E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÖĞRETMENLERİN AKLINDAKİ KURUMLAR 

BES'in hazırladığı rapora göre; Eğitim çalışanlarının yüzde 87'si fırsat tanınması halinde daha iyi ücret veren kamu kurumlarına geçmek istiyor. En çok istenen kurumlar ise:

14.02.2008 - 00:44
ÖĞRETMENLERİN AKLINDAKİ KURUMLAR

Geçmek istedikleri kurumların başında BOTAŞ, RTÜK, TRT, TELEKOM ve Başbakanlık geliyor. 

Ekonomik, mesleki ve özlük haklarının yetersizliğinden dolayı "mesleki koşullarından" memnun olmadıklarını ifade eden eğitimciler ilk fırsatta emekli olmayı düşünüyor. İlk fırsatta emekli olmak isteyenlerin oranı yüzde 74. Yüzde 89'u Milli Eğitim yöneticilerini yetersiz, donanımsız, siyasi ve başarısız buluyor.

 Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenler en az sorunu öğrenci ve velilerle yaşıyor. Yüzde 72'si yaşadıkları sorunları yöneticileriyle paylaşmadığını söylüyor. Eğitimle ilgili sorunlarını yöneticileriyle paylaşmakta oldukça isteksiz olan eğitimcilerin yüzde 77'si iş yerinin konumundan, çalışma düzeninden ve şartlarından memnun değil.        

İncelenmenin yapıldığı grupta ağırlığı oluşturan öğretmenlerin okullardan değil yöneticilerinden ve sistemden ayrılmak istediklerini ortaya koyan araştırmaya göre; eğitim çalışanlarının yüzde 80'i kişisel gelişim, kendini yenileme, yetiştirme, master, doktora gibi akademik çalışmalardan oldukça uzak hissediyor.  

Kendini yetiştirme ve yenilemenin zor ve masraflı olduğunu ifade eden eğitim çalışanları kendini yetiştirme, master, doktora gibi çalışmaların ücret, terfi ve yükselmelerde ölçüt kabul edilmediğinin özellikle altını çizdi.        

Yapılan araştırmada ki ilginç sonuçlardan biriside ek iş yapanların oranının yüzde 39 çıkması oldu. MEB'in icraatlarına ve vizyonuna inanıyor ve sorusuna yüzde 74'ü hayır inanmıyorum, paylaşmıyorum derken, Milli Eğitim Bakanını daha çok politikacı, partici olarak mı? Yoksa öğretmenlerin ve öğrencilerin bakanı olarak mı görüyorsunuz? Sorusuna ise  yüzde 92'si politikacı olarak görüyorum, dedi. 

Eğitim çalışanlarının yüzde 62'si işiyle özel hayatı arasında denge kuramadığını söylerken yüzde 78'i ciddi ekonomik sorunları olduğunu belirtti. Bir eğitimci olarak kendinizi yeterli ve başarılı buluyor musunuz? Sorusuna, yüzde 67'si hayır kendimi başarılı bulamıyorum, dedi.        

Gerek eğitim sisteminin, gerekse eğitim çalışanlarının ivedi sorunlarını ortaya koyan bu araştırmayla ilgili olarak açıklamada bulunan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "GSMH'den eğitime ayrılan yüzde 2 veya 3'lük paylarla 'ki bu bütçenin yüzde 85'i personel maaşlarına gidiyor' ancak bu kadar memnuniyetlik söz konusu olabilir. Günlük geçimde muhtaç hale düşürülmüş, aile sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanan, aylık ortalama 920 YTL maaşla geleceğe şüphe ve endişeyle bakan öğretmenden daha farklı cevaplar alamazdık zaten. En ufak tayin ve terfilerde bile siyasilerin sözünün geçtiği MEB'e eğitimcilerin kırgın ve küskün olmaması elbette ki beklenemezdi."  diyen Avcı, topal yürüyen eğitimin koşarak kalkınmayı ve çağdaşlığı yakalaması mümkün değildir. Sayın milli eğitim bakanı bu veriler karşısında "başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekir", diyerek sözlerine son verdi.               

Haber 7

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
BAHİSÇİLER 'OBAMA' DEDİ
Bahis şirketleri ön seçimlerde Hillary'yi geçen Obama'nın başkan adayı ...
 
ERMENİLER SOYKIRIMDAN DEĞİL HASTALIKTAN ÖLDÜ
Amerikalı tarihçi Justin McCarthy'den, Ermeni tehciri hakkında açıklama...
DANİMARKA'NIN KARİKATÜR KRİZİ TUTTU
Danimarkalı bir gazetesinin Hz. Muhammed'e yönelik yayınladığı hakaret ...
İŞTE EN YETKİLİ AĞIZDAN ÖĞRETMEN ALIMLARI İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY
Milli Eğitim Bakanlığı personel genel müdürü Remzi Kaya Samanyolu Haber ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
japonya
Suudi Arabistan
konya
MERSİN
Sosyal Medya
Tehdit
pkk
hdp