E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İstanbul Ciddi Bir Borç Batağında 

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde iç denetçi olarak görev yapan bazı isimlerin aynı zamanda BİT’lerde görev aldığını belirterek, iç denetçilerin kanuna göre başka görevlerde bulunmasının suç olduğunu söyledi.

28.01.2009 - 13:42
İstanbul Ciddi Bir Borç Batağında

İç denetçilerle ilgili önümüzdeki hafta suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Soysal, Sayıştay’ı da göreve çağırdı. -Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 40 milyar liraya yakın borcu olduğunu belirterek Topbaş’ı İstanbul’u iflas noktasına getirmekle suçladı. Soysal "İstanbul ciddi bir borç batağında" dedi. Soysal BİMTAŞ ve Sağlık AŞ’nin ise sermayesini koruyamadığını ve fesih olduğunu kaydetti.

-CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde iç denetçi olarak görev yapan bazı isimlerin aynı zamanda BİT’lerde görev aldığını belirterek, iç denetçilerin kanuna göre başka görevlerde bulunmasının suç olduğunu söyledi.
İç denetçilerle ilgili önümüzdeki hafta suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Soysal, Sayıştay’ı da göreve çağırdı. Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 40 milyar liraya yakın borcu olduğunu belirterek Topbaş’ı İstanbul’u iflas noktasına getirmekle suçladı. Soysal "İstanbul ciddi bir borç batağında" dedi. Soysal BİMTAŞ ve Sağlık AŞ’nin ise sermayesini koruyamadığını ve fesih olduğunu kaydetti.
Soysal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iç denetçi olarak görev yapan bazı isimlerle ilgili iddialarda bulundu. İstanbulluların usulsüzlük ve yolsuzlukla alınteri ve emeğinin nasıl heba edildiğini daha önce yaptıkları açıklamalarla dile getirdiklerini söyleyen Soysal, belediye şirketlerine 3 yılda 6 milyar lira kaynak aktarıldığını, özvarlıklarının tüketilerek iflas noktasına geldiğini söyledi. Soysal, "adeta arpalık haline gelen bu şirketlerin ve bankamatik yöneticilerinin, şirketleri nasıl denetimsiz bıraktıklarını da üstüne basa basa bahsetmiştik. Sayın Kadir Topbaş bu belgeli açıklamalarımız karşısında; gelenekselleşmiş AKP jargonuyla, mağdur edebiyatını sürdürmüş, "çamur atmayı bırakın da suç duyurusunda bulunun’ teklifi yapmıştı. Biz de, sayın. Kadir Topbaş’ın sözünü dinliyor ve ilgili makamlara başvurarak, önümüzdeki hafta, farklı konularda, onlarca suç duyusunda bulunacağımızı bildiriyoruz." diye konuştu.

-"İÇ DENETÇİLER BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE YÖNETİM KURULU ÜYESİ"-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yasa tanımayan bir yönetim anlayışıyla yönetildiğini kaydeden Soysal, belediyede iç denetçi olarak görev yapan bazı isimlerin aynı zamanda belediye şirketlerinde görev aldıklarını açıkladı. Soysal iç denetçi olan ve aynı zamanda belediye şirketlerinde görevli olan isimleri şöyle sıraladı:
"Mehmet Cemil Arslan; Mali Hizmetler Daire Başkanı, encümen üyesi, iç denetçi ve BİMTAŞ yönetim kurulu başkanı, Yakup Keskin; Gelirler Müdürü, iç denetçi ve İGDAŞ yönetim kurulu üyesi, Hasan Özçelik; İştirakler koordinasyon müdürü, iç denetçi ve İGDAŞ yönetim kurulu üyesi, Kenan Kırtıl; Bütçe denetim müdürü, iç denetçi ve KİPTAŞ yönetim kurulu üyesi, Abdülkadir İnceoğlu; Mali Kontrol Şube Müdürü, iç denetçi ve BELBİM yönetim kurulu üyesi, Sabri Çakıroğlu; Giderler Müdürü, iç denetçi, İGDAŞ yönetim kurulu üyesi, Ali İhsan Baş; Finans müdürü, iç denetçi ve İSFALT yönetim kurulu üyesi, Sami Kılıç; Emlak Müdürü, iç denetçi, İSFALT yönetim kurulu üyesi, Mustafa Ocak; İDA yönetim kurulu üyesi, iç denetçi, Asude Sedefoğlu; İGDAŞ Denetleme Kurulu üyesi ve iç denetçi"

-"SAYIŞTAY’I GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"-

Soysal, 5018 sayılı İç Denetçilik Kanunu’nun 63’ncü maddesinde iç denetçilerin görevlerinin sayıldığını, 64’ncü maddede ise "İç denetçi görevinde bağımsızdır ve iç denetçiye asli görevi dışında hiçbir görev verilemez ve yaptırılamaz" denildiğini belirterek, "Yasaya tamamen aykırı bu bakkal mantığındaki komedinin sonunda, yolsuzluklar katlanarak devam edecektir. Bu noktada konuyla ilgili olarak Sayıştay’ı göreve çağırıyoruz. Bu konuyla ilgili asıl sorumlu Kadir Topbaş olmasına rağmen, görevden alma yetkisini neden kullanmıyor? BİT dahil olmak üzere, bu şahısların başka görevde bulunmaları, alenen suçtur. Yani denetleyenle, denetlenen birleştirilmiştir. İç denetim atamalarına, koltuk sevdası uğruna ses çıkarılmamaktadır. Bu bir ihlaldir, suçtur ve hepsinden önemlisi bu bir hırsızlıktır. " diye konuştu.

-"İSTANBUL İFLAS NOKTASINDA"-

İstanbul’un ciddi bir borç batağında olduğunu, 40 milyar liraya yakın borcu bulunduğunu kaydeden Soysal, İstanbul’un iflas noktasına getirildiğini söyledi. Soysal "İstanbul’un borcunu, kasasını görelim ne var ne yok" dedi. Soysal belediyenin şirketleri arasında bulunan BİMTAŞ ve Sağlık A.Ş’nin sermayelerini koruyamadığını ve şirketlerin fesih olduğunu da savundu.

-"KILIÇDAROĞLU’NUN DİLİ SÜRÇTÜ"-

Soysal bir soru üzerine CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kağıthane’yi "Kağıttepe" olarak ifade etmesinin bir dil sürçmesi olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Soysal, "Başbakan’ın da dili sürçmedi mi, Sayın Kadir Topbaş’ın da dili sürçmedi mi?"dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
Bahçeli'den Küskünlere Mesaj Var
MHP lideri Devlet Bahçeli, başka partilerde görev yapan eski MHP'lilere ...
Ataklı, Baykal'ın Manevrasını YAZDI!
"Belli ki Deniz Baykal, kendisi için bir tehlike olarak gösterilen Kılıçdaroğlu’nun ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Gençlerbirliği
ihracat
madenci
Elif Erbakan
Kayseri Erciyesspor
Slaven Bilic
bugün
Sayıştay