E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD ordusuna yasak! Ben Gurion’a yeni inişler durduruldu 

ABD'nin, İran ile artan gerilim nedeniyle İsrail'in Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Havalimanı'nda konuşlu askeri tanker ve kargo uçaklarının tahliyesini askıya aldığı bildirildi.

15.07.2026 - 13:02
ABD ordusuna yasak! Ben Gurion’a yeni inişler durduruldu

ABD ile İsrail arasında, Amerikan ordusuna ait havada yakıt ikmal uçaklarının Ben Gurion Havalimanı’ndaki konuşlandırılması nedeniyle gerilim yaşanıyor. İsrail Havalimanları Otoritesinin, hava trafik birimlerine gönderdiği geçici talimatla ABD’ye ait yeni yakıt ikmal uçaklarının ülkenin ana uluslararası havalimanına inişine izin verilmemesini istediği bildirildi. Kararın arkasında İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev’in bulunduğu belirtildi.

ANLAŞILAN SINIR 20 UÇAKTI

İsrail basınında yer alan bilgilere göre, Washington ile Tel Aviv daha önce Ben Gurion’da en fazla 20 Amerikan yakıt ikmal uçağının tutulması konusunda anlaşmıştı. Ancak İran’la çatışmaların yeniden şiddetlenmesi üzerine ABD, uçakları geri çekme planını durdurdu.

Gece saatlerinde dört yeni tanker uçağının daha havalimanına gelmesiyle Ben Gurion’da bulunan Amerikan yakıt ikmal uçaklarının sayısının 33’e yükseldiği aktarıldı. İsrail, 20 uçağın dışındaki filonun ülke içindeki askerî hava üslerine taşınmasını istiyor.

Regev, yüz binlerce İsraillinin yaz dönemi için uçak bileti aldığını belirterek, sivil uçuşların Amerikan askerî uçakları nedeniyle iptal edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD’DEN İSRAİL’E TEPKİ

İsrail basınına göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığındaki üst düzey yetkililer, yeni uçakların inişine izin verilmemesi üzerine İsrail ordusu ve savunma yönetimine rahatsızlıklarını iletti.

İsrailli bir askerî yetkili de ABD’nin talebini haklı bulduğunu belirterek, tanker uçaklarının bölgedeki Amerikan askerî faaliyetleri ve İran’a karşı ortak hazırlıklar bakımından stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun da konuya ilişkin ABD’li yetkililerle görüşmeler yaptığı bildirildi. Bununla birlikte İsrailli yetkililer, anlaşmazlığın iki ülke arasında diplomatik bir krize dönüştüğü yorumlarını reddederek konuyu operasyonel ve lojistik bir uyuşmazlık olarak tanımladı.

50 BİN BİLET İPTAL RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

İsrail Havalimanları Otoritesi, Amerikan uçaklarının Ben Gurion’da kalmaya devam etmesi durumunda yalnızca temmuz ayı sonuna kadar yaklaşık 50 bin yolcunun biletinin iptal edilebileceği uyarısında bulundu.

Ben Gurion’daki askerî yığılmanın sivil havacılık üzerindeki etkisi daha önce de gündeme gelmişti. Havalimanları Otoritesi Genel Müdürü Sharon Kedmi, mayıs ayında tesisin Amerikan uçaklarının kullandığı alan ve kaynaklar nedeniyle kapasitesinin yalnızca üçte biriyle çalıştığını söylemişti.

Kedmi, iki aylık dönemde kurumun yaklaşık 700 milyon şekel kayba uğradığını ve yoğunluğun sürmesi durumunda milyonlarca yolcunun uçuş planının etkilenebileceğini belirtmişti.

KAYNAK: KARAR

ETİKETLER:
ABD , İsrail
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukraynalıların geçici koruma süreleri uzatıldı
Avrupa Birliği, AB sınırlarına sığınan Ukraynalılara yönelik geçici koruma ...
Ukrayna Başbakanı istifa etti
Ukrayna Başbakanı Yulia Sviridenko, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ...
ABD’de İslamofobik saldırı!
ABD’nin Utah eyaletinde bir alışveriş merkezinde Müslüman bir çalışan ...
 
Türk şirkete ait gemi vuruldu
Ukrayna'nın Odessa kenti açıklarında bir Türk şirketine ait sivil ticaret ...
Trump'tan yeni Hürmüz kararı
ABD Başkanı Trump, Hürmüz Boğazı geçiş ücreti planını Körfez ülkeleri ...
Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: "Net tavır alın"
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'ye uzanan Mavi Akım boru ...
 
AB nüfusu 2029'dan itibaren azalmaya başlayacak
Avrupa Komisyonu'nun yayımladığı demografi raporuna göre, Avrupa Birliği ...
Netanyahu hakkında kırmızı bülten kararı
Gazze'ye insani yardım taşıyan Sumud Filosu'na yönelik müdahaleye ilişkin ...
Gazze’de can kaybı 73 bin 233’e yükseldi
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında son 24 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
ÖSYM
DEAŞ
ygs soru ve cevapları
survivor all star
zonguldak maden
mülteci
Numan Kurtulmuş
Duygun Yarsuvat