E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hareketsizliğe Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirecekler 

Hareketsiz yaşama tepki olarak ortaya çıkan bir grup bisikletçi hareket etmenin önemine dikkat çekmek için pedal çevirecekler...

11.07.2015 - 08:23
Hareketsizliğe Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirecekler

Hareket etmenin önemine dikkati çekmek isteyen bir grup bisikletçi, Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği proje kapsamında Muğla'dan Brüksel'e 2 bin 700 kilometrelik yolculuğa çıkıyor.

Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Türkiye Koordinatörü Feridun Ekmekçi, takım üyeleriyle Konak Meydanı'nda yaptığı açıklamada, aynı zamanda Muğla Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneğinde başkanlık görevlerini yürüttüğünü belirtti.

Ekmekçi, bisikleti bir yaşam biçimi olarak ele alan insanlar olarak Türkiye'nin uluslararası bisiklet ve spor organizasyonları içinde yer alması için uğraş verdiklerini söyledi.
Avrupa Bisiklet Ağı kapsamında geçen yıl "Her Yol Brüksel'e Çıkar" başlığı altında uluslararası bisiklet turu düzenleme fikrini ortaya attıklarını anlatan Ekmekçi, fikirlerini sundukları Uluslararası Spor ve Kültür Birliği'nin (ISCA) Avrupa'nın önemli spor organizasyonlarından olan "Now We Moon - Şimdi Hareket Zamanı" kampanyası kapsamında kendilerini destekleme kararı aldığını dile getirdi.

AB'nin de desteklediği projeyi bu yıl hayata geçireceklerini, 2 akademisyen, bir doktor ve bir öğretmenin bulunduğu 4 kişilik takımın 24 Temmuz'da Muğla'dan hareket edeceğini ifade eden Ekmekçi, yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolculukla Avrupa Bisiklet Ağı rotasını kullanarak 45 günlük yolculuk yapacağını ve 9 Eylül'de Brüksel'e varacağını belirtti. 

Yolda kendilerine destek veren yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği etkinliklere katılacaklarını aktaran Ekmekçi, şu bilgileri verdi:
"Muğla'nın ardından Didim, İzmir, Akhisar, Bursa-Nilüfer, İstanbul- Kadıköy ve Edirne etaplarını tamamlayarak yurt dışı etabına geçeceğiz. Burada da Filibe, Selanik, Üsküp, Belgrad, Osiyek, Budapeşte, Bratislava, Viyana, Prag, Frankfurt ve Maastrict'in ardından Brüksel'e geçeceğiz. 13 ülkede düzenlenecek etkinliklerde insanları hareketsiz yaşamın tehlikelerine karşı uyaracağız. Yetişkinlerin dörtte biri hareket etmiyor ve hareketsizlik sigarada olduğu gibi hastalıkların en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolculuk süresince insanları hareket etmeye davet eden etkinlikler düzenleyeceğiz. Yol boyunca karşılaştığımız insanlarda bu farkındalığı yaratmaya çalışacağız."

- Türkiye'nin potansiyelini anlatacağız

Ekmekçi, 9 Eylül'de turun son etabı için Avrupa Parlamentosu Meydanı'nda düzenlenecek Avrupa Spor Haftası etkinliğinin kapanış törenine katılacaklarını kaydetti.
Burada bazı milletvekilleri ve yerel yöneticilerle görüşeceklerini söyleyen Ekmekçi, "Kampanya kapsamında Türkiye'nin bisiklet turizmi potansiyeline de dikkati çekeceğiz. Türkiye olarak 2016'da Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'na katılmak üzere dosya sunacağız. Bu kampanya ağa katılım için de çok olumlu sonuçlar getirecek" dedi.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş, Quaresma'nı tekrar renklerine bağlıyor
Daha önce Beşiktaş'ın eski futbolcusu olan Ricardo Quaresma'nın tekrar ...
Bursaspor, yeni sezon formalarını tanıttı!
Bursaspor, 2015-2016 sezonunda giyeceği formaları, genel kurul üyelerinin ...
M.United'dan Persie açıklaması!
Manchester United'ın menajeri Louis van Gaal, Persie'nin transferine ilişkin, ...
 
Wimbledon'da ilk finalist Djokovic!
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde son şampiyon Novak Djokovic, ...
MHK Başkanı Namoğlu İstifa Etti!
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu görevi bıraktı.
Ve Galatasaray'da harekat başladı
Galatasaray, takımdan ayrılmak isteyen Felipe Melo'nun yerini Gökhan İnler'le ...
 
Avrupa kulüpleri Van Persie için sırada

Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, Robin van Persie'ye ...

Podolski zaman istedi:

Galatasaray'ın yeni transferi Lukas Podolski, kendisini göstermek için ...

Arda Turan, resmi sözleşmeye imza attı!
Milli gururumuz Arda Turan, kendisini 5 yıllığına Barcelona'ya bağlayan sözleşmeye imza attı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
hamza hamzaoğlu
Volero
Southampton
ütopya
Ayşe Ersöz
İthalat
Çanakkale Savaşı
Sayıştay