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşacağız."

"BİRLİKTE HARKET EDERSEK MÜMKÜN"

"Sorumlulukların paylaşılacağı ve hepimizin ortak problemlerini birlikte çözümleme fırsatı sunacak bu önemli projelerin başarılı olması ancak birlikte hareket edersek mümkün."

"SEVİNMELİ, GURUR DUYMALI"

"Bu ailenin tüm ferdleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikodulara değil, kanıtlara göre konuşmamız gerekiyor. Ama madem bugün birlikteyiz. İzin verin, çok kısa başlıklar halinde Türk futbolu için çok büyük önem arz eden bazı konularda birlikte neler başardığımızı hatırlayalım. Çünkü biz her ne kadar her hafta hakem hataları ekseninde kalsak da, dünya bizi farklı boyutlarda konuşuyor. Oysa Türkiye'nin başardiklarini en çok Türkler konuşmalı, sevinmeli, gurur duymalı."

"AKADEMİLER EN CANLI ÖRNEĞİ"

"Göreve geldiğimizde futbolda yapısal değişiklikler yapacağız demiştik. Futbol akademileri bunun en canlı örneği. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkesiyiz. Futbol akademileri ile genç yaştaki çocuklarımızı eğitecek antrenörleri eğitiyoruz. Bu evlatlarımızdan dünya yıldızları çıkarmayı amaçlıyoruz. Milli takımlarımız için kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşan geniş bir oyuncu havuzu oluşturmak istiyoruz. Bu eğitimleri en iyi şekilde verebilmek için tüm dünyada başarısıyla ön plana çikandoublepass firmasıyla anlaştık. Nisan'dan bu yana eğitimlerimiz sürüyor. Tam 220 tane hoca eğitim görüyor. Bu hocaların ücretlerinin tamamını TFF ödüyor."

"KIVILCIMI TUTUŞTURDUK"

"Şu anda Süper Lig'e akademi zorunluluğu getirdik. Her Süper Lig kulübünden 6-19 yaş arasona eğitim verecektoplam 11 hocayı bir yıl boyunca yetiştireceğiz. önümüzdeki yıl da 1. lig'e akademi zorunluğu getireceğiz. Hedefimiz Avrupa standartlarında 40 tane akademi kurabilmek. Bunları yaparken kulüplerimize ilave bir maliyet gelmesin diye çabaladık. Devlet büyüklerimizin desteklerini aldık. Kanunda değişiklik yapıldı. Artık kulüplerimiz stopaj iadelerini alt yapılarında kullanabiliyor. En büyük kıvılcımdır niyet. Biz bu kıvılcımı tutuşturduk. Şimdilik tüm bunları kisa bir zamanda hayata geçirmenin sevincini yaşiyoruz. Alt yapılardan yetişen futbolcularımız dünya çapinda birer yıldız olduklarında ise bunun gururunu yaşayacağız."

"EN İYİ HAKEMLERİ YETİŞTİRECEĞİZ"

"Diğer taraftan, kurduğumuz hakem akademileri ile geleceğin en iyi hakemlerini yetiştireceğiz. Hakem havuzumuzu genişleteceğiz. Üst düzey hakem sayımız artıracağız."

MİLLİ TAKIM AÇIKLAMASI

"Milli Takımımız başarılı sonuçlar aldı ve EURO2024'e gitmeyi garantiledi. Tarihimizde ilk defa gruptan lider çıkabiliriz. FIFA dünya sıralamasında 4 basamak yükselerek, 38. sırada çıktık. Son dönemdeki en iyi derecemiz. Ekim ayında en çok puan toplayan ülke Türkiye oldu. Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükseldik, hedef A Ligi'ne yükselmek. Ayrıca Dünya Kupası hasretimize son vermek istiyoruz. Vincenzo Montella'nın da son iki maçta büyük bir rolü oldu. Şu anda Madrid'de Arda Güler ve Çağlar Söyüncü ile görüşecek. Maçlarını takip edecek. Teknik direktörümüzün, oyuncularımızla bu derece yakın ve samimi olmasından memnuniyet duyuyoruz. Biliyorsunuz Montella, İstanbul'da ikamet edecek."

KADIN MİLLİ TAKIM

"Kadın Milli Takım için gösterdiğimiz çabanın sonuçlarını alıyoruz. C Ligi'nde oynadıkları 4 maçı kazandılar. Uluslar B Ligi'ne çıkmayı garantilediler. Bu başarı, UEFA'da haber oldu. Elazığ'da başlayan seyirci rekoru, Çorum'da yeniden kırıldı. Türkiye, 2008'den bu yana Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği için büyük çaba harcandı. EURO2032 için ev sahipliği aldık, bu da bize nasip oldu. Tarihimizde ilk kez böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bunu 100. yılında başarmak ayrı bir moral kaynağı oldu."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Nur Çebi kararını resmen açıkladı
Beşiktaş'ta flaş bir gelişme yaşandı. Siyah-Beyazlıların mevcut başkanı ...
Fenerbahçe'nin teknik patronu İsmail Kartal'dan kritik karar!
Fenerbahçe'de sakatlıklar teknik direktör İsmail Kartal'ı düşündürüyor. ...
Ümraniyespor'dan hakemlere sert tepki!
Trendyol 1. Lig'in 11. hafta karşılaşmasında Ümraniyespor sahasında Tuzlaspor ...
 
Alperen Şengün'den kariyeri rekoru!
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen milli ...
Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu'ndan transfer açıklaması
Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, hedefleri hakkında açıklamalarda ...
İrfan Can Kahveci'nin durumu belli oldu
Fenerbahçe'nin parlayan yıldızlarından biri olan İrfan Can Kahveci, son ...
 
Adana Demirspor maçına yetiştirilmesi beklenen Alexander Djiku'nun son durumu belli oldu
Stoper bölgesinde sorun yaşayan Fenerbahçe'de Alexander Djiku'nun Adana ...
Ahmet Nur Çebi kararını bugün açıklayacak
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, başkanlığa yeniden aday olup olmayacağını ...
Bayern Münih - Galatasaray maçının hakemi belli oldu!
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, gruptaki 4. maçında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Netanyahu
Almazbek Atambayev
Brezilya
Ersun Yanal
Duygun Yarsuvat
istanbul 10
Tunus
Samsung Galaxy note 2