CHP Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Vahap Seçer, Ali Oksal, İsa Gök ve diğer CHP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, yangında 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, binlerce kızılçam ağacının yandığı, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.
Önergede, orman yangınının meydana geldiği bölgede yapılan incelemeler ve vatandaşlardan alınan bilgiler sonucunda, yangının elektrik iletim hatlarından meydana geldiğinin, yangına hemen ve etkin müdahale edilmediğinin, gıda ve barınma yardımlarının zamanında yapılmadığının tespit edildiği kaydedildi.
Bölgenin, bir an önce yangın öncesindeki ekonomik konumuna getirilmesi istenerek, yanan alanların tekrar orman sahası ve bahçeliklere dönüştürülmesi gerektiği ifade edildi. Önergede, şu görüşlere yer verildi:
"Türkiye gibi orman yangınları açısından riskli bir ülkede, hala yangınlar karşısında zamanında müdahalede bulunulmaması ve yeterli önlem alınamamasının nedenlerinin de otaya konulması son derece önemlidir.
Yangın felaketine maruz kalan yurttaşlarımıza yapılacak yardımların ve yöre ormanlarının eski haline dönüştürülmesi için alınacak önlemlerin Meclisimizce ele alınması önem taşımaktadır."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...