Yazıcıoğlu, TBMM Genel Kurulunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) 2009 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
TİKA’nın, dünyanın dört bir yanında, çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Yazıcıoğlu, TİKA’ya yeterli finansman sağlanmadığı eleştirilerine katılmadığını, TİKA’nın faaliyetlerinin her yıl sonunda kitapçık haline getirilerek milletvekillerine dağıtıldığını kaydetti.
Said Yazıcıoğlu, yayımladıkları bir genelgeyle, yurt dışındaki kültür varlıklarının restorasyonu ile ilgili çalışmaların, bundan sonra daha derli ve toplu yapılacağını söyledi.
Muhalefet milletvekillerinin, ’’TİKA’nın Afrika’ya açılımını anlayamadık’’ şeklinde eleştirilerde bulunduklarını anımsatan Yazıcıoğlu, bütün dünya Afrika’ya açılırken, Türkiye’nin bundan geri kalamayacağını belirtti.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal’ın, ’’Hükümetin, ılımlı İslam devlet modeli özlemi içerisinde olduğu’’ konusundaki sözlerine de yanıt veren Yazıcıoğlu, bakan olarak katıldığı hiç bir toplantıda, ılımlı İslam veya ılımsız İslam diye bir ifadenin kullanıldığını duymadığını kaydetti.
’’İslam, İslamdır. Bunun ılımlısı, ılımsızı olmaz’’ diyen Yazıcıoğlu, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun, ’’Rice kullandı, (ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza ) Rice’’ demesi üzerine, ’’Onların kullanması bizi ilgilendirmiyor’’ dedi.
Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, bütün dünyanın Türkiye’yi örnek almaya çalıştığı bir dönemde, bu tür aslı astarı olmayan kavramlarla vakit geçirmenin bir anlamının olmadığını belirterek, ’’Biz ılımlı, ılımsız diye bir şeyi kabul etmiyoruz. Kendi anlayışımızı daha da geliştirmenin, güçlendirmenin yollarını arıyoruz’’ diye konuştu
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...