Muhtemel sınır ötesi operasyon sırasında askerlerin Irak’a giriş yapacağı yol güzergahında da dedektörlerle mayın araması yapılıyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, tampon bölgelere giriş yapan Mehmetçiğin, PKK’lı teröristlerin tuzaklarına karşı arazide arama-tarama faaliyetinde bulunuyor. Peşmergeler bu faaliyetleri ise sadece izliyor. Yüksekova-Şemdinli arasında ise güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Yüksekova ve Şemdinli yönüne giden sivil kamyonlar askerler tarafından didik didik aranıyor. Zaman zaman bu bölgelerde helikopterlerin keşif yapması da dikkat çekiyor. Köy korucuları da, uzaktan kumanda mayın kablolarını tesbit etmek için tırmık şeklinde demir çubuk kullanıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonu öncesinde askerlerin eli tetikte, komutanların kulakları da Ankara’dan gelecek harekat emrini bekliyor. Tüm hazırlıkların tamamlandığı sınır noktalarında, askerin geçiş yapacağı stratejik bölgeler de 24 saat gözleniyor. DHA muhabirlerinin sınırın öte yakasındaki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Mehmetçiğin harekat emriyle birlikte geçiş yapacağı Kuzey Irak bölümündeki yollar da kontrol altına alındı. Bu bölgede dedektörlerle mayın-arama taraması yapılıyor. Özel eğitilmiş köpeklerin de katıldığı bu faaliyetler her gün tekrarlanıyor. Tampon bölgelere geçiş yapan askerlerin bu yöndeki çalışmaları peşmergeler tarafından dikkatle izleniyor. Mehmetçik, Kuzey Irak bölümünde tuzaklara karşı önlemlerini en üst seviyeye çıkarırken, istihbarat bilgileri ışığında Uludere-Şemdinli arasındaki sıfır noktalarında bulunan dik ve sarp kayalıklı bölgelerdeki operasyonlarında devam ettiği öğrenildi.
KAMYONLAR ARANIYOR
Hakkari’den Yüksekova ve Şemdinli yönüne giden kamyonlar da askerler tarafından didik didik aranıyor. Oluşturulan kontrol noktalarında araçlar önce durduruluyor. Sonra da kimlik sorgulaması yapılıyor. Ardından da başta kamyonlar olmak üzere tüm araçlar didik didik aramadan geçiriliyor. Yerde bu çalışmalar devam ederken, helikopterler ise havadan sık sık keşif uçuşları yapıyor.
DEMİR ÇUBUKLU KORUCULAR
Stratejik bölgelerde Mehmetçikle birlikte görev yapan Geçici Köy Korucuları, mayın arama-tarama çalışmalarında kendi yöntemlerini kullanıyor. Mehmetçik dedektörlerle, korucular ise ellerindeki tırmık şeklindeki demir çubukla, uzaktan kumanda mayın kablolarını tesbit etmeye çalışıyor. Aynı yörede oturan bazı korucuların tanınmamak için yüzlerini kar maskesi ile de gizlediği gözlendi.
Hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|