Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında yarınBursaspor'u konuk edecek. Ligin ikinci yarısına deplasmanda 0-0'lık Gaziantepspor beraberliği ile başlayan ve lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkının 10'a çıkmasını önleyemeyen sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde Bursaspor'u yenmenin hesabını yapıyor. Bursaspor maçı öncesi Galatasaray'da, sezonu kapatan Bruma ve Aydın Yılmaz'ın yanı sıra, Hamit Altıntop ile Gökhan Zan'ın sakatlıkları devam ediyor. Öte yandan, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda yapılan Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan ve ligdeki Gaziantepspor ile yine kupadaki Elazığspor karşılaşmasında oynayamayan Burak Yılmaz, Bursaspor karşısında takımdaki yerini alabilecek. Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak, LİG' TV'den yayınlanacak. Galatasaray-Bursaspor maçını hakem Mete Kalkavan yönetecek.
Ranocchia imzaya geliyor
Sarı-kırmızılılar Mancini'nin çok istediği başarılı oyuncuyu yarın İstanbul'a getirecek ve haziran ayına kadar renklerine katacak. Ve G.Saray İtalya Birinci Ligi (Serie A) takımlarından İnter'de forma giyen Andrea Ranocchia'nın transferini bitirdi. Mancini'nin ısrarla sağlama almak istediği stoper bölgesine önemli bir takviye yaptı. Küçük pürüzlerin önemli olmadığı ve İtalyan oyuncunun yarın İstanbul'a gelerek imza atacağı belirtildi. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport da transferi doğruladı. Sarı-kırmızılılar 25 yaşındaki İtalyan stoperi sezon sonuna kadar İnter'den kiralayacak. Gazete, “Andrea Ranocchia, Galatasaray için İnter'i bırakıyor” ifadelerine yer verdi. G.Saray yöneticilerinin, İnter yöneticileri ile önceki akşam yemekte bir araya geldikleri ve pazarlıkları mutlu sonla noktaladıkları belirtildi. Sarı-kırmızılıların, Ranocchia'ya 4 ay için 1 milyon euro ve maç başına 20 bin euro'dan anlaştığı gelen haberler arasında. İnter Başkanı Thohir de, bazı oyuncularının takımdan ayrılmak üzere olduğunu belirterek, “2014 Dünya Kupası'nda oynamak isteyen futbolculara kolaylık sağlayacağız” açıklaması yaparak transferin sinyalini verdi. Bu arada transfer döneminin en çok konuşulan oyuncularından Eskişehirsporlu Veysel Sarı da G.Saray yolunda. Mancini'nin bu oyuncuyu ısrarla istediği ve yöneticilerin son görüşmeleri yaptığı, transferin an meselesi olduğu öğrenildi. Öte yandan son gün olmasından dolayı UEFA'daki yoğunluk sebebiyle yeni transfer Alex Telles'in lisansının bir türlü çıkarılamaması sıkıntıya sebep oldu.
Melo'nun dalya gururu
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, Bursaspor maçında sarı-kırmızılı formayı 100. defa giyecek. Maç öncesi GS TV'ye röportaj veren Melo, “Böyle büyük bir takımda 100. maçıma çıkacağım için çok mutluyum, gururluyum. Flamengo'dan sonra bunu Galatasaray'da başardım. Bu formanın ağırlığını hep hissettim. Kadıköy'de kazandığımız kupa unutulmaz bir anı olarak kalacak” dedi.
Umut: İstanbul'dan korkmuyorum
Galatasaray'ın ara transfer döneminde Bucaspor'dan kadrosuna kattığı Umut Gündoğan, sarı-kırmızılı ekipte bulunmanın kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi. Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan yeni transfer, “Burada kalıcı olmak lazım. 'Şuraya gideceğim, buraya gideceğim' demek için çok erken. Önce Galatasaray'da kendimi kanıtlamam lazım. İstanbul'dan hiçbir korkum yok. Düzenimi kurarsam daha iyi bir performansım olur” değerlendirmesinde bulundu. Umut, futbolcu olarak en belirgin özellikleri için ise, “En büyük özelliğim çok rahat çalım atmam. Bir de top ayağımdayken kendime güvenim var. Mahallede küçükken hep bozuk sahalarda oynardık. Topa hakimiyetim bu nedenle gelişmişti” dedi.
Bursaspor Aslan'ı ezberledi
Bursaspor, zorlu Galatasaray deplasmanında 3 puan çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Teknik Direktör Daum, oyun planını tamamen sarı-kırmızılı rakibin hamlelerine göre belirleyecek. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin oyun içinde sistem değiştirmesine anında karşılık vermeyi planlayan Alman teknik adamın bu nedenle oyuncularına sık sık uyarılarda bulunduğu belirtildi. Daum'un, Mancini'nin Galatasaray'a geldiği günden bu yana yaptığı maçları büyüteç altına aldığı öğrenildi. Bu arada Bursaspor'da Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Ferhat Kiraz, Galatasaray maçında cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Öte yandan Bursaspor yönetimi “Oyuncumuz Ferhat Kiraz'ın, rakip oyuncunun göğsüne yaralamak kastıyla şiddetli tekme attığına ilişkin beyan ortaya konulması, sahada maruz kaldığımız haksızlığın devam ettirilmek istenmesine dair bir işarettir” diyerek hakem raporuna tepki gösterdi.
Farklı skorlu galibiyetler
Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda kendi sahasında rakibini 6-0 yenerek aldı.
''Cim Bom'' ayrıca, 1998-1999 sezonunda da 5-0'lık galibiyete imza attı.
Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan karşılaşmada 5-0'lık skorla elde etti.
Son 10 maç
Galatasaray ile Bursaspor arasında yapılan son 10 lig maçında alınan sonuçlar şöyle:
Sezon Maç Sonuç
2008-09
Galatasaray-Bursaspor 2 - 1
2009-10
Bursaspor-Galatasaray 1 - 0
Galatasaray-Bursaspor 0 - 0
2010-11
Galatasaray-Bursaspor 0 - 2
Bursaspor-Galatasaray 2 - 0
2011-12
Galatasaray-Bursaspor 2 - 1
Bursaspor-Galatasaray 1 - 0
2012-13
Galatasaray-Bursaspor 3 - 2
Bursaspor-Galatasaray 1 - 1
2013-14
Bursaspor-Galatasaray 1 - 1
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...