AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın üslubu ve tarzının, siyasi polemik sınırlarını aşıp, iftira boyutuna vardığını belirterek, ''Sayın Baykal, yaşınızdan ve tecrübenizden utanmalısınız'' dedi.
Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerde bulundu.
Baykal'ın, cevabı verilmiş konuları, ''temcit pilavı gibi, bir yalan olarak her gün tekrar etmekle, gerçeği dönüştüremeyeceğini bilmesi gerektiğini'' ifade eden Ergün, ''Kendisinin inandığı bu yalana toplumu da inandırması mümkün değildir'' diye konuştu.
Baykal'ın üslubu ve tarzının, siyasi polemik sınırlarını aşıp, iftira boyutuna vardığını bildiren Ergün, ''Sayın Baykal, yaşınızdan ve tecrübenizden utanmalısınız. Türk siyasetinde, türünüzün en son kötü örneği oluyorsunuz'' dedi.
-''KAMU KAYNAKLARINA EL ATMA ALIŞKANLIĞI''-
Ergün, AK Parti'nin siyasetini; sadece kendi ''temiz ve meşru kaynaklarından'' finanse ettiğini belirterek, bunun dışındaki her yaklaşımın, yalan ve iftira olduğunu bildirdi.
AK Parti'nin, Türkiye'nin, hesapları en açık, kaynakları ve harcamaları en şeffaf partisi olduğunu dile getiren Ergün, şunları kaydetti:
''AK Parti, kaynaklarını belgesiz harcamayan, başka siyasi harcamalar için de kullandırmayan partidir. Halbuki Sayın Baykal yönetimindeki CHP, ta İSKİ skandalından bu yana, CHP siyasetinin finansmanı için kamu kaynaklarına el atma alışkanlığına sahiptir. Ayrıca, CHP'nin, kaynaklarını belgesiz şekilde harcama alışkanlığı vardır, Anayasa Mahkemesince bu, açıkça tespit edilmiştir. Belgesiz harcanan rakam, yaklaşık 1 trilyon civarındadır.
Bunun dışında, CHP'nin kaynakları, başka siyasi amaçlar için de Baykal yönetimi tarafından kullandırılmıştır. Tuncay Özkan ile yapıldığı söylenen anlaşma, bunun en açık kanıtıdır. Hiçbir hizmet satın alınmadan, partinin kaynaklarının başka siyasi amaçlar için kullandırıldığı bu örnekte çok açıktır. Sayın Baykal, partimize iftira etme yerine, kendi partisindeki bu açık hukuksuzlukları düzeltmek ve hesabını vermek durumundadır.''
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...