E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MHP eski MYK üyesi Muharrem Yıldız isyan etti! 

MHP eski MYK üyesi, iş insanı Muharrem Yıldız, 18 bin metrekareye yakın kaçak yapılaşması nedeniyle mağdur edildi. Yıldız hakkını mahkemede ararken AK Parti'li eski Bakan Nimet Baş'ın müteahhit firma adına istinaftaki davaya vekalet koyduğu ortaya çıktı.

10.01.2022 - 13:47
MHP eski MYK üyesi Muharrem Yıldız isyan etti!

İstanbul'un Esenyurt ilçesi yine kaçak yapı, rant, adaletsizle gündemde. Bu sefer mağdur olan MHP eski MYK üyesi, iş insanı Muharrem Yıldız oldu. Yıldız, 2012 yılında kat karşılığı otel yapılmak üzere Yeni Ünsa ve Neria firması ile sözleşme imzaladı. İlgili firmalar oteli bitmiş halde 3 sene içerisinde teslim edecekti. Ancak, müteahhit firmanın 18 bin metrekareye yakın kaçak yapılaşması nedeniyle Esenyurt Belediyesi inşaatı mühürledi. 10 senedir yapı inşaat halinde duruyor. Yıldız, zararının 100 - 150 milyon civarında olduğunu söylüyor.

İş insanı Yıldız, AK Parti'li belediye başkanları; Necmi Kadıoğlu ve Murat Alatepe döneminde, çok fazla kaçak yapıya göz yumulduğunu, büyük rant sağlandığını, müteahhitlerle belediyenin ortak iş tuttuğunu belirterek, sadece müteahhit ile değil o günkü belediye yönetimi ile de ciddi sorunlar yaşandığını anlattı.

AK Parti döneminde işlerin rüşvetle, pazarlıkla ilerlediğini ifade eden Yıldız, "Yapılması gereken emsal 2, 20 bin metrekare inşaat yapılacağına, "30 bin metrekare yapın, emsalinizi 5'e çıkarın" deniliyor daha sonra belediyeye gidildiğinde, masaya oturttuktan sonra bu yapılan imalatlar usulüne uyduruluyordu. Bizim müteahhit Selahattin Üngür ile belediye aralarındaki komisyonda anlaşamamışlar, kendi aralarındaki al-verden dolayı bitiremediler." dedi.

6 MİLYON LİRAYA USULSÜZ İŞLERİN YASAL HALE GETİRİLMESİ İÇİN ANLAŞMA YAPILMIŞ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdiği, Adem Örenci'nin de işin içinde olduğunu belirten Yıldız şunları söyledi:

Necmi Kadıoğlu dönemi bitti, Murat Alatepe dönemi başladı. Belediyenin mühürlediği yapı ile ilgili, Alatepe döneminde, Alatepe'nin belediye başkanı olmadan önceki 'arabulucuk' ve 'plan ve proje tadilatı yapma' ile alakalı bir firması vardı. Firmanın başında Adem Örenci diye biri bulunuyordu. Örenci, buradaki yolsuzluklarla, ciddi usulsüzlüklerle ilgili birçok kez gündeme geldi, tutuklamalar yapıldı. Medet Hanlı diye bir dava oluştu burada. Mafya lideri filan dediler. Sedat Peker de bu Örenci konusuna girmişti. Buradaki inşaat için de bir anlaşma yapmışlar 6 milyon karşılığında... 'Usulsüz olan yapıların hepsini yasal hale getirebiliriz' demişler.

'EMSAL TRANSFERİ İLE KAÇAK YAPILAR RÜŞVET KARŞILIĞINDA KABUL EDİLİYORDU'

Müteahhide açtığı davalarla ilgili konuşan Yıldız şu ifadeleri kullandı:

Sözleşmeyi yerine getiremediği, süresinde tamamlayamadığı için müteahhit firmaya davalar açtık. Davaların içeriği sözleşmenin feshi ve tapu iptalini içeriyor.

AK PARTİ DÖNEMİNDE KAÇAK YAPILAR NASIL AKLANIYORDU?

Kaçak yapıların AK Parti döneminde 'aklanma' yöntemini anlatan Yıldız şunları söyledi:

Esenyurt Belediyesi'nde imar usulsüzlüğü olanlara, mevzuatta olmamasına rağmen "emsal transferi" diye birşey uydurmuşlardı. Bu kararla kaçak yapıları rüşvet karşılığında kabul edebiliyorlardı. Fakat onun karşılığında da bir arazi alınması gerekiyordu. Müteahhit firma burada arazi alıp bu yolu denemek yerine daha az para ile Murat Alatepe ile bu işe hallederim diyerek başka yolu tercih etmiştir. Onu da yapamamıştır.

AK PARTİ'Lİ 2 BAŞKAN DÖNEMİNDE 2 FARKLI KARAR

Kadıoğlu döneminde 'kaçak yapı' tespiti yapıldığını, Alatepe döneminde ise farklı bir karara imza atıldığını belirten Yıldız şu ifadeleri kullandı:

Esenyurt Belediyesi kendi belediye başkanı döneminde tutulan, kaçak inşaat için sonradan bir rapor hazırladı, "hiçbir kusurlu imalatı yoktur, burada fazla imalat yapılmamıştır" diye. O zaman Bakırköy 4. Ticaret Mahkemesi'nde devam eden davaya yazılar getirmeye başladı müteahhit. Biz de şaşırdık. Kendi belediyesi döneminde tutulmuş, bilirkişi raporlarında burada fazla imalat olduğu ortada.

Müteahhit firma 3 aracı ile de anlaşma yaparak Esenyurt Belediyesi ile anlaşmak için 18 bin metrekare fazla inşaat yaptığını beyan etmiş. İmar Barışı'ndan da yararlanmak için müracaat etmiş ancak, paralarını yatıramadığından dolayı da o hakkı kullanamamış. 

CİMER'E ŞİKAYET ETTİ

Belediyenin 'kaçak yapı yoktur' yazısı verdiğine şaşırdığını söyleyen Yıldız, hemen Murat Alatepe'ye dilekçe verdiğini, CİMER'e de şikayette bulunduğunu dile getirdi.

"O dönem CİMER, Kaymakamlık aracılığı ile Alatepe'nin savunmasını istedi" diyen Yıldız, "Alatepe CİMER'e yaptığı savunmada da, "binayı ölçtük, binada mütahhit firmanın kusurlu imalatları yoktur. Bunun da sebebi Adem Örenci üzerinden 6 milyonluk anlaşmadır. Ancak o anlaşma ile de çözemediler. Onun yerine böyle usulsüz evrak verdiler. Görevi kötüye kullanarak mahkemeyi etkilemeye çalıştılar" dedi.

Belediyenin CHP'ye geçtikten sonra tekrar ölçüm yapıldığını, ve bu ölçümde de kaçak bölümlerin tespit edildiğini belirten Yıldız, belediyenin inşaatı tekrar mühürlediğini söyledi.

"YASAL HALE GELMESİ İMKANSIZ"

4. Ticaret Mahkemesi aracılığı ile Esenyurt Belediyesi'nin yönetimine tekrar yazı gönderildiğini belirten Yıldız şöyle devam etti:

Esenyurt Belediyesi yazı yazarak kaçak imalatların 18 bin metreyekareye yakın olduğunu, bunun da emsal transferi yolunun kapalı olduğunu belirtti. Bundan dolayı da buranın yasal hale getirilmesinin mümkün olmadığı kanaatini getiren yazıları Bakırköy 4. Ticaret Mahkemesi'ne gönderdi.

ESKİ BAKAN NİMET BAŞ İSTİNAFTAKİ DOSYAYA VEKALET KOYDU

4. Ticaret Mahkemesi'ndeki davada kendilerinin haklı çıktığını belirten Yıldız davanın istinafa taşındığını belirtti ve davadaki yeni bir gelişmeyi gündeme getirdi. İstinaf aşamasında AKP'li eski Bakan, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Müşavirliği'nde görevli Nimet Baş'ın (Çubukçu) müteahhitin firması adına vekalet koyduğunu açıkladı.

Yıldız, konu ile ilgili şunları söyledi:

Siyasiler de bazen bahsederler ki yargıya siyasi baskı oluyor, yargıçlar ve hakimler etkileniyor, korkutuluyor diye. Biz bununla karşı karşıya kaldık. O da şöyle ki, geçmiş dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Nimet Çubukçu hanımefendi altı yıl önce başlamış bir davaya, istinafa gitmiş davaya vekalet koydu. İstinaftaki dilekçelerin hiçbir yerinde yok, başında yok. Yerel mahkemenin verdiği karar döneminde yok. Bir buçuk yıl geçmiş, istinafın bizim dosyanın görüşme sırası geldiği aylarda, üç gün önce Nimet Çubukçu buraya bir avukat vekaleti koydu. Biz görünce şok olduk. 

"DOSYA BAŞI BİR MİLYONA ANLAŞTILAR"

"Baş'ın, Maksadı ne olabilir?" diye soran Yıldız bomba iddialarda bulundu. Yıldız, "Elimde belgesi yok ama müteahhit firmayla iki dosya için dosya başı bir milyon karşılığında davayı müteahhit firma lehine çıkarma yönünde bir anlaşma yapılmış ve oraya vekalet sunmuştur." ifadelerini kullandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi ile Bakırköy Adliyesi'ndeki 4. Ticaret Mahkemesi hakimlerinin etkilenmeye çalışıldığını belirten Yıldız şunları söyledi:

Nimet Çubukçu'nun buraya vekalet sunması şu anlama gelir; biz biliyoruz ama hukukçular da bilir, yargıçlar da bilir, hakimler de bilir, davayı etkilemek. O davaya bakan 15. Hukuk Dairesi başındaki Mehmet Köş'ün beyefendiyi, 4. Ticaret Mahkemesi'ndeki Mehmet Emin Akdemir beyefendi'yi etki altına almak, korkutmak. "Bak ben buradayım", ona göre gibi bir durumdur bu. Bizim derdimiz şu anda dediğim gibi bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı durmaktır.

10 yıldır sabırla, "hukuk yolunu deneyelim" diye hukukla mücadele edip kazanalım diye uğraşırken bakanlık yapmış ve o Cumhurbaşkanlığının Hukuk Müşavirliği görevinde bulunan birisinin gelip buraya milyon dolar para kazanacak diye bizim hakkımız olan, kazanmış haklarımızı, müteahhit firmaya verme gibi bir girişimdir.

CUMHURBAŞKANI VE ADALET BAKANINA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e seslenen Yıldız şu açıklamaları yaptı:

Nimet hanımın istinaftaki bir dosyaya vekalet koyması ne anlama gelmektedir. Hakimleri baskı altına almaktan başka bir şey değil midir? Onun için ben buradan sayın bakanımızdan özellikle bu konuyu takip etmelerini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da milyon dolar kazanacak diye bu arkadaşlarınız bizi mağdur edecek dereceye geldilerse buna bir müdahale etmelerini istiyorum.

"MÜTEAHHİT DOLANDIRICILIKTAN CEZA ALDI"

Kamuoyundan adaletin yerini bulması için destek isteyen Yıldız Nimet Baş'a da seslendi. Müteahhitin nitelikli dolandırıcılıktan 6 yıl hapis cezası aldığını, 23 katlı inşaatı da başkalarını mağdur ederek dolandırarak yaptığını ifade etti.

"BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRİRİZ"

Yıldız Baş'a hitaben şunları söyledi:

Bunlara bakmadınız mı hanımefendi siz? Böyle bir davayı alırken kimin davasını aldığınızı ve davanın içeriğini sürecini görmediniz mi? Buradan siz milyon dolar kazanacaksınız diye; bir on yıl daha mağdur olmamıza nasıl vicdanınız el verecek? Bunun Allah katında da kul katında da vebali vardır. Hileyle, baskıyla, hakim ve savcıları etkileyerek bir işin içerisine girerseniz o kazanacağınız, alacağınız paralar burnunuzdan fitil fitil gelir, getiririz.

Kimseden korkmadığını belirten Yıldız, hakkını yasal yollarla sonuna kadar arayacağını söyledi.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Ataman Adıgüzel 10 Ocak 2022 Pazartesi 22:12

Evet Muharrem beyin söylediği harfiyen doğrudur inşallah adelet yerini bulur

Yorumu oyla      0      0  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiye ekibi kaza yaptı: 4 ölü
Bursa'da itfaiye aracı şarampole devrildi. Kazada 4 itfaiye personeli hayatını kaybetti.
Valilikten Esenyurt açıklaması!
Esenyurt'ta dün akşam iki grup arasındaki kavganın ardından İstanbul Valiliği yazılı açıklama yaptı.
Esenyurt’ta mahalleli ile Suriyeli grup arasında kavga: 7 kişi gözaltına alındı
Esenyurt’ta mahalleli ile Suriyeli grup arasında kavga: 7 kişi gözaltına alındı
 
İtfaiye ekibi kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var
Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki trafik kazasına giden itfaiye ekibi yolda kaza yaptı.
10 Ocak 2022 burç yorumları: Bir sayfa daha kapanıyor
10 Ocak 2022 burç yorumları: Bir sayfa daha kapanıyor
Yeni doğan bebeğine Viking Kralının ismini verdi
Diyarbakırlı Güven Arslan, oğluna, hayranı olduğu, bölümlerini devamlı ...
 
Türkiye'den ABD'ye taziye mesajı
ABD'nin New York ilçesinde, çok katlı bir binada çıkan yangında çok sayıda ...
Metrodaki bıçaklı saldırganla ilgili karar verildi
İstanbul Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan olarak hafızalara kazınan ...
İstanbul'da PKK'ya dev operasyon
İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Almanya
MHP
Tayyip Erdoğan
Kızılyıldız
Chelsea
1. Lig
DEAŞ
burçin terzioğlu