HRANT Dink cinayeti zanlısı Yasin Hayal’in, avukatı Fatih Çakır’a anlattığı öne sürülen, “Vur emrini bir polis müdüründen aldığı” şeklindeki iddianın yankıları sürüyor. Hedef haline gelen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk, kendisi hakkında akla hayale gelmeyen şok iddiada bulunanlar hakkında, hem ceza, hem de manevi tazminat davası açtı.
Bir anda cinayetin gündemini değiştiren iddialarla ilgili avukatı Ali Çelik aracılığı ile Tercüman’a açıklamalarda bulunan Yahya Öztürk, “Suçluları yakaladım, hedef oldum” dedi. Öztürk’ü tanıyan polis memurundan üst düzey yöneticilerine kadar tüm Emniyet mensuplarının, “İşini iyi yaptığı için hedef oldu” şeklinde konuştukları öğrenildi.
Bu bir tertip
Yahya Öztürk ve avukatının Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde, iddiaların hepsinin yalan ve iftira olduğu bildirildi. Yahya Öztürk, dilekçesinde, “Benim 6 yıldır görevde olduğum belirtilerek asayiş olayları bile bana yüklenmiş. Bu bir tertip değil de nedir? Ben sadece iki yıldır Terörle Mücadele’de görevliyim. Benim dönemimde biri bombalama, diğeri de bu cinayet olmak üzere iki önemli olay meydan geldi. Her ikisinin de faillerini yakalayıp adalete teslim ettim” dedi.
Nasıl hedef oldum?
Avukat Çelik, müvekkili Öztürk’ün adının açık olarak yazılması ve boy boy fotoğraflarının yayınlanmasıyla bir anda etnik terör örgütlerinin hedefi haline getirildiğini, ASALA’nın ve Ermeni terör örgütlerine de hedef gösterildiğini belirterek, “Bu Terörle Mücadele Kanunu’nun 6’ncı maddesine göre suç. Hem iftira attılar, hem suç işlediler. Bunun cezasını er geç adalet verecektir” şeklinde konuştu.
Müvekkilinin açık hedef gösterildiğini belirten Çelik, 3 ayrı dava devam ederken, bu iddiaları kamuoyuna taşıyan avukat Fatih Çakır hakkında da Trabzon Barosu’na suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığa da şikâyetçi olduklarını anlattı. Çelik, sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını anlattı.
Müdürün araştırması
Eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın görevden alınmasının ardından yerine atanan Arif Akkale’nin de, göreve başlar başlamaz, bu iddiaları emniyet içinde derhal araştırdığı öğrenildi. Akkale’nin bütün müdür yardımcılarını ve Öztürk’ü toplayıp olayın en ince ayrıntısına kadar araştırma yaptığı öğrenilirken, ortada herhangi bir olumsuz durumun olmadığının görüldüğü, hatta buna Bakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü düzeyinde de inanıldığı, sonuna kadar Öztürk’ün arkasında olduklarının öğrenildi.
Emniyet şoke oldu
İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli, 400 civarındaki polis memurundan amirine hemen hemen tüm kadro bir polis müdürünün ortada hiçbir delil yokken hedef gösterilmesine, “Bu kadar da olmaz” diyerek isyan ediyor. İsim açıklamak istemeyen bazı üst düzey yetkililer, “Bu tür işin içinde olan bir müdürün, altında mütevazı bir Wolksvagen mi olur? İki çocuğu var. Bu haberleri yapanlar onları da mı hiç düşünmüyor?
Çocuklar okula gitmekten çekiniyor. Allah korusun birisi çıkıp müdürümüze saldırı düzenlese bunun hesabını kim verir” diye isyan ettiler.
TERCÜMAN
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |