Habertürk televizyonunun şehit yakınları için topladığı yardım, şehit yakınlarını endişeye sevketti. İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, toplanan yardım için şüphe içinde olduklarını açıkladı.
Paraların Mehmetçik Vakfı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne aktarılacağını öğrendiğini söyleyen Alphan, Habertürk yetkilileriyle görüştüğünü, kendilerinin bu yardımdan pay almamaları durumunda şehit aileleriyle eylem yapmayı bile planladığını açıkladı.
İzmir'in 275 şehit verdiğini belirten Alphan, bunlardan 15'inin subay, gerisinin er olduğunun altını çizdi. Derneğe kayıtlı şehit yakınlarının bugüne kadar yapılan kampanyalardan bir kuruş bile almadığını iddia eden Alphan, televizyonların yaptığı kampanyaların tüm şehit ailelerini kapsayacak şekilde dağıtılmasını istedi.
Türkiye'nin 6 bin 650 asker, bin 500 polis, 307 kamu personeli, 96 öğretmen, 32 imam ve dört doktor olmak üzere toplam 8 bin 589 şehidinin bulunduğunu hatırlatan Alphan, toplanan yardımla bu ailelere ev bile verilebileceğini kaydetti. Alphan, 3 bin 400 asker ve 610 polis gazisinin de bu yardımlardan yararlandırılması gerektiğini önerdi.
Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş döneminde, 1993 yılında da benzer kampanyalar yapıldığını, özellikle yurt dışındaki vatandaşlardan büyük yardım toplandığını hatırlatan Yavuz Alphan, daha sonra paraların Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na aktarıldığını ifade etti. 14 yıllık şehit babası, 12 yıldır da şehit derneğinin başkanlığını yaptığını anlatan Alphan, geçen bu sürede ne hükümetlerden, sivil toplum kuruluşlarından, ne de valiliklerden bir yardım almadıklarını vurguladı.
haber7
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...