E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Karamollaoğlu: ABD, Ortadoğu'da kaosun sürmesini istiyordu ve istediğini aldı 

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “Kimileri ‘ABD, Ortadoğu’da istediğini alamadı’ diyor ama bence aldı. Çünkü ABD’nin istediği bu kaosun sürmesiydi. Bölge ülkeleri, birbirinin boğazını keser vaziyete geldi. IŞİD, Boko Haram gibi terör örgütleri ortaya çıktı. Sınırlar yeniden çiziliyor” dedi.

28.12.2018 - 06:56
Karamollaoğlu: ABD, Ortadoğu da kaosun sürmesini istiyordu ve istediğini aldı


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekileceğini açıklamasının ardından yapılan "ABD, Ortadoğu'da hedeflerine ulaşamadı" yorumlarına "ABD, Ortadoğu'da amacına ulaştı, kaosun sürmesini istiyordu ve bu kaos sürüyor" değerlendirmesiyle yanıt verdi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) Siyaset Buluşmaları toplantısında konuşan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu "Yemen, Afganistan ve Türkiye son derece stratejik noktadadır. Bizim ülkemiz, üç kıtanın birleştiği yerdedir. Afganistan'ın ise ABD açısından önemi Rusya'yı güneyden, Çin'i de Batı'dan kuşatacak konumda olması. ABD'nin Afganistan'dan çıkmamasının sebebi bu. Öte yandan, ABD'nin bölgede yaptığı, kaosu sürdürmek. Kimileri ‘ABD, Ortadoğu'da istediğini alamadı' diyor ama bence aldı. Çünkü ABD'nin istediği bu kaosun devam etmesiydi. Ve şimdi bölge kaos içinde. Ülkeler çeşitli davalar için birbirinin boğazını keser vaziyete geldi. IŞİD, Boko Haram gibi terör örgütleri de ABD'nin oluşturduğu kaos ortamının bir sonucu. ABD, bu kaos ortamından Rusya ve Çin de dahil olmak üzere diğer bütün ülkelerin zarar göreceğini, bir tek kendisinin karlı çıkacağını görüyor. Bölgede sınırlar yeniden çiziliyor. Eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın dediği üzere 22 ülkenin sınırları değiştiriliyor" ifadelerini kullandı.

‘BATI, İSLAM ÜLKELERİNİN KALKINMASINI ENGELLEMEK İÇİN ORTADOĞU'YU BÖLMEK İSTİYOR'

Batı'nın İslam ülkelerinin kalkınmasından rahatsız olduğunu söyleyen Karamollaoğlu "Batı, kalkınmakta olan ülkelerin hepsinden rahatsız. Ama karşılarında hasım olarak gördükleri en ciddi blok, İslam alemi. Çünkü geçmişte medeniyetler kurulmuş, bu medeniyetler Batı'ya ilmi ve insanlığı götürmüş. Ama arkasından öyle bir dönem gelmiş ki biz bütün değerlerimizi kaybetmişiz. 1683 Viyana bozgunuyla aslında gerileme başlamamış, gerilemenin başladığı ortaya çıkmış. Bizim geri kaldığımız gün ışığına çıkmış. Ondan sonra da bir daha dikiş tutturamamışız, bugünlere gelmişiz. Onun için İslam ülkelerinin kalkınmasını, güçlenmesini önlemek en önemli meselelerden bir tanesi. İslam dünyasını bu sebeple yeniden şekillendirmek istiyorlar. Özellikle de Ortadoğu'yu bölmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

ABD'nin politikalarının İsrail'in çıkarlarına hizmet ettiğine işaret eden Karamollaoğlu "Siyonist anlayışa sahip Evangelistlerin bölgedeki emelleri ortada. Bunlarla ilgili söylenenleri ‘komplo teorisi' deyip geçmemek lazım. Çünkü şu anda Amerika'da en güçlü blok ve Trump'ı destekleyenler de bunlar. Bu politikaların sonucu olarak İslam ülkelerinde etnik ve mezhep çatışmaları körükleniyor.. Müslümanlar birbirlerini kırıyor, kimsenin umrunda değil. Hatta zevk alıyorlar. Batı, İslamofobiyi körükleyerek ve radikalleri destekleyerek İslam'a bakışı yönlendirmeye çalışıyor" dedi.

‘ABD KENDİSİNİ ‘DÜNYANIN EFENDİSİ' OLARAK GÖRMEYE BAŞLADI VE SINIRLARI YENİDEN ÇİZME PLANLARINA KOYULDU'

"ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi 1990'larda şekil aldı" diyen Karamollaoğlu "Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından da ABD kendisini ‘dünyanın efendisi' olarak görmeye başladı. Büyük Ortadoğu Projesi, 1990'larda çizildi ve Pentagon'un dergisinde yayınlandı. O zaman bu yayınlanan makalenin ABD'nin politikasını yansıtmayacağını ve bunun bir askerin fikirlerinden ibaret olduğunu söyleyenler olsa da sonraki gelişmeler bunun böyle olmadığını gösterdi. ABD, 1994'te çizdiği haritayla Ortadoğu'yu daha doğrusu bu bölgeyi bütünüyle yeniden tanzim etmeye karar verdi. Sınırlar değişiyor, Türkiye bölünüyor. İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Mısır, Kuzey Afrika, hepsi bölünüyor. Amerika diyor ki ‘bunu birisi çizmiş, ben ne yapayım'. Bu kadar basit. Ama biz Büyük Ortadoğu Projesi'ni göz ardı edemeyiz. Benim bu söylediğimi bazı arkadaşlar ‘komplo teorisi' olarak anlayabilirler ama bunun komplo teorisiyle alakası yok. Teori değil pratik bir komplo. Fiilen icraata koyulmaya çalışılan bir komplo, bir harita" diye ekledi.

‘TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINDA SÜREKLİ BU DENLİ DEĞİŞKENLİK OLMAMALI'

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu "terör sorununun sürdüğüne" işaret eden ve Türkiye'nin tutarlı bir dış politika izlemesini gerektiğini savunan Karamollaoğlu, "Münbiç'e girilmesinin gündemde olmasının sebebi de Türkiye'nin sınırının ötesinde kendi güvenliğini tehdit eden bir oluşumla karşı karşıya kalmış olması. Ancak bu belli ölçü ve şartlarda yerine getirilmeli. Bir diğer mesele ise, dış politikamızın değişkenliği. Kimin dost, kimin düşman olduğunu bilmiyoruz. ABD'ye karşı karşıya gelmişiz gibi bir gündem oluşturuluyor. Ancak biz 1974 Kıbrıs Harekatı dönemi hariç Amerika'yla hiç gerçekten karşı karşıya gelmedik, yalnızca ABD'yle karşı karşıya gelmiş gibi gözüktük. Rusya'yla da aramızın ne olduğu belli değil. Ülkenin dış politikasının kısa zamanda ve sürekli değişmesi doğru değil" diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
 
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
eyfel kulesi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
ütopya
poyraz karayel
BBP
Katar
Juventus
Risk