E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERDOĞAN'DAN SERT SÖZLER BİZ MİLLETİN SAVCISIYIZ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturması ve davayla ilgili eleştirileri yanıtladı: "Biz milletin savcısıyız"

23.01.2009 - 21:58
ERDOĞAN DAN SERT SÖZLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne kimse kendisini devam eden davada avukat gibi görmelidir, ne de Hükümeti savcı konumunda göstermeye çalışmalıdır. Daha önce de söyledim, eğer bir savcılık görevi bize yüklenmeye çalışılıyorsa biz milletin savcısıyız" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde belediye başkan adaylarının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı prensibinin geçerli, yargının bağımsız olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devam eden bir mahkeme süreci vardır ve gerçekleşen operasyonlar mahkeme kararıyla ve talebiyle gerçekleşmektedir. Burada Hükümeti ilgilendiren boyut sadece kolluk kuvvetlerinin yargının görevlendirmesiyle sürecin içerisinde olmasından ibarettir. Yürütme organı olarak Hükümet, konunun tarafı değildir. Yaşanan gelişmelerin yönlediricisi veya karar vericisi de değildir. Bir kısım çevrelerin bu süreci Hükümetin yönlendirmesi altındaymış gibi göstermeye çalışması son derece yanlıştır, yargının irade ve işlemlerine saygısızlıktır. Bu süreçte kimi siyasetçilerin Hükümeti taraf gibi gösterecek yaklaşımlar içerisine girmesini kabul etmemiz mümkün değildir."

Devam eden bir yargılamayla ilgili olarak görüş ve yorumda bulunmanın, insanları suçlu veya suçsuz ilan etmenin açık bir hukuksuz ve ciddi bir suç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Özellikle medyada yargısız infaz görüntüsü veren haber ve yorumların çıkmasını son derece yanlış bulduğumu başından itibaren söylüyorum. İnsanların şahsiyetlerinin korunması, herkesin öncelikli hassasiyeti olmalıdır" dedi.

Erdoğan, hukukun temel ilkelerinden birinin "aksi ispat edilene kadar herkesin masum kabul edilmesi gereği" olduğunu hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Yargılama bitene kadar kimsenin suçlanamayacağı, suçlu ilan edilemeyeceğidir. Herkes yargılama süreçlerine saygılı olmalı, insanların şahsiyetlerini incitici, tahkir ve tezvir edici ifadelerden şiddetle kaçınmalıdır.

Ayrıca önemli olan ve daha önce vurguladığım bir husus da kişilerin hatalarının kurumları bağlamayacağı, güvenlik kuvvetlerimizin manevi şahsiyetini zedeleyecek yorum ve değerlendirmelerden kaçınılması gereğini de tekrar vurguluyorum. Gerek Emniyet Teşkilatımız, gerek Silahlı Kuvvetlerimiz üzerinde yapılan bu noktadaki bazı yaklaşımları, bu kurumlarımızın yıpratılmasına yönelik adımlar veyahut da kampanyalar olarak gördüğümü de burada söylemek zorundayım.

Türkiye köklü tarihe ve tecrübeye sahip bir hukuk devletidir. Kurum ve kurallar işlemektedir. Hukuki sürecin işlemesini herkes sağduyu ve metanetle karşılamalı, gelişmeleri hassasiyetle izlemelidir. Kimse hukukun işlemesini bir sorun olarak takdim etmemeli, bunu bir gerginlik vesilesi haline getirmemelidir. Biz Hükümet olarak gelişmeleri hukukun ve Anayasa'nın belirlediği pozisyonda kalarak izlemeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dün Dışişleri Konutu'nda yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarına verdiği yeni yıl yemeğine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Anayasa'nın da işaret ettiği, 104. maddesinde, bir cumhurbaşkanının organları bir araya getirebilme hakkının, yetkisinin olduğunu vurguladığı böyle bir hüküm olmasına rağmen, bakıyorsunuz bazı siyasiler çıkıyor, 'Cumhurbaşkanı'nın kuvvetler ayrılığına uymadığını, bu kurumları bir araya getirmek suretiyle bir yanlış yaptığını, burada aslında farklı bir adımın atıldığını, bunlar Türkiye'de bir sıkıntının olduğunu gösteriyor' gibi yaklaşımlarla, buna bile 'nasıl biz gölge düşürebiliriz', bunun gayreti içerisine giriyorlar. Bu çok çirkin bir yaklaşım tarzı.

Her şeyden önce; bu ülkede yasama yürütmeyle bir araya gelemez hale gelirse, yürütme yargıyla, yasama yargıyla bir araya gelemez hale gelirse... Bu kuvvetler kim için var? Türkiye Cumhuriyeti için, Türk insanı için değil mi? Bunun için var. Biz bir araya gelmekten çekinir, kaçınır, bundan ürkersek, bu ülkeyi biz nasıl kalkındıracağız? Biz zaten bu anlayışların sıkıntısı içerisinde birbirimizle hep bir araya gelmekten kaçındık."

Siyasi parti genel başkanlarından randevu istediği halde kendisine randevu vermeyenler olduğunu belirten Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da randevu isteğine randevu vermeyenler bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, "Lafa geldiği zaman da 'AK Parti uzlaşmadan yana değildir' demişlerdir. Uzlaşmadan yana olmayanlar karşımızda muhalefette duruyorlar zaten" dedi.

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
UFUK 17 Ocak 2009 Cumartesi 07:21

ey asil türk milleti artık uykudan zamanı gelmiştir hepimizin bildiği gibi emperyalist kefere amerikalılar bir ülkeye göz diktiği zaman önce taşeronları kullanarak halkı kutuplaştırır sonra ordusunu zayıflatır sonra öldürücü darbeyi vurur işgal eder örnekleri gözümüzün önünde duruyor ırak afganistan sonrası önce sözde yönetici özde taşeronları kullandı orduyu hareket edemez hale getirdi sonrası malum katliam bu tehlikeli gidişata halkımız dur demelidir ordumuza sahip çıkalım başka vatan yok

Yorumu oyla      18      10  
Ata Türkeri 16 Ocak 2009 Cuma 22:38

'İKTİDARA SAHİP OLANLAR GAFLET VE DALALET VE HATTA HIYANET İÇİNDE BULUNABİLİRLER'DEMİŞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,GENÇLİĞE HİTABEDE.

Yorumu oyla      18      10  
Ata Türkeri 16 Ocak 2009 Cuma 22:32

EY ABD.TÜRKİYE MÜTTEFİKİN İSE TUNCAY GÜNEY İ TÜRKİYE YE TESLİM ET.

Yorumu oyla      18      10  
Ata Türkeri 16 Ocak 2009 Cuma 22:31

TUNCAY GÜNEY DENEN SERSRİNİN 2001 DE ALINDIĞI İDDİA EDİLEN İFADESİ ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİ.BİR ÇOK İNSAN TUTUKLANDI.SENE 2008.ARADAN 8 YIL GEÇMİŞ.BU İFADE BU KADAR ÖNEM ARZEDİYORDU ADAM NİÇİN SALIVERİLDİ.BU KADAR İNSAN HAKKINDA NEDEN O ZAMAN SORUŞTURMA AÇILMADI.SN. BAŞBAKAN NEDEN 8 YIL BEKLEDİ.YEREL SEÇİMLERDE KULLANMAK İÇİNMİ BEKLEDİ.2001 YILINDA ALINDIĞI İDDİA EDİLEN ANCAK İÇERİSİNDE 2005 YILINDAN SÖZ EDİLEN MÜTALALAR HAKKINDA SAYIN SAVCI VE BAŞBAKAN,ADALET BAKANI NE CEVAP VERECEKLERDİR.

Yorumu oyla      18      10  
kerim 16 Ocak 2009 Cuma 15:21

KUKLA AKP HÜKÜMETİNİN BESLEME F TİPİ YALAKA GAZETELERİ SATILIK YAZARLARI SÜREKLİ SENERYOYU KENDİLERİ YAZIP KENDİLERİ ÇİZİYORLAR YARGILAMA İŞİNİDE KENDİLERİ YAPIYOR İSTEDİKLERİ GİBİ SAVCI ÖZÜ YÖNLENDİRİYORLAR YARGI KARARI OLMADAN HİÇKİMSE KİMSEYİ SUÇLUYAMAZ SUÇLU OLARAKTA GÖSTEREMEZ BU HUKUK DEVLETİNE AYKIRIDIR HUKUKADA SAYGISIZLIKTIR SORUŞTURMA SÜRECİ GİZLİ DİYORLAR AMA BİR BAKIYORSUNUZ SAVCIDAN ÖNCE AKPNİN BESLEME YALAKA GAZETELERİ YAZARLARI ÖNCE BİLGİLENİYOR KİM SIZDIRIYOR BUNLARI F TİPİ ÖRGÜ

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 16 Ocak 2009 Cuma 14:33

TSK kendi üzerine düşeni yapıyor,ne eksiğini nede fazlasını.biliyorum bir kesim TSK nın esip gürlemesini ve rejime tehditler savurması beklentisinde,bu beklentideki,ülkein sözde aydın ve sol kesimi büyük bir keyif alacak.cumhuriyetin ve demokrasinin temel olgularının ırzına geçilmesi onları zerre kadar ilgilendirmeyecek ve onlar yine kendi icatları olan dünya üzerinde eşi benzeri olmayan cumhuriyet!!rejimini sözümona korumuş olacaklar.bu ülkede halk eleştiriliyor ama asıl aydınlar eleştrilmeli.

Yorumu oyla      18      10  
durmuş 16 Ocak 2009 Cuma 13:24

bu ordu milletin ordusu,neyin gazını alacak elbette suç işleyeni koruma altına almayacak.bazıları bir türlü anlamak istemiyor bu davanın ak parti ile alakası yok bir sülük gibi bu milletin kanına yapışıp yıllarca kanını emen bu organizasyon farkedildi ve sonuna kadar gidilecek.arkadaşlar hepinizin bu ülkenin yarınlarının daha iyi olmasını istediğinizden şüphe duymuyorum.ergenekon yoksa zaten hiçbirşeyi ispatlayamazlar ama ya varsa daha kaç neslimiz gidecek hiç düşündünüz mü

Yorumu oyla      18      10  
rkrk 16 Ocak 2009 Cuma 12:17

Geçmişte büyükanıt paşada buna benzer laflar ederdi,meğerse milletin gazını almak için yaparmış,EY Genel Kurmayın Başkanı sözün bittiği noktayı çoktan geçtik,TC'ni yok ediyorlar,gaz alma falanı bırakalım

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
BAKAN ÇİÇEK ÇOK ÜZÜLMÜŞ: MEDYA KENDİNİ HEM HÁKİM HEM SAVCI İLAN EDİYOR!
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek medyadaki yanlı yayınlara sert tepki gösterdi: "Beni ...
FLAŞ!!! TOPBAŞ’I DURDURACAK İSİM BELLİ OLDU… CHP’NİN İSTANBUL ADAYI KILIÇDAROĞLU!
CHP'nin, İstanbul dahil tüm başkan adaylarını yarın açıklayacağını duyurulurken, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
hamza hamzaoğlu
TÜİK
Netanyahu
Jose Mourinho
Necmettin Erbakan
Akhisar Belediyespor
Fernandao
Ersan İlyasova