E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum
Günün haberleri| Günün manşetleri| Gazete manşetleri| Künye| İletişim| Reklam| RSS| Üye Girişi| Üye Ol

TARİKATLAR, FETHULLAH HOCALAR, KURAN KURSLARI... SEÇİMLER ANLAMINI YİTİRİYOR! 

Muhaliflerin seçim yenilgisini eleştirmesine kızan Baykal, suçu tarikatlara attı: Çeşitli örgütler, tarikatlar, Fethullah Hocalar... İmam Hatipler, Kuran kursları, yurtdışından gelen yardımlar... Muazzam bir para. Bu para nereden geliyor? Türkiye'de seçim anlamını giderek yitiriyor.

5.10.2007 - 05:20
TARİKATLAR, FETHULLAH HOCALAR, KURAN KURSLARI... SEÇİMLER ANLAMINI YİTİRİYOR!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti içi muhalefetin 22 Temmuz yenilgisiyle ilgili eleştirilerini yanıtlarken "Seçimler giderek anlamını yitiriyor" dedi. Tarikatlar yüzünden Türkiye'de demokrasiyi ayakta tutmanın giderek güçleştiğini savunan Baykal "Sorunun büyük olduğunu bilmesek derhal istifayı kararlaştırırdık" diye konuştu.
Baykal önceki gün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında muhalifleri topa tuttu. Baykal şunları söyledi:
Tarikatlar, Fethullah hocalar: Türkiye'de bir rüzgar esiyor. Türkiye'yi ne hale getirdiler görmüyor musunuz? Çeşitli örgütler, bunların ekonomik yapıları tarikatlar, Fethullah Hocalar...İmam Hatipler, Kuran kursları, yurt dışından gelen ekonomik yardımlar, uluslararası yardımlar... Bir vakıf ABD'de bir iftar yemeği veriyor, 2 bin kişi çağırıyor. Muazzam bir para. Bu para nereden geliyor? Seçim anlamını giderek yitiriyor. Bunların yapısı giderek oturuyor. Artık Türkiye'de demokrasiyi ayakta tutmak güçleşiyor. 1979'daki durum ile 2007 arasındaki durum birbirinden çok farklıdır. Bunun nereye varacağı belli değildir. Sorunun büyük olduğunu bilmesek derhal istifayı kararlaştırırdık.
Sözlerinizin içi boş: Türkiye tarihsel bir dönüşüm içinde değil mi? Bunu önlemek için çalıştık. Yanlış mı yaptık? Bir mücadele veriyoruz. Bu şerefli mücadeleye ters düştüğünüzü anlayın. Sözlerinizin içi boş. Niye başarısızız? 2002'de 19.7'den 20.7'ye getirdik. Patlayacakmışız. Nasıl patlayacak mışsınız? SHP ve DSP nerede? Seçime bile giremediler.
Gül'ü MHP seçtirdi: 'CHP asker çizgisinde bir parti durumuna getirildi' şeklindeki sözleri hiç kabul etmiyorum. Partinin cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği siyaset de tartışma konusu oldu. (Ali Kemal Kumkumoğlu; yerinden (Gül cumhurbaşkanı olamaz demiştiniz. Oldu. Şimdi ne yapacaksınız? diye sorunca) Ben 'olamaz' anlamında söylemedim. Erdoğan'ın seçilmesini önledik. Gül'ün seçilmesini önlemeyedik. Ama seçim oldu. MHP Meclis'e girdi. Gül'ün seçilmesinin hesabını da benden mi soracaksınız? Gül, MHP sayesinde seçildi.
AKP'de tartışma var mı?: AKP'de böyle tartışmalar yapılabiliyor mu? Partiyi mahkemeye götürme tehditleri bile yapılıyor. AKP, MHP, DSP'de böyle şeyler olabilir mi? Arzu edilen bir güçte desteği alamamaması hepimiz için üzüntü vericidir. Şimdi 'Sen git falan gelsin' tartışması yaşanıyor.
Daha az oyla başbakanlık yaptılar: Bizim aldığımız oydan daha az oy alanlar Türkiye'de yıllarca başbakanlık yaptı. İş eğer bireysel olsa ben arkadaşlarım o kararı da hiç çekinmeden alırız. İnönü-Ecevit aleyhine hiç söz söylemedim. Partiyi hiçbir zaman da zaafa uğratmadım.
Partiyi sağa çekmedim: Muhalefetin bir ideoloji arayışı içinde olduğunu görüyorum. Bu yapay bir çabadır. Ben 'CHP'nin sağa sapması gerekir' diye bir söz söylemedim. Sağ-sol ayrımının toplumda anlamını yitirdiğini söyledim.

RADİKAL

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
ABDULLAH GÜL'Ü RAHATLATAN OPERASYONU ERGİN'İN MEKİK DİPLOMASİSİ BAŞLATTI
ANAYASA değişikliği sürecini başlatan gelişmenin, AKP Grup Başkanvekili ...
'AK PARTİ BİR MUAMMA DEĞİLDİR'
Başbakan Erdoğan, sivil anayasa çalışmaları kapsamında gündeme gelen 'Türkiye, ...
 
AK PARTİ JET TEKLİFİ MECLİS'E SUNDU
AK Parti, 21 Ekim'de halk oylamasına götürülecek referandum paketindeki ...
NASIL KARAR VERİLİRSE VERİLSİN BENİM İÇİN HOŞ
Cumhurbaşkanı Gül, 21 Ekim referandum sonuçlarına göre yeni süreçte aday ...
AK PARTİ - MHP ANLAŞTI, KRİZ OLMAYACAK
Referanduma sayılı günler kala AK Parti ve MHP arasında son dakika uzlaşması sağlandı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gökhan Töre
NBA
İsveç
Ezgi Mola
Ferit Şahenk
Brezilya
Almazbek Atambayev
Chloe Loughnan
pkk