E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ermenistan'ın yalanı ortaya çıktı! Füzeleri böyle taşıyor 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev "Ermenistan'ın Azeri sivil nüfusa karşı vandalizm ve barbarlığı devam ediyor." dedi ve Ermenistan'a insani yardım adı altında roket sistemleri taşındığını belirtti.

11.10.2020 - 15:27
Ermenistan ın yalanı ortaya çıktı! Füzeleri böyle taşıyor

Pazar sabaha karşı ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sözcüsü Hikmet Hacıyev, ülkenin ikinci büyük şehri olan Gence'ye Ermenistan'ın füze saldırısı düzenlediğini ve pek çok sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Reuters haber ajansı, foto muhabirlerinin yaralanan kişilerin sedyelerle ambulanslara taşındığını ve hasar gören binaları gördüğünü. Azerbaycan haber ajanslarından Haqqin, Gence'den sonra Mingecevir'deki bir santralin de Ermenistan tarafından hedef alındığını; Azerbaycan hava savunma sistemlerinin bu saldırıyı engellediğini yazdı. Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. Azerbaycan Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu konutlara isabet ettiği belirtildi. Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, ölenlerden 4'ünün kadın, yaralılardan ise 16'sının kadın, 6'sının çocuk olduğu aktarıldı. Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 11 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı. Açıklamaya göre, belirtilen dönemde 41 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 205 sivil yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 1165 ev, 57 apartman, 146 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın ateşkesi hiçe sayarak Gence şehrine, sivil yerleşim birimlerine saldırarak savaş suçu işlediğini bildirdi. Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın devlet düzeyindeki terör politikasının sürdüğünü, Erivan yönetiminin cezasız kalmasının onu daha fazla savaş suçu işlemeye teşvik ettiğini belirtti.

"Ermenistan'ın durdurulması gerek." diyen Hacıyev, Ermenistan'ın sivil nüfusa yönelik saldırısını "vandalizm ve barbarlık" şeklinde nitelendirerek saldırının Azerbaycan halkına karşı yeni bir soykırım eylemi olduğunu kaydetti. Hacıyev, "Askeri operasyonların yapıldığı bölgeden uzak mesafede bulunan sivillere yıkıcı füzelerle saldırmak savaş suçudur. Bu Ermenistan yönetiminin ahlaksız davranışının bir tezahürüdür." ifadelerini kullandı. Hacıyev ayrıca, Ermenistan'a insani yardım adı altında roket sistemleri taşındığını belirtti.

BBC Muhabiri Orla Guerin, füze ile saldırılan Gence'den fotoğraflar paylaştı ve "Buradaki sahne ateşkesten çok topyekun bir savaşa benziyor. Rusya'nın aracılığındaki ateşkes başlamadan bitmiş gibi görünüyor." ifadelerini kullandı. Gence Milletvekili Nagif Hamzayev olay yerinde TRT Haber’e konuştu. Hamzayev, son saldırıda karşılaştığı görüntüyü Hocalı katliamına benzetti.

"1992’de Hocalı’da yaptıklarından farkı yok. Biz onların sivillerine hiç ateş açmadık. Sivillerle bir sıkıntımız yok. Biz onlara bir insanlık koridoru da verdi. Uluslararası insani anlaşmaları hiçe sayan Ermeniler 12 saat bile beklemeden ateşkesi mahvettiler. Biz ilerliyorduk, yine de Ermenilere bir son şans verdik. Maalesef doğru değerlendiremediler." dedi ve ekledi: "Gece yarası füze sesi ile uyandık. Çocukların yaralıların seslerini burada duyduk. Ben göçmenliği yaşadım, o olayları çocukken yaşadım. Aynı anları dün gece bir daha yaşadım.” Pazar sabahı gazetecilere açıklama yapan Dağlık Karabağ'daki Ermeni güçlerinin lideri Arayik Haratyunyan, bu sabah itibarıyla durumun nispeten sakin olduğunu ancak cephe hattında gerilimin sürdüğünü ve durumun hızla değişebileceğini söyledi. Azerbaycan'ı "ateşkese rağmen Hadrut kasabasını ele geçirmeye çalışmakla" suçlayan Haratyunyan, esir değişiminin Pazar günü başlaması gerektiğini ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin bilinmediğini ileri sürdü.

Yaklaşık iki haftadır yoğunlaşan çatışmaların ardından ateşkes Cumartesi günü yerel saatle 12.00'da (TSİ 11.00) yürürlüğe girmişti. Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Asıf Kurban, sivilleri hedef alan Ermenistan'ın amacının, savaşı bölgeye yaymak olduğunu bildirdi. Asıf Kurban, yaptığı yazılı açıklamada. Ermenistan'ın, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 50'ye yakın kişinin yaralandığını hatırlattı.

Ermenistan'ın terör devleti ve bölge güvenliği için sorun olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Kurban, şöyle devam etti:

"Ermenistan kaçak ve kalleşçe savaşıyor. Savaşın gittiği bölgede kaybettikçe sivil insanlarının yaşadığı bölgelere bilerek saldırıyor. Beklentisi Azerbaycan'ın da onların sivil insanların yaşadığı yere saldırması. Fakat Azerbaycan insanlığını korumakta, uluslararası hukuka saygı göstermekte ve bu adımı atmamaktadır. Cephede kaybeden ve kaçak savaşan, sivil hedef alan Ermenistan'ın niyeti savaşı bölgeye yaymak ve diğer ülkeleri de dahil etmek bölgeyi ateşe atmaktır."
Ermenistan'ın barbarlıklarına "yeter" denmesi gerektiğini, dünyadan bu konuda adalet beklediklerini belirten Kurban, "Daha ne kadar sivil insanımız ölecek? Azerbaycan ordusu güçlüdür ve kendi tarihi topraklarından, öz hakkı olan topraklarından düşmanları temizleyecektir." ifadelerini kullandı.

MSB'DEN AÇIKLAMA 
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmesine ilişkin, "Uluslararası kamuoyu Ermenistan'a karşı sesini yükseltmelidir." açıklaması yapıldı.

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan paylaşımda, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın sivil yerleşim alanlarına yaptığı saldırılara ait fotoğraflara yer verildi.

Savaş suçu ve insanlık suçu işleyen Ermenistan'ın şimdi de ateşkesi ihlal ettiği vurgulanan paylaşımda, "Ermenistan ateşkeste bile sivil yerleşim yerlerine saldırıları sürdürüyor. Uluslararası kamuoyu Ermenistan'a karşı sesini yükseltmelidir." ifadeleri kullanıldı.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ ATEŞKES

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırması üzerine Azerbaycan ordusu, bir operasyon başlatmış ve operasyonda Cebrail kenti, Hadrut kasabası ve 30'dan fazla köyü işgalden kurtarmıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afganistan'da bombalı saldırı sonucu 13 kişi yaşamını yitirdi
Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-i Pul vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda ...
Milli Savunma Bakanlığı'ndan tepki! Ermenistan ateşkesi ihlal etti
Milli Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'la yapılan ateşkesi ...
BM'den korkutan Yemen raporu
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Yemen'de her beş kişiden birinin ruhsal ...
 
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı koronavirüse yakalandı
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Planlama ve Bütçe Kurumu Başkanı Muhammed ...
Dünyada korona virüs sayısı kaç oldu?
Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisini almaya devam ediyor. Dünya genelinde ...
KKTC'de seçim başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halkı, Cumhurbaşkanı seçimi için ...
 
ABD'de korkutan tablo
ABD'de günlük yeni tip corona virüs (Covid-19) vaka sayısı, yaklaşık 2 ...
Kuzey Kore, yeni balistik füzelerini sergiledi
Kuzey Kore, yeni kıtalararası balistik füzelerini sergiledi. Kim Jong-un’un ...
İran'da Kovid 19 kaynaklı can kaybı 28 bin 293'e yükseldi
İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Vedat İnceefe
Yeni Zelanda
mehmet özkan
Ayşe Ersöz
Tarsus
Emre Belözoğlu
Duygun Yarsuvat
Kemal Özdeş