Çalışanlarla aranıza mesafe koyun: Bir çalışanla asla yakın olmaya gelmez. Fazla yakın olursanız hakkınızda çok şey öğrenirler ve bunları size karşı kullanırlar. Ayrıca onlara yakın olmak hedeflerini anlamak için neden vakit harcayacaksınız ki?
Asla takdir etmeyin: Çalışanlarınızın hatalarını asla hoş görmeyin aksine onları bol bol eleştirin ki daha sıkı çalışsınlar. İyi bir iş çıkardıklarında ise asla onları övmeyin ki şımarmasınlar…
Çalışanların ensesinde yaşayın: Her beş dakikada bir telefon edin, e-posta gönderin ama en güzeli iş yaparken sürekli diplerinde durun, gözlerinizi onlara dikin ve onları sorguya çekin.
Onları asla dinlemeyin: Çalışanlar düşünmeye ve fikir üretmeye kalkarsa düzen bozulur. Onları asla dinlemeyin. Dinliyormuş gibi yapın. Fikirlerini sorun ama bu sizin aldığınız kararı değiştirmesin. Beğendiğiniz bir fikirleri olsa da onlara belli etmeyin, hatta bunları kendi fikrinizmiş gibi üstlerinize sunun.
Bol bol ihtar verin: Asla anlayış göstermeyin. Mesela işe bir dakika geciken olursa hemen savunmasını alın. Sizin izniniz dışında her adım atıklarında savunma alın ki, adım atarken kendilerini kontrol etsinler. Nefes aldırtmayın, kül yutmayın.
Sevmediğiniz yönlerini törpüleyin: Çalışanlar size göre, sizin istediğiniz yönde davranmalı, kendi kafalarına göre değil! Onların sinir olduğunuz özelliklerini hemen değiştirmeye bakın. Her şeylerine karışın.
Sosyal hayatlarını kontrol edin: Çalışanlarınızın sosyal ilişkileri kontrolünüz altında olmalı. Kim kiminle ne konuşuyor bilmelisiniz. Bu sayede arkanızdan iş çeviremezler.
Onları makine olarak görün: Çalışanlar çalışmak için vardır. Siz ise yönetmek için varsınız. Onlar çalışacak siz yöneteceksiniz, bu kadar basit. Çalışan dediğin kişiliğini, dertlerini, duygularını işyerinin kapısında bırakabilmeli.
Otoriter ve agresif olun: Otorite, bir yöneticinin olmazsa olmazıdır. Otoriteyi göstermenin en iyi yolu ise agresif olmaktır. Çalışanların yaptığı en ufak hatada bağırıp çağırmalı, ortalığı birbirine katmalısınız.
Molalarını kontrol edin: Çalışanların en tehlikeli olduğu anlar, gözünüzün önünde olmadıkları anlardır. Tehlikeli işler çeviriyor olabilirler. Bunu önlemek için sürekli takip edin.
Hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...