E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Yerlikaya açıkladı: Trafikte yeni dönem! 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Sosyal medya üzerinden gösteri yapıyor; Bakın ben bu hızlara çıkıyorum... Biz de 'Gereği Yapıldı' diyoruz." ifadelerini kaydetti.

8.11.2025 - 11:01
Bakan Yerlikaya açıkladı: Trafikte yeni dönem!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

İçişleri Bakanlığı'nın görev alanı çok büyük. 675 bin mesai arkadaşımız var. İç Güvenlik zor bir iş.  2 bağlı kuruluşumuz var; göç ve AFAD. 675 bin arkadaşımız kahramanca çalışıyor. 

38 milyon sürücü var. 33 milyon motorlu araç var. 23 yıldan beri ulaşım yatırımlarını göz önümüze getirelim. Muhteşem yollar yapıldı. Daha iyiye gideceğiz.

YASA DIŞI ÇAKAR KULLANIMI
30 Kasım 2024'ten önceki 10 ayda 6 264 TL cezası vardı başka cezası yoktu ve vatandaşlar büyük bir nefret ve kızgınlık gösteriyordu. Biz bunu kabineye sunduk ve kanun yapıldı. 30 Kasım'dan bu yana denetim yüzde 378 arttı, 1394 işlem yaptık. 3 tür ceza getirdik, ehliyeti almak aracı men etmek ve para cezası. Çakarlı araç kullanmanın cezası 189 bin TL. İlkinde 1 ay süreyle arabayı alıyoruz. Bir daha yaparsa 2 ay arabayı alıyoruz.

İkinci kez aynı suçu işleyenler içinse ceza daha da ağır: 276 bin lira para cezası, 2 ay süreyle araç ve ehliyet trafikten men ediliyor.

276 BİN TL CEZA
Bu uygulamayı devreye aldıktan sonra çok net bir sonuç gördük, yüzde 87 oranında düşüş sağladık. Yani bu mesele neredeyse tamamen bitti diyebiliriz. Ve şunu da özellikle belirtmek istiyorum: Ekranları başında “276 bin lira ceza olur mu?” diyen vatandaşlarımız olabilir. Arkadaşlar, evet oldu ve caydırıcı oldu.

Yasa dışı çakarda ilk kullanım cezası 189 bin TL. Grafikte yanlış yazılmış. Çakarda ehliyeti ve aracı alıyoruz. Çakarlı araç kullanma cezası şuanda arttı ve bu çakarlı araç kullanımı yüzde 87 düştü. İkinci kullanım cezası son 10 ayda sadece 1 kişiye verildi. 
Trafikte caydırıcılığı getirdik. Kimse yasa dışı cesaret edemiyor. 

POLİSLERİN YAKA KAMERASI
'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' sözü... Yaka kamerası takıyoruz polislere. Yaka kamerasının olduğu yerlerde polislere yönelik 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' sözü yüzde 90 düştü. Polisleri şikayet de yüzde 90 düştü. Trafik polislerinin sayısını artırdık. Yaka kameraları durumu görüntülüyor. 

"MAKAS ATMAYI BİTİRECEĞİZ"
Makas atmayı kesinlikle bitireceğiz. Para cezası olacak sürücü belgesi-aracı alınacak.

Makas atmayı da bitirmekte kararlıyız. 60 gün ehliyet, 60 gün araç, 90 bin lira para cezası... Biri makas attı, araç alındığı zaman araç 2 ay yedieminde duracak.

SALDIRI AMAÇLI ARAÇTAN İNME
Saldırı amaçlı araçtan inmeden de bahsedelim. Sürücü hata yapmış elini kaldırıp özür diliyor. Aracın önüne çekiyor, duruyor, hiç görmek istemediğimiz iklim. O aracı biz 60 gün bağlıyoruz. 123 kişi öldürülmüş, 31 bin 875 kişi yaralanmış. 

"GEREĞİ YAPILDI"
Sosyal medya üzerinden gösteri yapıyor; Bakın ben bu hızlara çıkıyorum... Biz de 'Gereği Yapıldı' diyoruz. Varsa bir trafik ihlali çekin bize gönderin diyoruz. Vatandaşlar görüntüyü çekip e-devlet üzerinden bizim sistemimize gönderecekler. Oraya bu geldiği zaman arkadaşlarımız bunun kontrolünü süratle sağlayacak biz de gereğini yapacağız. 

Vatandaş videoyu gönderiyor, gereğini yapıyoruz. 

Düğün ve asker uğurlamada kural sapması yapılıyor. 180 bin TL ceza ve 120 gün araç alınıyor.

Silahlı kutlamada tutuklamalar arttı. Bunun cezası konusunda yargı paketinde çalışılıyor.  

Alkol- uyuşturucuyla araç kullananlara yüksek ceza veriliyor. Bu noktada bir çalışma var.

Trafikte can kaybı şu anda günde 17,4. Trafikte hedefimiz sıfır can kaybı. 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rojin Kabaiş soruşturmasında 'son 3 gün' detayı
Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada, genç kızın telefonunun ...
Gebze'de iki katlı bina tahliye edildi
Kocaeli'nin Gebze ilçesi, İstasyon Mahallesi'nde bulunan 2 katlı bir bina, ...
Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde ...
 
64 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenen ...
Kahramanmaraş’ta heyelan faciası
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde, Şahinkayası Mahallesi’nde meydana ...
Erdoğan’ın talimatıyla Selanik Atatürk Evi restore edildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Yurt genelinde hafta sonu sıcak hava devam edecek
Yurt genelinde pastırma sıcakları hafta sonu da etkisini sürdürecek. Hava ...
7 Kasım 2025 Turktime Günün Özeti
7 Kasım 2025/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Boğazdan 29 bin 710 gemi geçti
Asya ve Avrupa kıtalarını ayıran, Marmara Denizi ile Karadeniz'i birbirine ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
MHP
İran
Ukrayna
ölüm haberi
Cüneyt Çakır
Christoph Daum
PETROL
Chloe Loughnan