E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kopuz'dan AB açıklaması 

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz Avrupa Parlementosu'nun kararına ilişkin konuştu.

7.07.2017 - 00:16
Kopuz dan AB açıklaması

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin, "Kimse Türkiye'nin seçeneksiz olduğunu zannetmesin. Avrupa Birliği (AB), Türkiye için ne tek seçenektir ne de vazgeçilmezdir." açıklamasında bulundu.

İSTİB'den yapılan açıklamaya göre, Kopuz, AP’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısını değerlendirdi.

AP'de bugün alınan kararın tavsiye niteliğinde olsa da tam bir skandal olduğunu belirten Kopuz, 16 Nisan referandumunun hemen akabinde, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye'nin yeniden siyasi denetim sürecine alınmasını öngören raporu kabul ettiğini anımsattı.

Kopuz, "O kararın siyasi olduğunu ve 16 Nisan referandumu ile ülkemizin önünde açılan yola taş koymak için alındığını o gün de ifade etmiş ve 'Türkiye Cumhuriyeti AB'den önce de vardı, sonra da var olacak' demiştim." ifadesini kullandı.

Bugün AP tarafından alınan "bu utanç verici karar" için de tıpkı o günkü gibi halk tarafından kabul edilen anayasa değişikliğinin gerekçe gösterildiğini ve bazı kesimlerin Türkiye ile ilgili tasarruflarında art niyetli olduğunun bir kez daha kanıtlandığını vurgulayan Kopuz, "AP öncelikle şuna karar vermelidir: Terörün mü yanında olacaklar evrensel değerlerin mi? Halk iradesinin üstünlüğünü mü savunacaklar yoksa dış müdahaleyi mi? Darbecileri mi savunacaklar demokrasiyi mi?" dedi.

Kopuz, AP'nin Türkiye üzerinde kirli emelleri olanların sözcüsü gibi davranarak tavsiyeleri yerine getirilmez ise AB'ye almamakla tehdit ettiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"AP şunu iyi bilmelidir ki Türkiye AB üyeliği için diz çöküp talimat bekleyecek bir ülke değildir. Başkanlık sistemiyle birlikte siyasi istikrarını sağlamış daha güçlü bir Türkiye tehditle değil ancak davetle bu birliğin içinde olur. Her şeye rağmen, AB Komisyonu ve Avrupa Konseyi'nin bu kararı dikkate almayacağını ümit ediyorum. AB ile ilişkilerimizin sağlıklı bir zeminde yürütülebilmesi için bu elzemdir. Bu arada kimse Türkiye'nin seçeneksiz olduğunu zannetmesin. AB, Türkiye için ne tek seçenektir ne de vazgeçilmezdir. Ben inanıyorum ki Türkiye kendi ayakları üzerinde durmayı ve istikameti üstünde yürümeyi son 15 yılda öğrenmiştir. Türkiye'yi dışlayan bir AB'nin, bunun sonuçlarına katlanamayacağını bilmesi gerekmektedir."

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
Volero
İstanbul Başakşehir
Southampton
konuk oyuncu
Mesut Bakkal
örgüt
sosyal
Odtü