Türk-İş bu anlaşma ile IMF ikna edilerek, borçların ödenebileceğini ve IMF programının sona erdirilebileceğini bildirdi. Türk-İş, konfederasyonun hükümetten beklentileri ile hükümet programında ortaya konulanların karşılaştırmasının yapıldığı bir rapor hazırladı. “Türk-İş’in Öncelikli Talepler Bildirgesindeki Beklentileri ile 60. Hükümet Programının Karşılaştırılmalı Çözümlenmesi ve Değerlendirilmesi” çalışmasında özetle şu değerlendirmelerde bulunuldu:
“Mayıs 2008’de sona erecek olan mevcut IMF-Dünya Bankası patentli programın devam edip etmeyeceği konusunda bir değerlendirme yapılmıyor. Ancak programda öngörülen politikalardan anlaşılıyor ki, yeni bir stand-by anlaşması olsun ya da olmasın IMF-Dünya Bankası ikilisinin politikaların şekillendirilmesindeki etkisi varlığını sürdürecektir. Ne yazık ki, IMF-Dünya Bankası patentli politikaların terk edilmesi çağrımız yanıtsız kaldı.
Faiz dışı fazla düşsün
Yüzde 6.5’lik faiz dışı fazlaya (FDF) kilitlenmiş bir bütçede sosyal harcamalar lehine bir kaynak tahsisi gerçekleştirilmesi mümkün gözükmüyor. Bu iki şekilde mümkün; ya FDF’nin tanımını değiştireceksiniz, yani sosyal harcamaları dışarıda tutacaksanız ya da FDF’yi aşağıya (örneğin 3.5 gibi) çekeceksiniz. Hatırlanacaktır, ilkini 2004 yılının Mart ayında Brezilya ve Arjantin IMF’yi razı ederek Copacabana Deklarasyonu ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Ardından da bu iki ülke borçlarını ödeyerek IMF ile yollarını ayırmışlardır.”
Vatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...