Altın Fiyatları 29 Ağustos 2013 , Çeyrek Altın ne kadar? altın yükselecek mi?Son dönemde yatırımcısını üzen altın fiyatları aldı başını gitti. İşte son güncel anlık altın fiyatları.Altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın fiyatı ne olur?
29 Ağustos 2013 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM
22 Ayar Bilezik 84.3000 91.0000
18 Ayar Altın 65.5500 75.0000
14 Ayar Altın 52.6250 62.0000
Çeyrek Altın 148.2500 170.0000
Yarım Altın 296.5000 340.0000
Teklik Altın 593.0000 680.0000
Gremse Altın 1482.5000 1700.0000
Ata Cumhuriyet 604.5000 670.0000
Reşat Altın 598.0000 670.0000
Hamit Altın 598.0000 670.0000
Gram Altın 91.8080 94.0000
Serbest piyasada altının gramı 94 liradan işlem gördü. Geçtiğimiz hafta başlayan altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Yatırımcısının yüzünü yeniden güldüren altın eski günlerine göz kırptı.
Hafta boyunca her gün yeni rekora imza atan altın fiyatları yeniden 100 Lirayı görebilecek mi? Son gerçekleşen işlemlerde Çeyrek altın 170 liraya satılırken, Yarım altın 340 Liraya alıcı buldu. Altının gramı 94 Liraya kadar tırmandı. Cumhuriyet Altını 680 Lira ile son ayların rekor fiyatına satıldı.
Piyasalarda 1,36 oranında rekor bir artış gösteren altın fiyatları adeta coştu.
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altının gerçek mi sahte mi olduğunu mıknatısla kontrol etmenin, vatandaşları yanıltacağını, sahte altını bu yöntemle ayırt etmenin mümkün olmadığını söyledi.
Son günlerde sahte altınla ilgili, "altının gerçek mi sahte mi olduğunun mıknatısla ayırt edilebileceği" yönünde haberler yapıldığını belirten Çavuşculu, mıknatısın böyle bir işlevinin olmadığını kaydetti. Söz konusu haberlerin vatandaşı yanılttığına işaret eden Çavuşculu, "Mıknatıs çekerse altın değil, çekmezse altın gibi yalan ifadeler kullanılıyor, bu doğru değil. Vatandaşlar, alacakları ürünleri mıknatısla kontrol etmesinler, yanılırlar. Mıknatısla, bir metalin altın olup olmadığını anlamak mümkün değil. Mıknatıs, metal eğer iyi bir altınla kaplanmışsa bunu da çekmez. Vatandaşlara tavsiyem, altınlarını faturası ve belgesiyle kuyumcudan alsınlar" diye konuştu.
"Darphane'de sendika iddiasından vazgeçmeli"
Sahte altın konusuna Darphane ve Hazinenin de sahip çıkması gerektiğini dile getiren Çavuşculu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Son zamanlarda Darphane dışında basılmış altınlar dolaşıyor piyasada. Çünkü, Darphane 1 ayı geçkin süredir grevde. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, Allah rızası için ilgilenmesi lazım. Çünkü, vatandaşlarımız kandırılıyor. Biz meslek odaları olarak kötü niyetli kişilere fırsat verilmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabi bizim şahsi gayretimiz yeterli olmuyor. Onun için Darphane grevine bir an önce son verilmeli. Sendikaya da çağrı da bulunuyoruz, iddialarından vazgeçmeliler. Aksi takdirde darphane grevine son vermezse, önümüzdeki günlerde kötü niyetli kişiler, daha çok vatandaşı kandıracak. Aman dikkat diyoruz, yetkilileri de göreve çağırıyoruz."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...