E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Efsane isimden '10 numara' değerlendirmeler! 

Galatasaray'ın eski yıldız futbolcusu Hagi, futbol kariyeri ve günümüz futbolunu değerlendirdi.

21.02.2015 - 09:56
Efsane isimden  10 numara  değerlendirmeler!

Yeşil sahaların efsane "10 numaralarından" Gheorghe Hagi, futbol kariyerinde oynadığı her takımın kendisi için çok özel olmasına rağmen Galatasaray'ın ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

FIFA'nın internet sitesine konuşan yeşil sahaların unutulmaz isimlerinden Hagi, futbol kariyeri ve günümüz futbolu hakkında görüşlerini paylaştı.

Hagi, kariyeri boyunca yaptığı futbolculuk, teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı görevleriyle istenilen değerlendirmede, "Teknik direktörlükten gerçekten hoşlanıyorum ama oynamayı her şeyden daha çok seviyorum. Futbol benim için her zaman çok kolay bir oyun  oldu" görüşünü paylaştı.

Kariyerinde zirvede döneminin 1994 FIFA Dünya Kupası olduğunu anlatan Hagi, "Romanya Milli Takımı o dönem en iyi futbolunu oynuyordu. Herkesi yenebilecek kadar iyiydik ve kupaya uzanabilirdik ama ne kadar yaklaşsak da çeyrek finalde penaltılarda İsveç'e yenildik" ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca unutamadığı golleri sıralayan eski Rumen futbolcu, "Monaco'da 1986 oynanan UEFA Super Kupası'nda Steaua Bükreş formasıyla Dinamo Kiev'e frikikten attığım galibiyet golünün ayrı bir yeri var. Real ve Barça formalarıyla orta sahadan attığım goller de güzeldi. 1994 Dünya Kupası'nda Kolombiya filelerine bıraktığım gol de unutulmaz" dedi.

Forma giydiği kulüplerin her birinin futbol hayatında özel bir yer olduğunu ve gelişiminde önemli rol oynadığını belirten 50 yaşındaki Hagi, "Oynadığım her takımda elimden gelenin en iyisini yaparak onlara sevgimi gösterdim. Bu nedenle hepsini seviyorum. Ancak Galatasaray'da hepsinden daha fazla forma giydim. Tam 5 yıl ve bende ayrı bir yeri var" diye konuştu.

Tercihim sol ayağını daha iyi kullanan

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo arasında seçim yapmanın çok zor olacağını belirten Rumen futbol adamı, "İkisini de beğeniyorum. Onlara teknik direktörlük yapmak ve aynı takımda oynatmak isterdim. Ama ben de sol ayaklı olduğum için, oyumu sol ayağını daha iyi kullanana veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"10 numaralar keşfedilemiyor"

Günümüz futbolunda klasik 10 numaraların azalmasın nedenini antrenman eksikliğine bağlayan Hagi, "Bence hala çok yaratıcı oyuncular var ama onlara daha fazla güven verilmesi ve üstüne düşülmesi gerekiyor. Belki yeteri kadar şans alamıyorlar. Bir takımın ileri ucunda bu tipte 3 oyuncu olmayınca, maçların sonucu daha çok şans faktörüne bağlanıyor ve futbol çirkinleşebiliyor" şeklinde görüşünü belirtti.

aa

ETİKETLER:
Gheorghe Hagi , Galatasaray , FIFA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç büyüklerden son 19 sezonun en iyi performansı!
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Fenerbahçe ...
Semih Kaya yok, Sabri Sarıoğlu kadroda!
Galatasaray'ın Sivasspor maçı kamp kadrosunda şu isimler bulunuyor:
Slaven Bilic'i dedektife benzetti!
Bilic’in West Ham ve Everton gibi takımlara oynarken Liverpool’u hiç yenemediğini ...
 
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Türkiye'yi unutamıyor!
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Roberto Hilbert, "Yeniden Türkiye'de oynama ...
Dürüst karşılaşmanın zorluğuna dikkat çekti!
Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Albayrak'ın inancı tam!
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Albayrak, Sivasspor'dan 3 puan alacaklarına ...
 
Galatasaray Sivas'a uçtu!
Galatasaray Futbol Takımı, özel uçakla, zorlu deplasman maçı için Sivas'a hareket etti.
Yeni Muslera FOS Çıktı!
Galatasaray'ın altyapıya transfer ettiği iddia edilen ve anında "Yeni ...
Galatasaray Süper Lig'de zorlu deplasmanda!
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında, yarın, deplasmanda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
tff
Tayyip Erdoğan
Joachim Löw
Vedat İnceefe
ütopya
terör örgütü
EPDK
meb