E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum
Günün haberleri| Günün manşetleri| Gazete manşetleri| Künye| İletişim| Reklam| RSS| Üye Girişi| Üye Ol

Mehmet Şimşek Uyardı: E-fatura'da Son Gün 2 Eylül!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükelleflerin en geç 2 Eylül'e kadar e-fatura sistemine başvurularını yapmaları gerektiğini söyledi.

30.08.2013 - 13:02
Mehmet Şimşek Uyardı:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten vatandaşlara uyarı geldi.

Bakan Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) sisteminden faydalanmak için başvuruda bulanan mükellef sayısının 15 bini aştığını belirterek, "Mükelleflerimizin sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-fatura sistemine başvurularını yapmaları gerekiyor" dedi.

Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, e-fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin, sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül'e kadar uygulamaya başvurmaları ve yıl sonuna kadar da fiilen e-fatura uygulamasına geçmeleri gerektiğini bildirdi.

Söz konusu mükelleflerin, belirlenen tarihe kadar e-fatura sistemine başvuruda bulunmamaları halinde düzenlemiş oldukları kağıt faturaların, ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde hiç düzenlenmemiş sayılacağını anlatan Şimşek, bu mükelleflere vergi kanunlarında yer alan cezai hükümlerin tatbik edileceğini ifade etti.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızca yapılan analiz çalışmalarıyla e-fatura uygulamasına geçmesi gereken mükellefler tespit edilmiştir. Tespit edilen bu mükelleflere geçtiğimiz haftalarda konu hakkında bilgilendirme mektupları ve e-postalar gönderilmiştir.

'BAŞVURULARIN BİR AN ÖNCE YAPILMASI FAYDALI'
Başvuru süresinin bitmesine son 4 gün kala e-fatura sisteminden faydalanmak için başvuruda bulanan mükellef sayısı 15 bini aşmış olup 2 Eylül 2013 Pazartesi günü akşamına kadar başvurular alınmaya devam edilecektir. Mükelleflerimiz isterlers 'gib.gov.tr' adresinden elektronik ortamda, isterlerse de kağıt ortamında e-fatura sistemine başvurabilirler. Elektronik ortamda başvuru işlemi yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Son gün hatlarda yaşanabilecek yoğunluk dolayısıyla mükelleflerimizin başvurularını bir an önce yapmaları faydalı olacaktır."

Şimşek, başvurularını süresinde yapan mükelleflerin, sistemlerini e-fatura sistemine entegre etmek için yıl sonuna kadar 4 aylık süreleri olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borsa Haftayı Nasıl Kapattı?
Piyasada haftanın şampiyonu belli oldu...
GSM Devi Hisselerini Satıyor!
Son 10 yılın en büyük satışı!
Benzin, Motorin ve Otogaza Zam
Benzin, Motorin ve otogaza bu gece yarısından geçerli olmak üzere 14 kuruş ...
 
Merkez 50 Milyon Dolar Sattı!
Merkez Bankası (TCMB) 2 Eylül valörlü döviz satım ihalesinde 50 milyon dolar sattı.
THY'ye Soruşturma:
Rekabet Kurulu, Türk Hava Yolları (THY) hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
3'ü 1 Arada Zam:
Benzine gece yarısından geçerli olmak üzere 14 kuruş zam yapıldı. Son ...
 
Çeyrek Altın Fiyatları 29 Ağustos 2013 , Çeyrek Altın ne kadar? altın yükselecek mi?
Altın Fiyatları 29 Ağustos 2013 , Çeyrek Altın ne kadar? altın yükselecek ...
Altın Fiyatları İçin Çıldırtan Tahmin!
Citi'nin baş teknik analisti, altın fiyatlarının iki yıl içinde 3 bin ...
Altın Fiyatları Bugün, Çeyrek Altın Fiyatları 29 Ağustos
Altın bugün, Suriye geriliminin borsalarda yarattığı düşüşten destek alarak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
İsrail
ihracat
Sosyal Medya
Kuzey Kore
Çankaya
yakmak
Chloe Loughnan
Fatih Erbakan