Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi ıperasyonla ilgili olarak, ''Benim rahatsızlığım var. ABD'nin Irak'ta ne rahatsızlığı vardı. Şu anda stratejik bir müttefik olarak ABD bizimle hareket etmek durumundadır'' dedi.
Romanya'da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan bir basın toplantısı düzenledi.
ABD cephesinden gelen "Türkiye operasyona kalkışmasın" açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, "Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler. Ama ne yapmamız gerektiğinin kararını biz veriririz. İnsana sormazlar mı ABD onbinlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi diye" şeklinde konuştu.
"Benim rahatsızlığım var. ABD'nin Irak'ta ne rahatsızlığı vardı. Şu anda stratejik bir müttefik olarak ABD bizimle hareket etmek durumundadır" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz onlarla Afganistan'da beraber hareket ettik" sözleriyle de Washington'a sitemde bulundu.
Erdoğan, terörle mücadelede gerek ulusal gerekse de uluslararası bazda yapmaları gereken herşeyi yapacaklarının altını çizdi.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi. "Bizim sınır ötesi operasyon yapmamızı istemeyebilirler. Ama sınır ötesi yapma kararını biz kendimiz veririz. İnsana sormazlar mı? Amerika on binlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi. Bu bir rahatsızlığın sonucunda olmadı mı? ABD bir müttefik olarak bizimle birlikte hareket etmek zorundadır. Ulusal ve uluslaraarası alanda terörle mücadelede yapmamız gereken ne ise bu konuda adamları atacağız."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...