Şemdinli'nin Beyyurdu ile Çubuklu köyü arasında operasyona giden güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.
Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu, geçici köy korucusu Mehmet Güldal ile Reşit ve Rahmi Töre, olay yerinde şehit oldu.
Bölgede, Yüksekova ve Hakkari'den gelen helikopterlerin de katılımıyla operasyonların devam ettiği ve yaralıların olduğu bildirildi.
Hakkari´nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma esnasında 3 korucunun şehit edilmesi ardından 1 Üsteğmen ile 5 yaralı er yaralandı.
Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı 1 üsteğmen ile 2 er aksam saatlerinde şehit oldu. Çatışma şehit da 1 üsteğmen ile 2 er ve 3 köy korucu şehit olurken, 2 erde yaralı olduğu bildirildi. Bölgede geniş çaplı operasyonlar hız kazandı.