E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslendi: İzin vermeyeceğiz 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'a gitti. Burada vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, "Fındıkta tekelleşmeye son vereceğiz. Yabancı tekellerin Türkiye'de at koşturmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz." dedi.

6.09.2022 - 15:55
Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslendi: İzin vermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaretler ve yurttaşların sorunlarını dinlemek amacıyla Giresun'a gitti.

Burada yurttaşlarla bir araya gelerek konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesinde CHP'ye yeni üye olan yurttaşlara rozetlerini takdim etti.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bize katılın dedim bunu defalarca dile getirdim çünkü Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar iyi değil. Her birimizin, vatanseverin kafasında soru işaretleri var hepimiz düşünüyoruz: Bu memleketin hali ne olacak?

Bu memleketin hali güzel olacak, beraber olursak, birlikte mücadele edersek, seçimlerde sandığa gidersek, oyumuzu kullanırsak, oyumuzu kullanırken vicdanımızın sesini dinlersek bu memlekette her şey düzelir. Her şey güzel olur. Benim amacım bu. Beraber yaşamak, birlikte yaşamak, sadece bir avuç insan için değil 85 milyon insan için mücadele etmek.

Özgür Bey de açılış konuşmasında Milli Kurtuluş Savaşı'nda Giresun'un önemine vurgu yaptı. Ben 25 Ağustos'ta Afyon'a gittim. 26 Ağustos'ta Kocatepe'ye gittik. Sabah'ın 5'inde Kocatepe'den Afyon Ovası'na baktık. Tam 100 yıl önce o tepede insanlar bu ülkenin bayrağı için mücadele ettiler ve hayatlarını verdiler. Onlara dualarımızı gönderdik. Giresun'un Milli Mücadele tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Dedelerinizle, babalarınızla ne kadar övünç duysanız azdır.

Aradan 100 yıl geçti. Yeni bir süreç var. 100 yıllık süre içerisinde çok acı olaylar yaşadık. Başbakanlar idam edildi, evlatlarımız idam edildi. Şimdi yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak isteniyor. Bütün Türkiye'ye seslenmek istiyorum; Sakın ola ki kamplaşmayın. Herkesin düşüncesi önemlidir. Beraber, birlikte, kamplaşmadan, kızmadan, ötekileştirmeden. 85 milyon insanla helalleşeceğiz. Bize katılın ki yolumuz aydınlık olsun. Katılın ki Türkiye'ye aydınlığı, huzuru, itibarı yeniden getirelim. sakın ola kamplaşmayın, herkesin düşüncesi önemlidir. Kamplaşmadan, kızmadan, kimseyi ötekileştirmeden herkese hizmet etmenin aşkı yaşamalıyız. Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim.

'FİSKOBİRLİK'İ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ'
Bu ülkeyi kuranlar 'Köylü milletin efendisidir' dediler. Üreten milletin efendisidir dediler. Köylü ürettiği üründen zarar etmesin diye TMO, TARİŞ'i, FİSKOBirlik'i kurdular. Çiftçi ürettiği zaman gelir elde etsin, zarar etmesin dediler. FİSKOBirlik'i, fındık üreticisinin kara gün dostudur. Üreticiyi koruduğunuz zaman herkesin hakkını korursunuz.

Giresun'dan bütün Karadeniz'e söz veriyorum; FİSKOBirlik'i yeniden ayağa kaldıracağız ve FİSKOBirlik yeniden fındık üreticisinin dostu olacak.

Giresun'da kişi başına gelir 7 bin dolardan, 5 bin 291 dolara düştü. Giresun açıkça cezalandırıldı. Giresun'da uzman doktor da yetersiz. Burası arıcılık açısından Türkiye için çok önemlidir. Alan bazlı fındık desteği 9 yıldır hiç artmadı. Fındığın kullanıldığı sanayi 120 milyar dolar civarında. Türkiye bu 120 milyar dolardan 2-2,5 milyar dolarını alıyor.

'FINDIKTA TEKELLEŞMEYE SON VERECEĞİZ'
Fındıkta tekelleşme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Fındık fiyatını belirleyen bir yabancı firma. Eğer yabancı bir tekele karşı devleti yönetenler sessiz kalıyorlarsa, o yabancı tekelin ortaklığını yapıyorlar demektir. Fındıkta tekelleşmeye son vereceğiz. Yabancı tekellerin Türkiye'de at koşturmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz.

Milletvekili gelecek, soracaksınız, yol ne oldu? 20 yıldır yapmıyorsun. O zaman Giresunlu kardeşlerim şunu düşünecek, bunlar yapılmıyorsa seçim gelince benden oy istemeye gelince şunu soracak: Fındık fiyatını ne yaptın, yol için söz vermiştin ne oldu? Kusura bakma ben de sana oy vermeyeceğim diyecek.

Fındık sadece sıradan bir olay değildir. Fındığın kullandığı sanayinin yıllık dünyadaki hacmi 120 milyar dolar civarındadır. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti bu 120 milyar dolardan sadece 2 - 2,5 milyar dolarını alıyor, ham fındık ihraç ederek. Elin oğlu 120 milyar dolar kazanacak biz sadece 2,5 milyar dolar. Bu siyasetçinin öngörüsü yok demektir. Benim ürettiğim ürün başkalarının gelir kapısı oluyor da bizim açımızdan gelir kapısı olmuyor."

Bütün fındık üreticisi kardeşlerime açık ve net söylemek isterim. Eğer yabancı bir tekele karşı devleti yönetenler sessiz kalıyorlarsa o yabancı tekelin ortaklığını yapıyorlar demektir. O yabancı tekele son veremezler. O yabancı tekele kim son verebilir, Bay Kemal kaldıracak, hiç endişe etmeyin. Bay Kemal’in verilmeyecek hesabı yok, verilmeyecek hesabınız varsa milletin lehine karar alırsınız.

'Bu can bu bedende kaldığı sürece sen papazı alamazsın' deyip üç gün sonra papazı veriyorsan olmaz. O nedenle Fiskobirlik’i yeniden ayağa kaldırmamız lazım."

'1 YILDA YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ'
Kanaat önderleriyle bir toplantı yaptık. Belki aranızdan bazı ailelerin çocukları da üniversite sınavlarını kazandılar, büyük kentlere gittiler, kayıt yaptıracaklar. Anne ve babaların en büyük kaygısı çocuklarının nerede kalacağı. Yurt yeteri kadar yok. Biz kendi belediye başkanlarımıza söyledik, binaları kiralayın yurt yapın, hiçbir anne babanın gözü arkada kalmasın. 20 yılda bir yurt sorununu çözemediler. Giresunlulara da 85 milyona da söz veriyorum, 1 yıl içerisinde Türkiye’nin yurt sorununu çözeceğiz. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, öyle iddialı ve kararlı geliyoruz ki varan olan sorunların tamamına talibiz."

'ÖĞRETMENLERİ YERDE SÜRÜKLEDİLER'
Hâlâ taşeron işçiler var. Onlara da sözüm söz taşeron belasını kaldıracağım. Öğretmenleri dövüp yerde sürüklediler, ben de itiraz ettim. Öğretmeni dövemezsin! Eğer bir şey yapacaksan öğretmenin elini öpeceksin. Evlatlarımızı yetiştiren öğretmenler değil mi? Öğretmenler için farklı maaşları bitireceğiz, hakkını teslim edeceğiz. Öğretmenler gelecek endişesi taşımayacak."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül yanıtı: Aday olabilir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yeniden gündeme gelen ...
Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması: Sıkıntımız yok
Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda ...
Akşener'den CHP'ye tepki: Biz o masada olmayız
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in tartışmaya neden olan "HDP'ye ...
 
Babacan'dan vatandaşa enflasyon yanıtı: Biz biliyoruz
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde vatandaşlarla sohbet eden DEVA Partisi Genel ...
Erdoğan'dan 3 ülkeye kritik ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6-8 Eylül tarihleri arasında üç ülkeye ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt: Kılıçdaroğlu sorgulanmalıdır
FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin önemli ...
 
Erdoğan'dan Sivas Kongresi paylaşımı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 103. yıl dönümü ...
Demokrat Parti Lideri Uysal'dan Erdoğan'a Yunanistan tepkisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk F-16'larına S-300 sistemlerinden ...
TBMM Başkanı Şentop'tan imam hatip çıkışı!
Sivas'ta konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Batı'daki insanlar gibi giyinenler, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs sonuçları
ölüm haberi
yakmak
kardeş
Şota Arveladze
zonguldak maden
Ersun Yanal
hdp
İthalat