SGK, SSK ve BAĞKUR ‘a bağlı vatandaşların işlemlerini kolay halledebilmeleri için internet üzerinden birçok uygulama geliştiriyor da aynı şeyleri Emekli Sandığı ‘na bağlı memurlar için yapmıyor mu? Elbette yapıyor. Memurlar da kuruma gitmeden, saatlerce sıra beklemeden, maaş sorgulamalarını, hizmet dökümlerini internet üzerinden kolayca halledebiliyor. Bu hesaplama ve sorgulamaları yaptığı uygulamanın adı E-Bordro. E-Bordro sistemi sayesinde memurlar aylık maaşlarını görebiliyor ve buna göre eksiklerini tespit edebiliyor.
E-BORDRO MAAŞ SORGULAMA İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
E-Bordro uygulamasına memurların giriş yapabilmesi için birtakım kişisel bilgilerini bilmeleri gerekiyor. Biz size bu yazımızda E-Bordro sisteminin nasıl kullanıldığını, nasıl maaş sorgulama yapabileceğinizi anlatacağız.
E-Bordro uygulamasına giriş yapabilmeniz için öncelikle yukarıda sizler için verilen E-Bordro linkine tıklamanız gerekiyor. Bu linke tıkladıktan sonra maaş sorgulama yapabileceğiniz ekran olan E-Bordro uygulamasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa açıldıktan sonra size E-Bordro işlemleri ile ilgili açıklamaları bildiren bir pencere gelecek. E-Bordro açıklamasında size belirtilenleri daha açık bir şekilde yazmak gerekirse;
E-Bordro uygulamasına giriş yaparak maaş bordronuzu alabilmeniz için emekli sandığı sicil no ve memuriyet sicil no bilgilerinizin olması gerekmektedir. Ancak bu bilgilerin sadece sizin elinizde olması yeterli değil, bu bilgilerin bir de sisteme tanıtılmış olması gerekiyor. Tanıtılmayan sicil no bilgileri ile E-Bordro uygulamasına giriş yapılamamaktadır. E-Bordro açıklamasının ilk paragrafında size söylenen de tam da bundan ibaret, yani eğer E-Bordro sistemine girişte yazdığınız memuriyet sicil no ve emekli sicil no bilgilerinizin doğruluğundan eminseniz ve sistem size E-Bordro girişinde hata veriyorsa demek ki sicil numaralarınız sisteme henüz tanıtılmamış. Bu bilgileri sisteme tanıtmak için kişilerin kendi kurum mutemetlerine müracaat ederek bu eksik bilgileri muhasebe birimi tarafından düzelttirmeleri gerekmektedir. Ancak bu şekilde E-Bordro sistemine girerek maaş bordrosu alınabilir.
Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerine, kurumları tarafından memuriyet sicil numarası verilmediği, bunun yerine mebsis numarası verildiği bildirilmiştir. Bu yüzden E-Bordro sistemine giriş yapabilmeleri için kişilerin kendi kurum mutemetlerine müracaat ederek, memuriyet sicil numarası istenen yere, mebsis numaralarını kayıt ettirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde E-Bordro uygulamasına giriş yapılamayacaktır.
E-Bordro açıklamalarının en alt paragrafında yer alan kısımda ise, E-Bordro sistemine bu bilgilerin sisteme tanımlı olmadığı için giremeyen kişiler, eksiklerini düzelttikleri halde maaş bordrolarını alamıyorlarsa,[email protected] adresine e-posta göndermeleri gerektiğidir. Ancak bu mail adresine sadece E-Bordro uygulamasını kullanarak maaş bordrosunu alamayan kişiler e-posta gönderebilirler.
E-Bordro açıklamalarını sizler için detaylandırdıktan sonra E-Bordro sistemine girişin nasıl yapıldığını, maaş bordrosunun nasıl kullanıldığını anlatmaya geldi sıra. Bunun için öncelikle yukarıda verilen E-Bordro linkine tıklamanız gerekiyor. Bu linke tıkladıktan sonra gelen E-Bordro açıklama penceresini kapatarak işleme devam edebilirsiniz. Karşınıza gelen ekranda sizden T.C kimlik numaranız, memuriyet numaranız, emekli sicil numaranız, ay, yıl ve güvenlik kodu istenmektedir. Öncelikle bu bilgilerinizi eksiksiz girmeniz gerekiyor. Sizden istenen ay ve yıl boşluklarına, E-Bordro sisteminde hangi tarihin maaş bordrosunu görmek istiyorsanız o tarihleri işaretlemeniz gerekiyor. Yani bu ay ve yıl sizin işe giriş tarihiniz değildir. Tüm bunları girdikten sonra istihdam tipini de girerek ‘Gönder’ butonuna basmanız gerekmektedir.
Gönder butonuna bastıktan sonra farklı bir sayfaya yönlendirilmeden aynı sayfada E-Bordro girişinin alt tarafında adınızı ve parantez içerisine yazılmış T.C. kimlik numaranızı göreceksiniz. Ve hemen altındaki tabloda ise, E-Bordro ‘nuzu görmek istediğiniz ay ve yılı göreceksiniz. E-Bordro tablosunun en sağ sütununda ‘Bordro Al’ kısmı bulunuyor. Bu butona tıkladıktan sonra E-Bordro uygulaması sizler için maaş bordronuzu excel dosyası halinde bilgisayarınıza indirecek ve siz istediğiniz her an bu bordroya ulaşabileceksiniz.
Bilgisayarınıza inen excel formatındaki E-Bordro ‘ya tıkladıktan sonra karşınıza bir tablo gelecek. Bu tablo size karışık gibi görünmesin, biraz inceledikten sonra E-Bordro detaylarınızı net bir şekilde görebileceksiniz. E-Bordro tablosunun en üst kısmında nerede çalıştığınızın bilgisi yer almaktadır, alt satırlarda ise hangi ay ve yıl için E-Bordro almak istediğiniz bulunmaktadır. Tabloyu açıklamamız gerekirse;
Personel bilgileri, gelir ve kesinti tutarlarının yer aldığı üç farklı sütun göreceksiniz. E-Bordro tablosunun personel bilgileri kısmında sizin memuriyetiniz ile ilgili bilgiler yer almaktadır, ünvanınız, medeni haliniz, derece ve kademeniz, ek göstergeniz veya belirttiğiniz tarihte aldığınız raporlu gün sayınız bu sütunda yer almaktadır. E-Bordro tablosunun gelir sütununda yer alanlar ise, kişinin her gelirini içerisinde barındırıyor. Kıdem aylığı, taban aylık, yan ödeme, çocuk yardımı, aile yardımı şeklinde sıralanıyor. E-Bordro tablosunda yer alan kesinti sütununda ise, kişinin aldığı maaştan ne kadar kesinti yapılıyor ve bu kesinti nerelere gidiyor, kesintiler hesaplandıktan sonra en son olarak net ödenen maaşın ne kadar olduğu listeleniyor.
Emekli Sandığı ‘na bağlı memurlar E-Bordro uygulaması sayesinde her türlü gelirlerini, kesintilerini, derece ve kıdemlerini E-Bordro tablosunda açık ve net bir şekilde görebiliyor. E-Bordro uygulaması sayesinde memurların kuruma gitmelerine gerek kalmadan, hangi ay ve yıldaki aldığı maaşı merak ediyorsa karşısında görmesi sağlanıyor.
gazetevatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...