E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

SENDİKADAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA 

Haber-İş Sendikası 1. Nolu Şube Başkanı Levet Dokuyucu, grevde kararlı olduklarını dile getirerek şiddet dahil her yola başvuracaklarını söyledi.

18.10.2007 - 01:10
SENDİKADAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Şiddet dahil her yola başvururuz

Dokuyucu, ne şartta olursa olsun istekleri yerine getirilmediği sürece grevden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Türk Telekom Yönetimi ve Haber-İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine Telekom çalışanlarının dün başlattığı grev bugün de devam ediyor. Grevin 2. gününde yaklaşık 1000 Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürlüğü çalışanı, Mecidiyeköy Telekom Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Eyleme Haber-Sen, Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk-İş ve bir çok işçi sendikasının destek verdiği gözlendi. Müzik eşliğinde halay çekerek eyleme başlayan Telekom çalışanları, "Yaşasın işçi birliği", "Özelleştirmeye Hayır", "Emeğimiz onurumuz, Yaşasın Sınıf Dayanışması" şeklinde dövizler taşıyarak, Türk Telekom Yönetimi aleyhine sloganlar attı.

Eylemde konuşan Türkiye Haber-İş Sendikası 1.Nolu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, sert mesajlar verdi. Türk Telekom yetkililerin dün düzenlediği basın toplantısında kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia eden Dokuyucu, basın toplantısında söylenen "Bir şoförün bürüt maaşı 2 bin lira civarında" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Telekom çalışanı bir şoföre ait maaş bordrosunu okudu. Bordroda şoför maaşının net 822 YTL olduğunu söyleyen Dokuyucu, Telekom yönetimini gerçeği söylememekle suçladı. Sendikalı işçiler ve Türk Telekom'un çekirdek kadro olarak nitelediği işçiler arasında kıdem farkı olmamasına rağmen büyük ücret farkları olduğunu savunan Dokuyucu, maaşlarının diğer işçilerle değil aynı sektörde faaliyet gösteren diğer şirket çalışanları ile ve Telekom bünyesinde karşılaştırılması gerektiğini vurguladı.

-"ŞİDDET DAHİL HER YOLA BAŞVURURUZ"-

Telekom yetkililerinin dün basın toplantısında gösterdiği fotoğraflar hakkında da açıklama yapan Dokuyucu, olayın sabotaj olmadığını öne sürdü. Dokuyucu, basın toplantısında gösterilen fotoğrafların eğitim seminerlerinde gösterilen fotoğraflar olduğunu savundu. Grev kararlarında ısrarlı olduklarını ve istekleri yerine getirilmemesi durumunda her yola başvuracaklarını söyleyen Dokuyucu, "Grev kararı içinde şiddet dahil her yola başvururuz." şeklinde konuştu.

Dokuyucu'nun konuşması eyleme katılan Telekom çalışanları tarafından sık sık solganlarla kesildi. Emniyetin bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, telekom çalışanları eylemin ardından Acıbadem Telekom Müdürlüğü önünde yapılacak eyleme katılmak için bölgeden olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
VE TARİHİ TEZKERE OYLANDI... İŞTE SONUÇ
Tezkere Meclis'te oylandı. Dünya bizi izledi. Tarihi oylamanın sonucu;
DTP'DEN TEZKEREYE HAYIR
DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, 24 yıldır terör nedeniyle bütün ülkenin ...
 
TEZKERE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
Hükümete sınırötesi operasyon için yetki veren tezkere, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.
YSK REFERANDUMU ERTELEMEDİ
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 21 Ekim'de yapılacak anayasa değişikliği paketi ...
ORTALIK TOZ DUMAN: AÇIKLAMA ÜSTÜNE AÇIKLAMA!
Tezkere meclise gitti, ortalık toz duman haline geldi. NATO Genel Sekreteri ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
Kuzey Kore
burçin terzioğlu
İslam
ROMA
Danimarka
iletişim
ösym ygs sınavı
THY