Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, “İslam’a ve Müslümanlara içten yapılan en vahim saldırı, dinde reform ve dinler arası diyalog hareketidir” dedi. Bunların büyük bir yanlış, bâtıl, yıkıcı olduklarını köşe yazısında anlatan Eygi, şunları söyledi: “Dinde reform istemek, ilahî ve gerçek din olan İslâm’a hakaret etmek demektir. Bu dini bize, Peygamberi vasıtasıyla Yüce Allah göndermiştir. İslâm dini tahrife uğramamıştır, gönderildiği gibi zamanımıza intikal etmiştir. Allah -hâşa- yanlış yapmayacağına göre, dinimizde reforma ihtiyaç yoktur. Bin dört yüz yıldan beri hiçbir büyük din âlimi, müfessir, muhaddis, fakih, müctehid, allame dinde reform yapılmasını istememiştir. Dinde reform yapılmaz fakat tecdid yapılır. Tecdid, zamanla ortaya çıkmış bid’atleri kaldırıp İslâm’ın aslî safiyetine dönmektir. Kur’an tefsirinde kesinlikle reform ve yenilik yapılamaz. Böyle bir reformu isteyenler dolaylı şekilde Kur’an’a saldırmış olurlar.”
Sünnet ve hadisler
Sünnette ve hadislerde reform yapılamayacağını belirten Eygi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kısım reformcular, münzel/indirilmiş İslâm’ı kaldırıp uydurulmuş bir İslâm türetmek istiyorlar. Adını İslâm koyuyorlar ama içine asıl ve gerçek İslâm’a uymayan bozuk görüşler, düşünceler, yorumlar sokuşturuyorlar. Bunlar on dört asırdan beri kopuksuz olarak günümüze kadar gelen Ehl-i Sünnet İslâmlığına uymayan şeylerdir ve Müslümanların bunları reddetmesi gerekir. Reformcular, Şeriatsız bir İslâm istiyorlar. Bu bir sapıklıktır. Reformcular, Fıkıhsız bir İslâm istiyorlar, bu da sapıklıktır. Reformcular, Peygamberi bir sembol olarak kabul etseler de, onun dindeki yerini küçümsüyorlar, tesirini azaltmak istiyorlar. ”İslâm’da din ve dünya, ruhanî ve cismanî (sprituel ve temporel) ayrımı yoktur “ diyen Mehmet Şevket Eygi, şöyle devam etti: ” Reformcular, İslâm toplumunu sekülerleştirmek, yani din ile hayatı ayırmak istiyorlar. Reformcular İslâm dünyasında bir tür Protestanlık çağı ve çığırı açmak istiyorlar. Dinde Reform, Dinde Yenilik, Kur’an Müslümanlığı, Mealcilik, Mezhepsizlik, Telfik-i Mezahip, Efganîcilik... Bunların hepsi dinde reform ile eş manalıdır.
Dinler arası diyalog
Eygi, dinler arası diyalog için de şunları söyledi: “Bu mezhebe göre üç hak İbrahimî din vardır. Böyle bir inanç gerçek İslâmlığa tamamen ve taban tabana zıttır ve küfürdür. Teslis ehlinin de Tevhid ehli gibi kurtuluşa ereceğini ve cennete gireceğini iddia ediyorlar. Gerçek İslâm bunu kabul etmez. Hazret-i Muhammed’in risaleti, dini, daveti kendilerine ulaştığı halde bunları kabul etmeyen, iman etmeyen, aksine tekzip eden (yalanlayan) kâfirlerin hak yolda olduğunu iddia ediyorlar, bu apaçık bir sapıklıktır. Sadece Allah’a iman ettim demekle iş bitmez; Allah’a, son peygamberimiz Hz. Muhammed’in bildirdiği ve öğrettiği şekilde iman etmek gerekir. Yani O’nun kemal sıfatlarla sıfatlı olduğunu, noksan sıfatlardan münezzeh bulunduğunu bilip kabul ederek iman edecek. Bir kimsenin gerçek mümin olması için bütün peygamberlere iman etmesi gerekir. Hazret-i İsa’ya, Hazret-i Muhammed’e iman etmeyenler mümin sayılmaz.” Türkiye’deki reform ve diyalog hareketlerinde, İslâm dışı merkezlerin ve mihrakların büyük rolü olduğunu söyleyen Eygi, bunları şöyle sıraladı: Papalık, Merkezi ABD’de olan Doktor Moon teşkilatı, İslâm’a son derece düşman olan üç büyük Evangelist kilise, Uluslar arası Masonluk teşkilatları, Kripto Yahudiler (Musevî vatandaşlarımızı kast etmiyorum) ve Kripto Ermeniler (Ermeni vatandaşlarımızı kast etmiyorum).
İmanınızı koruyun
“Dini kendisine uydurmaya çalışan sapıktır” diyen Şevket Eygi, sözlerini şöyle tamamladı: “Akıllı Müslüman ve insan odur ki, kendini dine uydurmaya çalışır. Müslümanlar!.. Her türlü dinde reform, dinde değişiklik, dinde yenilik, dinler arası diyalog propagandasına kapalı olun, bunları kabul etmeyin; bu suretle imanınızı koruyun.”
YENİÇAĞ
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...