Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın atadığı üç kişilik bilirkişi heyetinin YOL-İŞ’deki inanılmaz vurgunu gözler önüne seren 19 Kasım tarihli raporu sendikayı fena karıştırdı. Usulsüzlük düzenini yıkmamakla suçlanan YOL-İŞ Genel Başkanı Ramazan Ağar, alternatif rapor hazırladı. Ağar, hazırlattığı alternatif denetim raporuyla YOL-İŞ’i akladı. Ancak YOL-İŞ Genel Teşkilat Sekreteri Fahri Yıldırım bilirkişi raporundaki iddialarının tamamen doğru ve belgeli olduğunu belirterek, “Bu işlerin hesabını sormak üzere gelen Ramazan Ağar, usulsüzlüklerin üstünü örtmeye çalıştı” dedi.
YOL-İŞ’TE HİÇ YOLSUZLUK OLMADI
YOL-İŞ’te eski yönetimin sendika hesaplarında usulsüzlük yaptığına ilişkin denetim kurulu raporu üzerine 2008’de yapılan olağanüstü genel kurulda başkan seçilen Ağar, bilirkişinin raporunda taraf tuttuğunu savunarak dava açacaklarını söyledi. YOL-İŞ’in geçmişiyle tertemiz olduğunu ve yolsuzluk denebilecek hiçbir şey bulunmadığını savunan Ağar, eski denetim kurulundaki iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını, bunun da yeni denetim kurulu raporunda belgeleriyle yazdığını söyledi. Ağar, “YOL-İŞ Sendikasında geçmişte de, biz geldikten sonra da hiçbir yolsuzluk olmadığını iddia ediyorum. Eksiklik başka, yolsuzluk başka. Eksiklik olabilir” ifadelerini kullandı. Ağar, yönetime geldiklerinde sendikaya yeminli mali müşavir aldıklarını, art niyetleri olsa böyle davranmayacaklarını kaydetti.
BİLİRKİŞİ AFAKİ RAKAMLAR YAZMIŞ
Bilirkişinin yüksek avans ödemelerine ilişkin tespitlerini yalanlayan Ağar, Haber-İş Sendikası’nın oteline ortak olunmasıyla ilgili yapılan 12.5 milyon TL’lik ödemenin de 25 milyon TL olarak avans hesabında gösterildiğini öne sürdü. Ağar, “5 trilyona okul yaptırılmış, bilirkişi onu avans yazmış. Adam biriktirmiş, biriktirmiş afaki olarak rakam ortaya koymuş” dedi. Bilirkişi raporunda ise avans harcamalarının kredi kartı ödemeleri, düğünlerde altın alımı, gün paraları, şahsi vergi ödemeleri gibi konularda yapıldığı bilgisi yer alıyordu.
MERAL 30 SENE HİZMET YAPTI
Ağar, CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral’in oğlu Mustafa Meral’e danışmanlık maaşı adı altında yapılan yarım milyon liralık ödemeyi de savundu. Ağar, “Bayram Meral bu teşkilatta ve Türk-İş’te geçmişiyle büyük hizmetler yapan bir başkan. Bizden önceki yönetim oğlunu işe almış, 5 sene sonra işten çıkartılmış. Bu insan yasal yönden işe girmiş ve maaşını almışsa buna yolsuzluk, usulsüzlük denebilir mi? Ne yolsuzluk ne de usulsüzlük var burada. Bu adam bu teşkilata 30 sene hizmet yapmış” dedi.
‘Vurgun belgelerini bize Ağar vermişti’
YOL-İŞ’te sendika hesaplarında usulsüzlük yapıldığı iddiasında olan Sendika Genel Teşkilat Sekreteri Fahri Yıldırım ise, Ramazan Ağar’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yıldırım, “Bu usulsüzlükler 2 yıl önce ortaya çıktı ve biz denetim kurulu raporunu ortaya çıkardık, altına belgeleri de koyduk. Savcılık da bu belgeleri inceleyerek bilirkişi raporunu ortaya çıkardı. Bizim bütün iddialarımız doğrulandı” dedi. Hesaplarının şahıslarla olmadığını, sendikanın mal varlığını ve doğru yönetimini sorguladıklarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
USULSÜZLÜĞÜN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ
“Biz iddialarımızda haklıyız. YOL-İŞ’in hakkını korumak hesap sormak için geldik. Sonuna kadar da hesap soracağız. Ramazan Ağar’ın söylediklerine katılmıyorum. Öyle değil bu iş. Yeni bir denetim kurulu raporu hazırlandı ve usulsüzlüklerin üstü örtülmeye çalışıldı. Ama savcılık tespit etti. Bize bu usulsüzlük belgelerini de geçmişte Ramazan Ağar vermişti. O dönem Mali Sekreterdi. Bu işlerin hesabını sormak üzere geldi. Ama süreç içinde hesabını sormak yerine yeni denetim kurulu raporlarıyla üstü örtülmeye çalışıldı. O noktada biz itiraz ettik savcılığa ve müşteki olduk. Biz raporun doğruluğuna inanıyoruz, belgeleri de altına koyduk. Bilirkişi raporu doğru. Bizim göremediklerimizi bile görmüşler.”
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL 23-24 OCAK’TA
YOL-İŞ Sendikası, 2008 yılında, hesaplarda usulsüzlük yapıldığı, işçinin parasının kişisel amaçlarla kullanıldığına ilişkin denetim kurulu raporuyla sarsılmıştı. 7-8 Eylül 2008’de yapılan olağanüstü genel kurulda, Fikret Barın yönetimi devrilmiş, eski yönetimde Genel Mali Sekreterlik yapan Ramazan Ağar başkan seçilmişti. Ağar, seçildikten sonra star’a yaptığı açıklamada, “YOL-İŞ’e sahip çıkmaya geldik” demişti. Yeni yönetim, yolsuzlukları araştırma komisyonu kurmuş ve denetim kurulu raporundaki iddialar üzerine bir çalışma başlatmıştı. Hazırlanan raporda ise, eski denetim kurulu raporundaki usulsüzlük iddialarının hepsi yalanlanmıştı. Bunun üzerine Ağar yönetimi, olağanüstü genel kurula zorlandı. YOL-İŞ Sendikası, 23-24 Ocak 2010’da yapılacak genel kurulda yeni yönetimini belirleyecek.
Yılda 387 gün yolluk olmaz ki!
Ağar, yolluk olarak söylenen paraların genel kurul kararı gereği verilen toplu sözleşme komisyon ücreti olduğunu, 365 gün devam eden toplu sözleşmeleri olanların 365 gün bu ücreti alabileceğini ifade etti. Ağar, 365 günden fazla yapılan yolluk ödemeleriyle ilgili olarak da, “Bir yılda 387 gün yok ki. Mümkün değil. Onu tam olarak bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...