15 eylül 2005 te Söğüt te Ertuğrul Gazi yi anma şöleninde gerginliği önceden gören Mahmut Koçak ın ‘’Devlet Bahçeli Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte halkı selamlayarak gerginliğe son verelim, aksi takdirde büyük gerginlik doğacak ve hatta seneye bu şölen alanına girmek için zorlanırız.’’ Teklifini geri çeviren Tayyip Erdoğan 30 Ağustos resepsiyonunda Devlet Bahçeli ye Söğüt şöleni dahil tüm konularda birlikte hareket etme teklifinde bulundu. Dün Söğüt Şölenin de de bu barış mesajı uygulamaya konuldu. Madem böyle uzlaşılabiliniyordu da neden Söğüt te geçen yıl olaylar oldu ve insanlar yaralandı hatta ölebilirdi de.Başta Başbakan ın yeğeni olmak üzere.?
Neden 2 yıldır gerilim tercih edildi.? Olaylar daha büyüse ve ölümler olsaydı sorumlusu kim olacaktı.? Bu ve benzeri uzlaşma önerileri, Tayyip Erdoğan a ileten isimler ihraç edildi. Mecliste bu konuları hatırlatacak az isim kaldı, bu durum bize tarihi sağ kalanlar yazar sözünü hatırlatıyor. Şehit olanlar ancak yaptıkları güzel hizmetle ve sundukları projeleri ve önerileri ile anılırlar.
‘Başbakan beni de istemedi’
16 EYLÜL 2005
Türkmen ve Yörük Konfederasyonu Başkanı Özbek: Konuşma yapmamı Erdoğan engelledi AKP’li Mahmut Koçak: Bahçeli ve Yazıcıoğlu’nu çağıralım önerisini Başbakan kabul etmedi
724. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin üzerinden beş gün geçmesine rağmen tartışması tüm hızıyla sürüyor. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’ndan sonra, şenliğe katılan Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Türkmen ve Yörük Konfederasyonu yetkilileri de AKP’yi, şenlikleri politize etmekle suçladı.
AKP Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek adına” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu protokol sırasına çağırma önerisi götürdüğünü, ancak Erdoğan’ın tören başlamadan 10 dakika önce “Geçtiğimiz yıl da oturmadı” diyerek buna karşı çıktığını anlattı.
Talimatla konuşturulmadım
Ertuğrul Gazi Şenliklerindeki “kıştırtma tartışmasına”, aynı zamanda Türkmen ve Yörük Dernekleri Konfederasyonu Başkanı olan Mustafa Özbek de katıldı. Özbek kışkırtmanın adresini AKP olarak gösterdi ve Başbakan Erdoğan’ın, kendisine konfederasyon adına verilen konuşma görevini engellediğini söyledi.
Özbek, “Ben konuşma talebinde bulunmadım. Dernek başkanlarımız görev verdi, Başbakan Sayın Erdoğan benim konuşacağımı duyunca diğer isimler gibi benim de programdan çıkarılmam talimatını vermiş” dedi.
Mitinge dönüştürdüler
Söğüt’te yapılan Ertuğrul Gazi’yi anma etkinliklerine her yıl katıldığını belirten Yörük Türkmen Derneği Genel Başkanı Durasan Koca ise, Söğüt’te şenlik değil parti mitingi yapıldığını söyledi. Tertip Komitesi’nde her yıl Yörük Türkmen temsilcilerinden birisine yer verildiğini, ancak son iki yılda buna uyulmadığını belirten Koca şöyle konuştu:
“Komite bu yıl belediye başkanı, kaymakam ve valinin de aralarında bulunduğu kişilerden oluştu. Kendileri bize, ‘Size konuşma hakkı vereceğiz ancak metni önceden bize vermeniz gerekiyor’ dediler. Bu istek şimdiye kadar rastlamadığımız bir davranıştı. Kendilerine, ‘Hayır’ dedik ve şölenleri izlemeyip çadırlarımıza çekildik. Başbakan Erdoğan hemen her gün insan hakları, demokrasiden bahsediyor. Ancak bizim şölenlerimizde konuşturulmuyoruz. Bu tavrı kamuoyunun taktirine bırakıyorum.”
İktidarın güç gösterisi
Şölen alanının parti bayrakları ve partililerce adeta istila edildiğini söyleyen Çukurova Yörük Türkmen Dernek Başkanı Mümin Yılmaz da, tören alanının AKP şovuna dönüştürüldüğünü söyledi. Yılmaz, “Şimdiye kadar hiçbir parti bayrağı, simgesi olmazdı Ertuğrul Gazi şenliklerinde. Ama maalesef son iki yılda AKP’liler burayı siyasi şov alanına dönüştürdüler. Büyük üzüntü duyuyoruz. İktidar partisi oldukları için güç gösterisi yaptılar ve bizim tören alanından uzaklaşmamızı sağladılar” dedi.
MHP yetkilileri ise, geçtiğimiz yıl da Başbakan Erdoğan’ın, MHP Lideri Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimlerin kürsüden konuşmasını istemediğini öne sürdüler. MHP’liler, geçen yıl, dönemin Bilecik Valisi Ayhan Çevik’ten önce Bahçeli ve Yazıcıoğlu’nun konuşma programına alınmamasını isteyen Erdoğan’ın daha sonra, “Selamlama konuşması yapsınlar” önerisi getirdiğini, liderlerin tepki göstererek kabul etmediğini belirttiler.
Aynı yetkililer, 50’den fazla milletvekili ve davul zurnalı bir grubun bu yıl da şenlikleri politize ettiğini, siyasilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de konuşturulmadığını söylediler.
Erdoğan'dan Bahçeli'ye teklif
31 Ağustos 2007 Cuma 08:50
Resepsiyon küsleri barıştırdı.. İki lider tokalaştı. Erdoğan'ın bir de teklifi vardı.
30 Ağustos resepsiyonu devletin zirvesindeki küsleri bir araya getirdi..
Başbakan Erdoğan, MHP Genel başkanı Bahçeli'nin yanına kadar giderek elini sıktı ve kendisiyle bir süre sohbet etti..
Başbakan Erdoğan, Bahçeli'ye "Görüşelim Sayın Başkan. Komisyonlar kuralım, beraber çalışmalar yapalım" dedi.
Başbakan Erdoğan, Bahçeli'ye önümüzdeki günlerde düzenlenecek Söğüt Şenlikleri ile ilgili olarak da, "Söğüt'te beraberce, güzel bir şekilde, birlik ve beraberlik mesajları verelim. Siz bir kişiyi görevlendirin, ben de bir kişiyi görevlendireyim, üzerinde çalışsınlar" dedi.
Bahçeli de "Hay Hay sayın Başbakan" dedi ve başını salladı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...