E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERDOĞAN MEDYAYA ÇATTI  Yandaşlar Gazetecilere SALDIRDI!

Başbakan Erdoğan İstanbul’da metro hatları açılış töreninde yaptığı konuşmada medyayı eleştirince, kalabalık ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganları attı, ardından da gazetecilere ellerindeki bayrak sopalarını attı

31.01.2009 - 05:37
ERDOĞAN MEDYAYA ÇATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos’taki gergin toplantının ardından katıldığı yeni metro hatlarının açılış töreni sırasında yaptığı konuşma sırasında medyaya çattı. Kalabalık, Erdoğan’ın konuşması sırasında gazetecileri yuhaladı, ardından da saldırdı.
Başbakan Erdoğan konuşmasının İsrail’le ilgili bölümünde, “Burada medya, özellikle Türk medyasına sesleniyorum. Yalan yanlış haber yapanlara sesleniyorum. Bu vahşetin avukatlığını yapanlara sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın yanında değil de, başkalarının yanında yer alanlara sesleniyorum” dedi. Bunun üzerine kürsüyle kalabalığın arasında bulunan gazeteciler yuhalandı. Erdoğan daha sonra konuşmasında Çanakkale zaferi kazanılırken, Atatürk’ün “Ben size ölmeyi emrediyorum” şeklindeki sözlerini hatırlattığı sırada kalabalık, “Vur de vuralım. Öl de ölelim” sloganları atmaya başladı.

Genç kıza saldırı

Daha sonra Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) burslarının CHP’nin Anayasa Mahkemesi’nde açtığı dava sebebiyle kesildiğini belirtti. Bunun üzerine Erdoğan’ın söylediğine destek için kalabalığın içindeki bir kız öğrenci, “Sayın Erdoğan, evet İBB kimseye burs veremiyor artık. Burs alamıyoruz” diye bağırdı. Erdoğan’a eleştiri yapıldığını sanan kalabalık, genç kızı yuhalayarak tartaklamaya başladı. 

Gazetecilere bayrak sopası

Olay üzerine hemen Başbakanlık koruma görevlileri, kalabalığın arasına girerek kızı kurtarmak istedi. Bu sırada görüntü almak isteyen gazeteciler, bu kez öfkeli kalabalığın önce sözlü daha sonra fiziki saldırılarına maruz kaldı. Gazetecileri itip, yumruklamaya çalışan kalabalık, ellerindeki bayrak sopalarını gazetecilere attı.
Aralarında yabancı kurumların temsilcilerinin de bulunduğu 70 kadar gazeteci, foto muhabiri, kameraman kendilerini saldırılardan korumaya çalıştı. Gazetecilerin bulunduğu noktadaki polis sayısı da bunun üzerine artırıldı. Öfkeli grup bu kez “Medya dışarı” sloganları ve küfürlerle gazetecilere saldırmaya bir süre daha devam etti. 

Sloganı kesmedi

Kameraların kalabalığa dönmesi üzerine Başbakan Erdoğan konuşmasını keserek, bir süre yanındaki görevlilerden bilgi aldı. Gazetecilerin kendisini değil de kalabalığı çekmeye devam etmesine sinirlenen Erdoğan, gazetecilere, “Basit olaylarla ilgilenmeyin. Buraya ne için geldiyseniz onunla ilgilenin. İşte yapılan hep bu” deyip konuşmasına devam etti.
Beğenmediği sloganlar atıldığında kalabalığı susturan Erdoğan, “Medya dışarı” sloganları atılırken konuşmasına ara verip sloganların bitmesini bekledi. Gazetecilerin bir bölümü saldırılar üzerine tören alanını terk etmek istedi, kalabalık aralarından geçen gazetecileri sözle taciz etti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
CHP’Lİ SOYSAL’DAN BOMBA İDDİA: TOPBAŞ’IN DANIŞMANININ ‘HAZİNESİ’ ÇALINDI MI?
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Baykal Seçim Turunu Planladı
İzmir'i garanti gören CHP lideri Baykal, iyi bir çalışma ile alınabilecek ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Recep Tayyip Erdoğan
Belçika
Mehmet Şimşek
film
uzaktan çalışma
pkk
Barack Obama
ismail kartal