E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrail Barbarlığına Karşı Dünya Tek Ses Oldu: Abluka Kaldırılsın, Gazze Özgür Olsun! 

İsrail’e dünyanın dört bir yanından tepki yağmaya devam ediyor. İsrail’e yakın duran ABD’nin Dışişleri Bakanı Clinton bile, ‘Gazze’de durum böyle devam edemez’ dedi. TBMM bildirisindeki ‘Tecrit hemen bitsin’ çıkışını hemen herkes paylaşıyor.

3.06.2010 - 07:00
İsrail Barbarlığına Karşı Dünya Tek Ses Oldu: Abluka Kaldırılsın, Gazze Özgür Olsun!

Nikaragua: Efsane Sandinist lider Daniel Ortega’nın Nikaraguası İsrail’le diplomatik ilişkileri askıya aldığını duyururken, Filistin mücadelesine şartsız destek açıklayıp Gazze ablukasının kaldırılmasını istedi.
Fransa: Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İsrail’e yaptırımları konuşmadan önce, süratle ‘inandırıcı bir uluslararası soruşturma’ çağrısı yaptı. Saldırıya daha önce çok sert tepki veren Kouchner bu kez: “Yaptırımlardan önce, olaylarının nasıl gerçekleştiğini anlamamız gerekir” diye konuştu.
Britanya: Başbakan David Cameron,  İsrail’in yardım filosuna saldırısının ‘hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini’ belirtirken, Dışişleri Bakanı William Hague Gazze’ye ablukanın kaldırılması çağrısı yaptı.
Rusya: Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve AB Dış İlişkiler Temsilcisi Catherine Ashton, Rusya’nın güneyindeki Rostov kentinde yapılan Rusya-AB zirvesinde yayımladıkları ortak bildiride, olayla ilgili olarak “tam ve tarafsız soruşturma” yapılmasını istedi. Bildiride, ‘insani yardımla ticari malların akışı ve insanların Gazze’ye giriş çıkışı için geçiş noktalarının derhal açılması’ çağrısında bulunuldu.
Avrupa Parlamentosu (AP): İsrail Büyükelçisi Ran Curiel, AP Dışişleri Komisyonu’nun İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilere saldırısını görüştüğü oturumda, helikopterlerden gemilere inen askerlere sopalı saldırı görüntüleriyle ülkesini savunmaya çalışınca AP vekillerinden sert tepki gördü. “Bu görüntülerin gerçek olduğunu nereden bilelim?” diyen çok sayıda vekili, İsrail’e güvenmemek için nedenleri olduğunu belirterek görüntülerin yayımlanmasına karşı çıktı.
İtalya: Başbakan Silvio Berlusconi, İsrail’in yardım konvoyuna saldırısıyla ilgili “Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletler’in de istediği üzere, hadiselerin nasıl cereyan ettiği kapsamlı ve tarafsız biçimde soruşturulmalıdır” tepkisini gösterdi.
Brezilya: Solcu Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula, “İsrail’in uluslararası sularda filoya saldırma hakkı yok” çıkışı yaptı.
Vatikan: Papa 16. Benediktus, özgürlük filosuna yapılan saldırının kalbini çok yaraladığını söyledi.
İran: Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki,  Avrupalılara çatıp “Ben tarihçi değilim, Yahudi soykırımı olup olmadığını bilemem. Ama Avrupa’da bazı Avrupalı liderlerce milyonlarca kurban bırakan bir savaş suçu işlenmiştir ve hayatta kalanlardan bazıları başka bir bölgeye gönderilmiştir. Savaş Avrupa’da oluyor, yapanlar sizin liderleriniz, gerçek ya da değil, soykırımı yapan da sizlersiniz, bedelini neden Filistinliler ödüyor” dedi.

(radikal)

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
kulaga küpe 3 Haziran 2010 Perşembe 21:08

Artik bundan böyle,Somali korsanlarinin yerini,ortadogu korsan devleti israil almistir.Hic bir canlinin mal ve can güvenligi acik karasularda kalmamistir.Somali korsanlarina parani verince kuttulma sansin var,ortadogu korsaninda yok!

Yorumu oyla      18      10  
Ayben 3 Haziran 2010 Perşembe 15:49

Hayal içinde yaşayan vatandaşlarımız var.Bu olaydan siyasal islam adına olmayan gelişmeleri varmış gibi göstererek beslenmek istiyorlar. Daha geçen sene İsrail 1000 sivili öldürdüğünde de tüm dünya kınamıştı hatta biz askeri tatbikatları iptal ettik biliyorduk meğerse gizliden 3 tanesi programlanmış bile. Dünya İsarili sözle kınar hiç bir yaptırımda bulunmaz. Bu yılların acı gerçeğidir. Sonra kendi topraklarını yahudilere satıp zengin olacağım diye devlet kurduranlar benim devletimi etkileyemez

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 3 Haziran 2010 Perşembe 10:48

Neredeyse tüm dünya İsraili kınarken bizim içimzdeki İsrail uşakları neredeyse İsrailden özür dileyip Hükümetin istifa etrmesini isteyecekler!İsrailin bu insanlık dışı saldırısını gölegeleyip efendilerini savunmak için her yolu deniyorlar.öyle tutarsız ve öyle ikiyüzlü davranıyorlarki,bir yandan hükümet neden İsraile savaş açmıyor diyecek kadar ileri giderken beş dakika sonra Başbakan çok fazla sert konuşuş diyecek kadar tutarsız,bizene filistinden diyecek kadarda ikiyüzlü davranıyorlar.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu Fotoğraf İsrail'i Çıldırttı
İsrail yardım konvoyuna saldırısının ardından dünyanın her yanında Türk ...
Saldırının faturası ABD'ye çıkacak
İsrail'in insani yardım götüren gemiye saldırısının ardından Gazze'ye ...
Rus İstihbaratından Dünyayı Hoplatan Haber:
Rus iç istihbarat servisi olan Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı ...
 
Auschwitz Dramını Yaşayan Meyer:
İsrail'in Gazze'ye insanî yardım götüren gemilere yaptığı saldırı, Türkiye'de ...
Kıbrıs'a yeni özel temsilci atandı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, BM'nin Amerikalı üst düzey ...
De Soto'dan Kıbrıs İtirafı:
Kıbrıs sorunu 2004'te tam çözülecekken fiyaskoyla sonuçlandı. BM'nin o ...
 
Bu da Japonya Demokrasisi:
Japonya’nın “uzaylı” lakaplı başbakanı Yukio Hatoyama, Okinawa’daki ABD ...
Yunanistan'da Özelleştirmelere Gidiliyor
Yunanistan'da hükümetin, piyasalardaki durgunluğa çare bulunması, ekonomik ...
BM'nin Çağrısını Destekliyoruz
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Gökhan Töre
ygs
ygs sonuçları
Euro
Okan Buruk
Kayseri Erciyesspor
deprem
Ramon Motta